Πολλοί λένε ότι στην Ελλάδα που ζεις δε γίνεται να έχεις και ιδιαίτερες απαιτήσεις αφού το σύνολο των λειτουργιών έχει πέσει υπό του μηδενός.

Δεν έχουν τελειωμό οι ανακαλύψεις σε έννοιες που θα προκαλέσουν τον παγκόσμιο θαυμασμό καθώς μιλάμε για επιστημονική τεκμηρίωση όρων που μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένους.

Πολλοί λένε ότι στην Ελλάδα που ζεις δε γίνεται να έχεις και ιδιαίτερες απαιτήσεις αφού το σύνολο των λειτουργιών έχει πέσει υπό του μηδενός.

Εμείς θα επιμείνουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει. Κι αυτό δε θα γίνει όταν αποδέχεσαι παθητικά κάποια πράγματα τα οποία δεν υποτιμούν απλώς τη νοημοσύνη σου, αλλά προκαλούν την κοινωνία. Και σε τελική ανάλυση, όσο συνηθίζεις το τέρας τόσο αρχίζεις και του μοιάζεις.

Στα Media η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε λογική. Μπορούμε βέβαια να είμαστε επιεικείς με τους ανθρώπους, που βρίσκονται σε μια κακιά στιγμή και μπορούν να τους ξεφεύγουν πράγματα. Ο καθένας έχει δικαίωμα στο λάθος. Όμως εδώ έχουν μαζευτεί πολλά, προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στα οποία δεν πρόκειται να σταθώ απέναντι με δόση συνωμοσιολογίας αλλά σίγουρα είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μείνουν ασχολίαστα.

Προσπαθούμε ακόμα να ανακαλύψουμε το λόγο που ανακαλύπτονται νέοι όροι, επιστημονικά τεκμηριωμένοι, προκειμένου να ερμηνεύσουν πράγματα αυτονόητα. Φυσικά η «επιστημονική τεκμηρίωση» που αναφέρω δεν είναι τίποτα περισσότερο από ειρωνική διάθεση, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας.

Σε μια περίοδο πολύ δύσκολη, όχι μόνο οικονομικά ούτε σε θέματα δημόσιας υγείας αλλά κοινωνικά, στην Ελλάδα προχωρούμε σε ρηξικέλευθες έννοιες που κακώς δεν έχουν συμπεριληφθεί, ακόμα τουλάχιστον, στην Wikipedia σε πρώτη φάση.

Τι διαβάσαμε/ακούσαμε; Ότι υπάρχει έννοια «αυτοδημιούργητος κληρονόμος εφοπλιστή»! Και στην Β’ Δημοτικού να είσαι (εσκεμμένα προσπερνώ την Α’ για να μη με πείτε υπερβολικό) αντιλαμβάνεσαι ότι αυτές οι τρεις λέξεις δε μπαίνουν μαζί ώστε να σχηματίσουν νόημα! Μπορεί ένας κληρονόμος εφοπλιστή να έχει χρήματα και πολύ καλά κάνει, άλλωστε δεν είναι κακό να είσαι κληρονόμος! Μπορεί να παρέλαβε μια οικονομική αυτοκρατορία και να την έκανε ακόμα μεγαλύτερη, άλλωστε υπάρχουν και τέτοιοι. Μπορεί να είναι δουλευταράς και μπράβο του. Αλλά αυτοδημιούργητος δεν είναι.

Πάμε στο λεξικό να εξηγήσουμε τη λέξη: Αυτοδημιούργητος είναι εκείνος που κατάφερε να επιτύχει στη ζωή του σε διάφορους τομείς (οικονομικό, κοινωνικό κ.λπ.) βασιζόμενος μόνο στις δικές του δυνάμεις κι όχι σε άλλους.

Έκλεισε αυτή η κουβέντα. Κι αν δεν είναι προϊόν αγραμματοσύνης αυτή η παραπάνω σύνδεση των τριών λέξεων, τότε θα πρέπει να καθίσουν εκ νέου στα θρανία όσοι χρησιμοποιούν αυτή την εφεύρεση! Ή τουλάχιστον να σταματήσουν να γράφουν γιατί εκτίθενται.

Τίποτα δε σταματά εδώ όμως. Διότι συνεχίζουμε ακάθεκτοι αφού η τηλεόραση μας έχει προσφέρει στιγμές απείρου κάλλους. Το κολλύριο πάντως είναι πάντα δίπλα μας αν και αναρωτιόμαστε πόσο μεγάλο τίμημα πληρώνουμε επειδή κυκλοφορούμε με αυτιά.

Οι υποθέσεις των βιασμών και των γυναικοκτονιών έχουν απασχολήσει την ελληνική κοινωνία ειδικά την τελευταία διετία όπου έχει παρατηρηθεί, δυστυχώς, έκρηξη.  Σε προηγούμενο άρθρο μου εξήγησα ότι ο βιασμός δεν έχει «ναι μεν αλλά» καθώς ο ορισμός του είναι δεδομένος. Και είναι σκληρός, απάνθρωπος, παράνομος, εγκληματικός. Τελεία.

Όμως υπάρχουν άλλες ρηξικέλευθες τοποθετήσεις κι ανακαλύψεις επιστημονικών όρων, που ακούσαμε από την τηλεόραση επί του θέματος γυναικοκτονίας και βιασμών.

Όπως για παράδειγμα:

-Το κάθαρμα που σκότωσε την Καρολάιν δεν είναι για αίματα, δεν είναι όπως ο Φραντζής που είχε τεμαχίσει (κατά τη δεκαετία του ’80) τη Ζωή Γερμενή. Αυτό είχε πει ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ που μάλιστα φέρει τον τίτλο ότι κάνει πολλά χρόνια δικαστικό ρεπορτάζ. Οπότε αμέσως προχωράμε στον πρώτο επιστημονικό όρο: Υπάρχει διαχωρισμός εγκληματία στο αν τεμαχίζει ή όχι.

-Ότι τρεις όμορφοι νεαροί δε χρειάζεται να ναρκώσουν για να προχωρήσουν σε σεξουαλική πράξη με μια κοπέλα. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο και βέβαια προχωράμε σε μια νέα θεωρία: Αν είσαι όμορφος μπορείς να βιάσεις αρκεί να μη ναρκώσεις; Καταλάβαμε σωστά; Όχι τίποτε άλλο, από τη στιγμή που δεν αναφέρεται η λέξη ΒΙΑΣΜΟΣ στην κοσμοθεωρία της τηλεπαρουσιάστριας, το συμπέρασμά μας είναι δεδομένο.

-Ότι πάρτι δε γίνονται σε δωμάτια ξενοδοχείου και μια κοπέλα δεν έχει δουλειά σε αυτά! Προφανώς και ξέχασε η (έτερη) τηλεπαρουσιάστρια ότι από τη στιγμή που η σεξουαλική πράξη δεν είναι συναινετική, υπάρχει ΒΙΑΣΜΟΣ. Πάμε λοιπόν στην τρίτη θεωρία: Όταν μια κοπέλα πάει σε πάρτι σε δωμάτιο ξενοδοχείου και βιάζεται (δε συναινεί δηλαδή στην πράξη), πολύ απλά ας πρόσεχε!

Ειλικρινά δε γνωρίζω αν έχουμε περίπτωση που παραπέμπει σε υβριστοφιλία (είχαμε εξηγήσει ΕΔΩ τον όρο την περίοδο που θαυμάζαμε τις τοποθετήσεις για το πόσο όμορφος είναι ο δολοφόνος της Καρολάιν) αλλά σίγουρα έχουμε κάτι σοβαρό.

Δε χρειάζεται να αποδέχεσαι τα πάντα επειδή απλά ζεις στην Ελλάδα, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Και κάποια στιγμή αυτό θα πρέπει να τελειώσει! Και όχι με τα «δεν καταλάβατε τι είπα» ή με μίνι- απολογίες στο Twitter. 

Έλεος κάπου, ειδικά στα σοβαρά ζητήματα

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο