ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Η Λάρισα εξέθεσε τον ΕΣΑΚΕ

Η «επιθεώρηση» συνεχίζεται στην Basket League και ουσιαστικά ο ΕΣΑΚΕ βλέπει να του επιστρέφονται οι παρατυπίες, οι λεονταρισμοί και οι βερμπαλισμοί. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Η Λάρισα εξέθεσε τον ΕΣΑΚΕ

Ανοίχτηκαν οι πολυσυζητημένοι φάκελοι στον ΕΣΑΚΕ απ’ όπου προέκυψε ότι συνολικά τρεις ομάδες παίρνουν άδεια συμμετοχής στην επόμενη Basket League.

Πρόκειται φυσικά για τη συνέχεια της 15ήμερης αναβολής που είχε δώσει ο ΕΣΑΚΕ κι εξαιτίας της οποίας δημιουργήθηκε όλος αυτός ο χαμός με την ΕΟΚ. Που όπως αποδείχθηκε, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος είχε απόλυτο δίκιο στο δρόμο που τους πρότεινε.

Τι τους είχε πει; Ότι έχει υπογραφεί απ’ όλους ότι η 15η Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των φακέλων στην Επιτροπή Αδειοδότησης. Και ότι παρανόμησαν όταν έδωσαν 15ήμερη προθεσμία σε τέσσερις ΚΑΕ.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος τους ζήτησε να σταματήσουν να είναι παράτυποι γιατί θα τα έβρισκαν μπροστά τους. Η διέξοδος που πρότεινε ώστε στο μέλλον να έχουν δεδικασμένα, ήταν ξεκάθαρη: Να βοηθήσουμε τις τέσσερις ΚΑΕ δίνοντας προτεραιότητα για wild card.

Έτσι θα είχαν τηρηθεί οι νόμοι και οι προθεσμίες. Αλλά από τον ΕΣΑΚΕ απάντησαν με το εκπληκτικό «είναι δική μας δουλειά το πρωτάθλημα»!

Και ήρθε η Λάρισα να τους δείξει ότι από τη στιγμή που ήταν παράτυποι, ταυτόχρονα είναι και ακάλυπτοι παντού και θα τους «χορέψει»! Η μόνη ομάδα που δεν πέρασε αφού κανονικά προκρίθηκαν η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Απόλλωνας Πάτρας (λίγο πιο μετά).

Τι έκαναν οι Θεσσαλοί με τον απόλυτα ελλιπή φάκελο; «Επειδή είστε παράτυποι δε σας αναγνωρίζουμε και θα πάμε απευθείας στην ΕΕΑ» είπαν! Τραβάνε στα άκρα την υπόθεση είναι η μια ερμηνεία. Ότι εκμεταλλεύονται τη μια «στραβή» μετά την άλλη που κάνει ο ΕΣΑΚΕ με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι είναι η ρεαλιστική προσέγγιση.

Είναι ακριβώς το «ξέφραγο αμπέλι» που ήθελε να μαζέψει ο πρόεδρος της ΕΟΚ, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία που αποτελεί το θεματοφύλακα του μπάσκετ.

Έρχεται λοιπόν και το Ψυχικό κι εκμεταλλεύεται την κατάσταση και λέει «θέλουμε να παίξουμε στην Basket League αλλά θα μας δώσετε χρονική παράταση». Γιατί να μην τους δώσεις όταν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω;

Όσο στον ΕΣΑΚΕ φτιάχνουν κανονισμούς τους οποίους δεν τηρούν, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Η μόνη σωστή κίνηση των τελευταίων ημερών ήταν η προσέγγιση στην ΕΟΚ για ειλικρινή διάλογο, κάτι που φανερώνει ότι έβαλαν στην άκρη τις ανούσιες δηλώσεις και είδαν την αλήθεια.

Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα: Όσο δεν τηρείτε τους νόμους, τόσο θα βρίσκονται «Λάρισες» να σας εκθέτουν. Πάμε λοιπόν, ΕΕΑ, στη συνέχεια ΑΣΕΑΔ και καλό Οκτώβριο για να μάθουμε πόσες και ποιες ομάδες θα παίξουν στο πρωτάθλημα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Λάρισα εξέθεσε τον ΕΣΑΚΕ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College