Αν οι Γουόριορς δουν ξανά το Game 1 τότε μπροστά τους θα εμφανιστεί η έκδοση Σέλτικς 2022 και μαζί το παρόν και το παρελθόν.

Κι όμως υπάρχουν πολλά παράξενα στη σειρά των τελικών του NBA, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που οι Σέλτικς μοιάζουν με την πρωταθλήτρια ομάδα των Γουόριορς του ’15. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Αν οι Γουόριορς δουν ξανά το Game 1 τότε μπροστά τους θα εμφανιστεί η έκδοση Σέλτικς 2022 και μαζί το παρόν και το παρελθόν.

Θα δουν μια ομάδα, τους Σέλτικς που μοιάζουν πολύ με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς του 2015! Σκεφτείτε τους παραλληλισμούς και θα καταλάβετε.

Το 2015, οι Γουόριορς είχαν για πρώτη φορά έναν παίκτη στην καλύτερη πεντάδα του NBA (τον Στεφ Κάρι) έναν «ρούκι» προπονητή (τον Στιβ Κερ) και μια τριάδα παικτών να ξεχωρίζουν: Κάρι, Τόμπσον και Γκριν.

Οι Σέλτικς του 2022 έχουν για πρώτη φορά έναν παίκτη στην καλύτερη πεντάδα του NBA (τον Τζέισον Τέιτουμ) επίσης έναν ρούκι προπονητή (Ίμε Ουντόκα) και φυσικά ένα τρίο που μπορεί να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για ένα κορμό ετών: Τέιτουμ, Μάρκους Σμαρτ και Τζέιλεν Μπράουν

Αυτοί οι Σέλτικς κατάφεραν να εμφανιστούν σε τελικούς του NBA. Για όλους είναι η πρώτη φορά σε τέτοια διαδικασία. Το αν θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα ή όχι θα φανεί στις επόμενες εβδομάδες.

Αλλά αν υπήρχε αμφιβολία για τις ικανότητές τους σίγουρα αυτή εξατμίστηκε με την εκπληκτική απόδοση στην τελευταία περίοδο του Game 1.

Το 2015, στην πρώτη τους παρουσία σε τελικούς οι παίκτες αυτής της φουρνιάς των Γουόριορς κατάφεραν να ανατρέψουν διαφορά 14 πόντων (οι Κάβαλιερς είχαν προηγηθεί νωρίς 29-15) και να πάρουν τη νίκη στην παράταση με 108-100.

Οι Σέλτικς στο Game 1 της φετινής σειράς έκαναν κάτι ακόμα πιο δύσκολο κι εντυπωσιακό. Και μάλιστα με την υποσημείωση ότι κανείς από τους παίκτες τους δεν είχε παίξει ούτε δευτερόλεπτο σε τελικούς NBA πριν το πρώτο τζάμπολ στο Chase Center

Όσοι φορούσαν στολή των Σέλτικς έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Οι Γουόριορς του 2015 είχαν σύνθημα: «Δύναμη στους αριθμούς»! Ήταν η φιλοσοφία στη δυναστεία τους.

Αυτό το ρητό φαίνεται ότι ταιριάζει άριστα στη Βοστώνη αυτή τη στιγμή.

Για να δούμε λοιπόν αν οι Σέλτικς μπορούν να αποδειχθούν ό,τι και οι Γουόριορς στην αρχή της δυναστείας τους. Πάντως πολλά ταιριάζουν.