Η ιστορία δεν είναι ΑΦΜ

Πανιώνιος: Σάλος στον κόσμο του από την αποκάλυψη του sportime.gr ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ετοιμάζεται να μεταφέρει την ομάδα στη Δράμα!

Πανιώνιος: Η αλήθεια είναι ότι μόλις μάθαμε τη συγκεκριμένη είδηση, κόντεψε να μας πέσει το ακουστικό από τα χέρια. Η πηγή ήταν τόσο αξιόπιστη, ώστε δεν μπήκαμε καν στον κόπο να του πούμε «κόψε την πλάκα, δεν είναι πρωταπριλιά».

Συνοπτικά, στο Sportime.gr αποκαλύψαμε χθες το μεσημέρι ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Πανιώνιος, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με επιχειρηματία της Δράμας, προκειμένου να μετακομίσει η ομάδα εκεί.

Να φύγει ο Πανιώνιος από τη Νέα Σμύρνη και να εδρεύει στη Δράμα. Ισως να αλλάξει και ονομασία. Ομολογουμένως, μόνο και μόνο από τις αντιδράσεις του κόσμου του Πανιωνίου, αλλά και της πλειοψηφίας των Ελλήνων φιλάθλων, αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για σοκ!

Και δεν είναι; Να φύγει ο Πανιώνιος από τη Νέα Σμύρνη; Να εξαφανιστεί- ουσιαστικά- η αντρική (επαγγελματική) ομάδα και να τη βρούμε κάπου στη Δράμα; Μπορείτε να το φανταστείτε;

Πώς έχει το παρασκήνιο; Ο νυν ιδιοκτήτης ήταν σχεδόν.. μόνος του στη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Ουσιαστικά είναι απομονωμένος. Δεν υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την ομάδα. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι «ψάχτηκε» και νωρίτερα για μετακόμιση της ομάδας και συγκεκριμένα με τον Ερμή Αγιάς. Κάμποσοι που ζήτησε τη γνώμη τους, απλώς του πρότειναν «να μη σκεφτεί καν να κάνει κάτι τέτοιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Του αλλάζουν πόλη!

Με το «πάτημα» ότι είναι μόνος του (που είναι), με τον Ερασιτέχνη να μην αντιδρά, με τον κόσμο να απέχει, με μια κατάσταση απαξιωμένη (ουσιαστικά κανείς δεν ασχολείται) με επιφανείς Πανιώνιους να είναι μακριά, έγινε η προσέγγιση με τον Δραμινό επιχειρηματία. Και μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι είναι πολύ προχωρημένες οι επαφές. Τόσο πολύ ώστε δεν αποκλείεται από Δευτέρα κιόλας να έχουμε ανακοινώσεις.

Μόνο που στο άκουσμα της είδησης, δημιουργήθηκαν αντιδράσεις. Φαίνεται ότι ο κόσμος του Πανιωνίου «ξύπνησε» αλλά ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Πολύ δε περισσότερο αν θα δραστηριοποιηθούν επιφανείς Πανιώνιοι προκειμένου να μη ζήσουν αυτό που πάει να γίνει: Να μετακομίσει η ιστορική ομάδα στη Δράμα!!!

Ομολογουμένως αν τελικά συμβεί, θα πρόκειται για την είδηση της χρονιάς. Θα σημαίνει εξαφάνιση της αντρικής ομάδας του Πανιωνίου. Μιας ομάδας που όχι απλώς μεγαλούργησαν τεράστιοι αθλητές και προπονητές, αλλά υπήρξε διαχρονικά σχολείο για το μπάσκετ. Με τα μεγάλα μυαλά του Ανδρέα Βαρίκα, του Μάκη Δενδρινού, του Παύλου Κορκίδη, του Κώστα Μίσσα, του Τάσου Γιάνναρου που έχτισαν ένα ολόκληρο παραγωγικό πλάνο που τροφοδότησε τον Πανιώνιο του μέλλοντος αλλά και τις Εθνικές ομάδες.

Και κάποια στιγμή, όσο κι αν ακούγεται ρομαντικό επαναλαμβάνουμε, θα πρέπει να μη γίνονται όλα… ίσιωμα. Η ιστορία δεν είναι ΑΦΜ. Η ιστορία δεν ταξιδεύει από πόλη σε πόλη όταν μιλάμε για ομάδες σαν τον Πανιώνιο.

Αν δεν ξέρετε οι νεότεροι τι είναι ο Πανιώνιος, απλώς να σας πούμε ότι διαχρονικά εκφράζει τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας, τη Σμύρνη, μια ιστορία λυπημένη και πονεμένη. Κι αυτό δεν γίνεται να σβήσει με μεταφορά ΑΦΜ.

Κάνε follow το Sportime στο Instagram και like στο Facebook