Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια της πανδημίας γίναμε σοφότεροι σε ό,τι αφορά την επίδραση που έχει ο Αθλητισμός στην κοινωνία αλλά και στην υγεία μας.

Κι όπως έχετε διαπιστώσει όλοι, ο Αθλητισμός είναι ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει για την υγεία μας στη διάρκεια της πανδημίας. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι παραμένει κλειστός, ουσιαστικά. Και τα παιδιά μας παραμένουν εγκλωβισμένα, χωρίς να μπορούν να αθληθούν και να διοχετεύσουν ενέργεια.

Διάβασα λοιπόν τα εξής:

Ότι η Επιτροπή δεν ενέκρινε τη χρήση αποκλειστικά self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου. Δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου.

Για να καταλάβουμε κάτι…

Τα παιδιά πχ μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο με self-test και να βρίσκονται ανά 25 σε μια αίθουσα κι ανά 300 σε ένα προαύλιο. Αλλά δε μπορούν αντίστοιχα με τη χρήση self-test να κάνουν αθλητισμό. Να είναι δηλαδή 10-12 παιδιά, με αποστάσεις, οργανωμένα και πειθαρχημένα με τους προπονητές τους και ΝΑ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ.

Θα ήθελα πάρα πολύ να μας το εξηγήσουν αυτό αλλά είναι μάταιος κόπος.

Να ξαναμπούμε στη διαδικασία να αναφέρουμε κάτι που είχαμε γράψει παλαιότερα; Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ. Τα παιδιά πρέπει να πάνε προς τον αθλητισμό. Βεβαίως κι έχουμε αντίληψη της κατάστασης, βεβαίως και γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να προσέξουμε.

Όμως, αλήθεια… Υπάρχει μέρος που δίνεται περισσότερη «προσοχή» και πειθαρχία από τον οργανωμένο αθλητισμό; Ή μήπως αμφιβάλλει κανείς ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα;

Αυτή τη στιγμή λοιπόν μαθαίνουμε ότι στην Ελλάδα μπορούν ν’ ανοίξουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ εκτός από τον αθλητισμό. Δια της ατόπου μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι ειδικοί εκτιμούν πως είναι ό,τι πιο επικίνδυνο μπορεί να υπάρξει για τη διασπορά.

Δηλαδή τα self-test που ενδείκνυνται σε άλλους τομείς προκειμένου να λειτουργήσουν είναι απαγορευτικά για τον αθλητισμό! Αλήθεια μέσα σ’ αυτή την Επιτροπή υπάρχουν άνθρωποι που έχουν έστω την παραμικρή σχέση με τον αθλητισμό; Ξέρουν τι είναι; Ή θεωρούν ότι είναι μια μπάλα που μερικοί μαντράχαλοι και κάποιες γυμνασμένες την κυνηγάνε;

Πέρα απ’ αυτό όμως, μου προκαλεί εντύπωση ένα γεγονός ακόμα. Ότι δεν υπάρχει ΕΝΑΣ άνθρωπος του Αθλητισμού να βγει μπροστά. Να δημιουργήσει μια κατάσταση που θα διαγράψει αυτό το έκτρωμα που έχει δημιουργηθεί.

Ο Αθλητισμός είναι ΥΓΕΙΑ. Κι εδώ και δύο χρόνια οι διάφοροι σοφοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ό,τι πιο επικίνδυνο για την υγεία! Και τα παιδιά μαραζώνουν… Και αθλητές μένουν ανενεργοί. Και πολύς κόσμος παραμένει απλήρωτος.

Και υποσυνείδητα περνά η εντύπωση ότι ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ είναι επικίνδυνος…

Είναι ΝΤΡΟΠΗ αυτό που γίνεται με τον αθλητισμό.

Αλλά όλα ΟΚ. Η Επιτροπή αποφάσισε τη σύσταση υποεπιτροπής. Τουλάχιστον έχουν χιούμορ. Έστω και πικρό.