Ανοίχτηκαν οι πολυσυζητημένοι φάκελοι στον ΕΣΑΚΕ απ’ όπου προέκυψε ότι συνολικά τρεις ομάδες παίρνουν άδεια συμμετοχής στην επόμενη Basket League.

Η «επιθεώρηση» συνεχίζεται στην Basket League και ουσιαστικά ο ΕΣΑΚΕ βλέπει να του επιστρέφονται οι παρατυπίες, οι λεονταρισμοί και οι βερμπαλισμοί. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Ανοίχτηκαν οι πολυσυζητημένοι φάκελοι στον ΕΣΑΚΕ απ’ όπου προέκυψε ότι συνολικά τρεις ομάδες παίρνουν άδεια συμμετοχής στην επόμενη Basket League.

Πρόκειται φυσικά για τη συνέχεια της 15ήμερης αναβολής που είχε δώσει ο ΕΣΑΚΕ κι εξαιτίας της οποίας δημιουργήθηκε όλος αυτός ο χαμός με την ΕΟΚ. Που όπως αποδείχθηκε, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος είχε απόλυτο δίκιο στο δρόμο που τους πρότεινε.

Τι τους είχε πει; Ότι έχει υπογραφεί απ’ όλους ότι η 15η Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των φακέλων στην Επιτροπή Αδειοδότησης. Και ότι παρανόμησαν όταν έδωσαν 15ήμερη προθεσμία σε τέσσερις ΚΑΕ.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος τους ζήτησε να σταματήσουν να είναι παράτυποι γιατί θα τα έβρισκαν μπροστά τους. Η διέξοδος που πρότεινε ώστε στο μέλλον να έχουν δεδικασμένα, ήταν ξεκάθαρη: Να βοηθήσουμε τις τέσσερις ΚΑΕ δίνοντας προτεραιότητα για wild card.

Έτσι θα είχαν τηρηθεί οι νόμοι και οι προθεσμίες. Αλλά από τον ΕΣΑΚΕ απάντησαν με το εκπληκτικό «είναι δική μας δουλειά το πρωτάθλημα»!

Και ήρθε η Λάρισα να τους δείξει ότι από τη στιγμή που ήταν παράτυποι, ταυτόχρονα είναι και ακάλυπτοι παντού και θα τους «χορέψει»! Η μόνη ομάδα που δεν πέρασε αφού κανονικά προκρίθηκαν η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Απόλλωνας Πάτρας (λίγο πιο μετά).

Τι έκαναν οι Θεσσαλοί με τον απόλυτα ελλιπή φάκελο; «Επειδή είστε παράτυποι δε σας αναγνωρίζουμε και θα πάμε απευθείας στην ΕΕΑ» είπαν! Τραβάνε στα άκρα την υπόθεση είναι η μια ερμηνεία. Ότι εκμεταλλεύονται τη μια «στραβή» μετά την άλλη που κάνει ο ΕΣΑΚΕ με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι είναι η ρεαλιστική προσέγγιση.

Είναι ακριβώς το «ξέφραγο αμπέλι» που ήθελε να μαζέψει ο πρόεδρος της ΕΟΚ, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία που αποτελεί το θεματοφύλακα του μπάσκετ.

Έρχεται λοιπόν και το Ψυχικό κι εκμεταλλεύεται την κατάσταση και λέει «θέλουμε να παίξουμε στην Basket League αλλά θα μας δώσετε χρονική παράταση». Γιατί να μην τους δώσεις όταν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω;

Όσο στον ΕΣΑΚΕ φτιάχνουν κανονισμούς τους οποίους δεν τηρούν, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Η μόνη σωστή κίνηση των τελευταίων ημερών ήταν η προσέγγιση στην ΕΟΚ για ειλικρινή διάλογο, κάτι που φανερώνει ότι έβαλαν στην άκρη τις ανούσιες δηλώσεις και είδαν την αλήθεια.

Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα: Όσο δεν τηρείτε τους νόμους, τόσο θα βρίσκονται «Λάρισες» να σας εκθέτουν. Πάμε λοιπόν, ΕΕΑ, στη συνέχεια ΑΣΕΑΔ και καλό Οκτώβριο για να μάθουμε πόσες και ποιες ομάδες θα παίξουν στο πρωτάθλημα.