ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Μήπως ο Μαυροκεφαλίδης είναι η απάντηση στους νέους;

Καλό είναι να λέμε για τους νέους που δεν παίρνουν ευκαιρίες, αλλά είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να κοιτούν τον 38χρονο Μαυροκεφαλίδη και να παίρνουν παραδείγματα
Μήπως ο Μαυροκεφαλίδης είναι η απάντηση στους νέους;

Στις 25 Ιουλίου ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης «έκλεισε» τα 38 του χρόνια κι έτσι όπως το πάει δεν αποκλείεται να κάνει ένα μεγάλο ρεκόρ.

Μπορεί να γίνει ο Μαυροκεφαλίδης ο πιο «ηλικιωμένος» πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Basket League; Δεν αποκλείεται. Μέχρι στιγμής βρίσκεται στο σωστό δρόμο: 22,5 πόντοι ανά αγώνα γράφει το κοντέρ, ο δεύτερος καλύτερος μέσος όρος πίσω από τον Τζο Γιανγκ του Προμηθέα ο οποίος σε δύο αγώνες έχει 27,5.

Κι αν νομίζετε ότι τελειώσαμε με τον έμπειρο σέντερ, κάνετε λάθος. Προσθέστε τα 8,3 ριμπάουντ (πλέον είναι δεύτερος πίσω από τον συμπαίκτη του Ντάντε Χόκινς που μάζεψε 19 στην Θεσσαλονίκη), αλλά και το ότι είναι πρώτος στις εύστοχες βολές (με το εκπληκτικό ποσοστό του 89,7% αφού έχει χάσει μόλις τρεις από τις 29. Και βέβαια οι 13 ασίστ (μέσος όρος 3,3) είναι ένα νούμερο που κανείς άλλος σέντερ του πρωταθλήματος δεν έχει πιάσει.

Δεν έχει πετύχει φέτος λιγότερους από 19 πόντους (στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό) δεν έχει μαζέψει λιγότερα από 7 ριμπάουντ (κόντρα στον Κολοσσό), δεν υπάρχει αγώνας που δεν έχει τουλάχιστον δύο ασίστ.

Παρεμπιπτόντως είναι πρώτος σε αξιολόγηση στο πρωτάθλημα όπου αγωνίζεται περίπου 34 λεπτά ανά αγώνα. Όπως επίσης και σε κερδισμένα φάουλ (φθορά αντίπαλης άμυνας λέγεται αυτό)

Όλα αυτά είναι αναγκαία προκειμένου να προχωρήσουμε στο καίριο ερώτημα από τη στιγμή κατά την οποία είναι τόσο «φλέγον» το ζήτημα της συμμετοχής των Ελλήνων παικτών(και ειδικά των νέων σε ηλικία) στην Basket League

Ο Μαυροκεφαλίδης «τρώει τη θέση» κάποιου νέου Έλληνα παίκτη αυτή τη στιγμή;

Μήπως το γεγονός ότι ο πολύπειρος σέντερ (όπως και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης στον ΠΑΟΚ, τέθηκαν αντιμέτωποι το βράδυ του Σαββάτου 29/10) βρίσκεται ακόμα σε αυτό το επίπεδο, σημαίνει ότι κάτι έχει κάνει καλά;

Τελικά- αναρωτιέμαι- μήπως ο Μαυροκεφαλίδης αποτελεί την απάντηση στο ερώτημα περί νέων Ελλήνων. Ακόμα χαίρεται το παιχνίδι, ακόμα προσέχει το κορμί του, ξέρει πώς να διατηρείται σε καλή κατάσταση κι όπως βλέπετε είναι φιλόδοξος.

(Τόσο πολύ που πέρυσι τον κατέκρινα για τα περίπου 40 λεπτά του κόντρα στους έφηβους του Οίακα Ναυπλίου. Θεωρώ ότι έκανε λάθος, από την άλλη όμως δεν παραβλέπω τη «δίψα» του).

Ο Λουκάς μπαίνει σε κάθε αγώνα με το μάτι να «γυαλίζει». Πέρυσι, κακά τα ψέματα, ήταν εκείνος που επέστρεψε στον Ιωνικό και τον κράτησε στην Basket League (ας προσθέσουμε και τον Ντάνιελ Χάμιλτον) αφού στους 6 αγώνες του είχε κατά μέσο όρο 19,3 πόντους- 7,8 ριμπάουντ- 2,5 ασίστ!

Τα έβαλε με όλους τους αντιπάλους (ξένους κατά κύριο λόγο) ψηλούς και τους νίκησε σε ατομικό επίπεδο. Δεν υπήρχε αγώνας που σκόραρε λιγότερους από 13 πόντους με αποκορύφωμα τους 30 (με 3/3 τρίποντα και 12 ριμπάουντ) κόντρα στο Περιστέρι.

Με λίγα λόγια; Ο καλός Έλληνας δεν πρόκειται ποτέ να χαθεί! Είτε είναι 38 είτε 28 είτε 18 ετών! Είτε παίζουν τρεις, τέσσερις ή επτά ξένοι σε κάθε ομάδα.

Κι αυτό το αποδεικνύει (μεταξύ άλλων) ο Λουκάς. Τον έχετε ακούσει ποτέ να δίνει συνέντευξη και να ασχολείται με τέτοια ζητήματα; Προτιμά να «μιλάει» μέσα στο γήπεδο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μήπως ο Μαυροκεφαλίδης είναι η απάντηση στους νέους;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College