ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Η Ελλάδα δεν ανήκει σε λίγους

Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις με όσα ζούμε εδώ και αρκετά χρόνια όπου έχει χαθεί η λογική καθώς σε κάνουν να αισθάνεσαι κι ένοχος!
Η Ελλάδα δεν ανήκει σε λίγους

Προσπαθώ να βρω έναν άνθρωπο οποιασδήποτε «ειδικότητας» στην Ελλάδα να απευθυνθεί στο λαό και να του μιλήσει ανθρώπινα.

Να του δώσει την εξήγηση για το λόγο ότι η Ελλάδα μας είναι μια πανέμορφη χώρα, που θα μπορούσε να προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ζωής, όχι φυσικά χάρη σε ολιστικό τρόπο ζωής, αλλά επειδή είναι ευλογημένη με τον ήλιο, τη θάλασσα, την ομορφιά, την ιστορία, την παράδοση.

Η ουσία είναι ότι δε βρίσκω λόγο να είσαι ευχαριστημένος που ζεις στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Γιατί να είσαι; Τι ακριβώς σου προσφέρει ώστε να αισθάνεσαι όμορφα;

Και φυσικά δεν εννοώ πλούτη και διακοποδάνεια. Εννοώ να αισθάνεσαι έστω το minimum της ασφάλειας και κυρίως της λογικής.

Μια σοβαρή Κυβέρνηση που θα σεβόταν το ρόλο της και θα αγαπούσε την πατρίδα της θα λάμβανε στα σοβαρά μια δημοσκόπηση που θα απηύθυνε το εξής ερώτημα: «Θεωρείτε ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα;». Προφανώς και το ποσοστό του «όχι» θα δημιουργούσε προβληματισμό.

Αλλά τους ενδιαφέρει; Ιδού το ερώτημα.

Βρισκόμαστε σε μια χώρα όπου η Δικαιοσύνη και η πολιτική δεν έχουν καμία εκτίμηση από τον κόσμο. Δεν τους εμπιστεύονται.

Και όχι μόνο αυτό: Θα βρουν πάντα τον τρόπο να σου κουνήσουν το δάχτυλο, να σε επιπλήξουν, να σου πουν «εσύ φταις» και μη μιλάς. Και κυρίως με τον τρόπο τους θα σου δείξουν ότι είναι καλύτερα να έχεις το στόμα σου κλειστό και «που να μπλέκεις».

Το τελευταίο μήνυμα άλλωστε ήταν σαφές.

Επίσης τα Media έχουν φύγει μακριά από το ρόλο τους και ήδη το «νούμερο 108» παγκοσμίως μας πληγώνει ενώ η περιβόητη «λίστα Πέτσα» αποτελεί διεθνές ρεζιλίκι σύμφωνα με τις εκθέσεις της Ε.Ε.

Δεν είναι μακριά η εποχή που μια κατάσταση η οποία αποτελεί «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» για όλο τον πλανήτη, μόνο στη χώρα μας έχει ονομαστεί «σκευωρία».

Ζούμε στην Ελλάδα όπου ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια ενώ εδώ είσαι απροστάτευτος και χάνεις το σπίτι σου αν π.χ. έχεις ένα χρέος 10 χιλιάδων ευρώ!

Είμαστε στη χώρα όπου ο απλός πολίτης τρέμει στο ενδεχόμενο να αρρωστήσει αφού η δημόσια υγεία είναι διαλυμένη και δεν ενισχύθηκε ούτε στο διάστημα της πανδημίας.

Και ακριβώς μια αντίστοιχη κατάσταση στην Παιδεία όπου ο φτωχός δεν έχει δικαίωμα μόρφωσης. Η Δημόσια Παιδεία είναι απαξιωμένη προς ενίσχυση των ΙΕΚ που ονομάστηκαν «Κολλέγια» κι απέκτησαν ίδια αξία με το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Ντροπή!

Στην Ελλάδα που ένα νέο ζευγάρι δε μπορεί να ανοίξει το σπίτι του αφού το συντριπτικό ποσοστό των εσόδων θα πάνε σε ενοίκιο (ανεξέλεγκτη κατάσταση την οποία υποβοηθά το χάος του Airbnb) σε ρεύμα (το πιο ακριβό στην Ευρώπη αναλογικά με το μισθό) και θα τρώνε ο ένας τα νύχια του άλλου για να ζήσουν.

Διότι όπως είχαμε ακούσει «δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση στο φόρο των καυσίμων για να μην επωφεληθούν οι πλούσιοι, καθώς οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο». Αλήθεια σε ποια χώρα ακόμα και τριτοκοσμική θα λεγόταν ανερυθρίαστα αυτό το πράγμα και μάλιστα δημοσίως από υπουργό;

Είναι άλλωστε ξεκάθαρο από τη συμπεριφορά τους και τις δηλώσεις τους ότι έχουν αποκτήσει καθεστωτική αντίληψη! Μέχρι και ότι «το χιόνι πέφτει νύχτα» μας είπαν για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία της πολιτικής προστασίας.

Και βέβαια με την κατάσταση να θυμίζει καθημερινά κάτι σαν ταινία με τη μαφία, με δολοφονίες δημοσιογράφων, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, απαγωγές, αλλά ο ρόλος της αστυνομίας ενισχύεται μόνο στα Πανεπιστήμια και φυσικά στη φρουρά των πολιτικών. Πεζή περιπολία (που βλέπαμε παλαιότερα εμείς οι 50άρηδες) θεωρείται άχρηστη!

Δε ξέρουμε αν σας αρέσει αυτή η κατάσταση, πολύ αμφιβάλλουμε, αλλά δεν είναι κρίμα να ζούμε σε μια τέτοια χώρα;

Δεν πιστεύετε ότι εμείς και τα παιδιά μας αξίζουν κάτι καλύτερο; Και ότι πρέπει να το διεκδικήσουμε και κάποια στιγμή να τους αποδείξουμε ότι έχουμε τη σκέψη και την αντίληψη να καταλάβουμε ότι η χώρα δεν τους ανήκει;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα δεν ανήκει σε λίγους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College