ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Η Κύπρος έδειξε το δρόμο στην Basket League αλλά δεν υπήρξε αντίδραση

Η ΕΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε, ο ΕΣΑΚΕ συνεργάστηκε κι ορθώς, ο Κολοσσός και ο Ιωνικός ζητούν άπλετο φως αλλά ακόμα είμαστε μακριά από το να τελειώσουμε την καχυποψία του κόσμου. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Η Κύπρος έδειξε το δρόμο στην Basket League αλλά δεν υπήρξε αντίδραση

Το σύνθημα πλέον είναι ότι θα πρέπει να φύγουν οι «σκιές» πάνω από την Basket League αλλά και τις ομάδες που βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας δυσάρεστης κατάστασης.

Και είναι γεγονός ότι η 12η αγωνιστική στην Basket League σηματοδοτεί μια νέα κατάσταση μετά την απόφαση της ΕΟΚ να στείλει στις αρμόδιες Αρχές, το φάκελο του αγώνα Κολοσσού- Ιωνικού Νίκαιας, καθώς υπήρξε και μεγάλος θόρυβος. Κυρίως με τις αποδόσεις που έγιναν ασανσέρ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Φυσικά και δε μπορώ να υποστηρίξω τέτοια πράγματα, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία το στοίχημα είναι κάτι εντελώς «ξένο» στη φιλοσοφία μου και ταυτόχρονα απεχθές ως προς τη στάση ζωής μου. Πιθανότατα κι άλλοι δε μπορούν να συνδυάσουν την αγάπη τους (μπάσκετ) με το στοιχηματισμό, αλλά ταυτόχρονα δε μπορούν να κλείνουν τα μάτια τους και να κάνουν ότι δεν υπάρχει ελέφαντας στο δωμάτιο.

Η λαϊκή θυμοσοφία αναφέρει ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Τα πράγματα δεν είναι αγγελικά πλασμένα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να προσπερνάμε αδιάφορα ή να τα αποδεχθούμε ως κανόνα. Για την ακρίβεια η Basket League είχε πάρει τα μηνύματα από την Κύπρο, όπου τελικά το αποτέλεσμα της έρευνας ανέφερε τα εξής:

Υπήρξαν τρεις χειραγωγημένοι αγώνες οι οποίοι «παίχτηκαν» από λογαριασμούς στην Ελλάδα. Το πόρισμα είναι καταπέλτης ενώ τα ρεπορτάζ των Κυπρίων- ειδικών προς το θέμα ανέφεραν ότι πιθανότατα το «σύστημα» έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Θα γίνει κάτι; Εδώ έγκειται η δυσπιστία του κόσμου. Δεν έχει λάμψει η αλήθεια σε συγκεκριμένα περιστατικά.

Παλαιότερα σε δηλώσεις του στο hoopshype ένας Αμερικανός παίκτης, ομάδας από την περιφέρεια στην Basket League είχε προχωρήσει σε καταγγελία για «μπούκα» προέδρου στα αποδυτήρια.

Τους είχε βάλει τις φωνές, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, επειδή έχαναν με μικρή διαφορά στο ημίχρονο από ισχυρή ομάδα του πρωταθλήματος.

«Θέλετε να πληρωθείτε;» ήταν η κυνική ερώτησή του!

Ένας προπονητής αισθάνθηκε αδιαθεσία (όπως ενημέρωσε η τότε ομάδα του) κι έφυγε λίγο πριν το τζάμπολ ενός αγώνα. Αν και αδιάθετος πρόλαβε να χαιρετήσει έναν προς έναν τους παίκτες του.

Δε χρειάζεται να σταθούμε σε αγώνα (προ τριετίας αν δεν κάνω λάθος) με τη διαφορά να είναι στα ύψη, να μπαίνει κατά λάθος τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα κι αμέσως να τρέχει ο παίκτης να κάνει φάουλ στον αντίπαλο (με τη διαφορά στο -30). Όπου πάλι γελούσαν τα τσιμέντα, αλλά δεν έγινε το παραμικρό.

Για να τελειώνουμε. Αν υπάρχουν στοιχεία για την Basket League (ή για την οποιαδήποτε κατηγορία) ας γίνει μια αρχή, ας πάνε στα αρμόδια όργανα για να τελειώνουμε μια και καλή. Αν υπάρχουν ένοχοι, να βρεθούν και ταυτόχρονα θα εξαφανιστούν και οι «σκιές» (που τόσο πολύ αναφέρθηκαν).

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

ΣΧΟΛΙΑ