Η Εθνική ομάδα είναι η απάντηση στην τοξικότητα κι αυτό είναι κάτι που συνηθίζω να γράφω συχνά, αφού το πιστεύω ακράδαντα.

Ο κόσμος θέλει υγεία, όχι τοξικότητα και το μήνυμα που ελήφθη από την εικόνα του ΟΑΚΑ στο φιλικό Ελλάδας- Ισπανίας είναι σαφές

Η Εθνική ομάδα είναι η απάντηση στην τοξικότητα κι αυτό είναι κάτι που συνηθίζω να γράφω συχνά, αφού το πιστεύω ακράδαντα.

Άλλωστε μόνο η Εθνική ομάδα θα μπορούσε, σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών και με την Αθήνα να είναι άδεια, να «τιγκάρει» το ΟΑΚΑ και να μας σκορπίσει χαμόγελα. Όχι μόνο με την εμφάνισή της στον φιλικό αγώνα με τους Ισπανούς, διότι θα μου επιτρέψετε να πω ότι στα αποτελέσματα των «προπονητικών τεστ» (τέτοιο είναι) δε δίνω τόση σημασία.

Οι προπονητές ξέρουν πολύ καλά το λόγο για τον οποίο γίνονται αυτοί οι αγώνες. Δοκιμάζουν αυτά που θέλουν, κάνουν τα «πειράματα», φτιάχνουν τις ισορροπίες, συγκεντρώνουν τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία και κάνουν τη δουλειά τους.

Όμως όλη αυτή η ατμόσφαιρα δε γίνεται να μη σε ενθουσιάζει! Και δεν πρόκειται να αρχίσω τις «δηλώσεις» για μετάλλια, για τελικούς και για όσα θέλουμε να ακούμε. Εκτιμώ ότι τα πράγματα δε θα είναι εύκολα, αλλά θα μου επιτρέψετε να ασχοληθώ με αυτό στο άμεσο μέλλον.

Τίγκα το γήπεδο, μια ομάδα γεμάτη ενέργεια, ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο (Γιάννης Αντετοκούνμπο) να είναι παρών και να συμπεριφέρεται ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, σαν ιδανικός ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ. Ένας σπουδαίος προπονητής (Δημήτρης Ιτούδης), παίκτες που έκαναν «βουτιές» για να πάρουν την κατοχή, ωραίο κλίμα που σε κάνει να το απολαμβάνεις.

Ναι αυτή είναι η Εθνική ομάδα αλλά και το μπάσκετ που θέλουμε! Γεμάτο γήπεδο, όμορφη ατμόσφαιρα, συνεργασία, ενέργεια, αυτοθυσία, ενθουσιασμός συνδυαστικά με δουλειά και κατεύθυνση. Αυτό θέλει και ο κόσμος (είναι ξεκάθαρο) που έχει κουραστεί να διαβάζει ειδήσεις για ΕΠΟ, Super League, ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ, διαιτησίες και όσα αφορούν το οτιδήποτε ΔΕΝ γίνεται μέσα στο γήπεδο.

Πέρα από πλάκα, πείτε μας πόσες ειδήσεις την ημέρα διαβάζετε για όλα τα παραπάνω και πόσες για τα αγωνιστικά! Οι περισσότερες αρνητικές βέβαια και όχι θετικές. Μήπως να τελειώνουμε κάποια στιγμή με την τοξικότητα αφού ο κόσμος μας έδειξε τι θέλει; Τι του αρέσει, τι επιθυμεί!

Ας σταματήσουμε να «μετράμε» αποτυχημένα αποτελέσματα για να αποδώσουμε ευθύνες στη διοίκηση της ΕΟΚ (πόσο μεγάλη ντροπή να χρησιμοποιείται η Εθνική ομάδα για μικροπολιτικά παιχνίδια) κι ας προσπαθήσουμε, ο καθένας από το μετερίζι του, να προσφέρει κάτι χρήσιμο για το μέλλον.

Αθλητικές ειδήσεις

Φθόνος για Αντετοκούνμπο και για το ελληνικό μπάσκετ

Ολυμπιακός: Ο Κάρλος Κορμπεράν θα αναγκαστεί να γίνει Πέδρο Μαρτίνς

Βίντεο με μαγιό από την Μύκονο που κόβει την ανάσα