Ο Τζίμι Μπάτλερ μιμήθηκε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και η ιστορία επαναλήφθηκε στην Βοστώνη μετά από 10 χρόνια.

Πως συνδέονται ο Μπάτλερ και ο ΛεΜπρόν σε σειρά Σέλτικς- Χιτ και μάλιστα με απόσταση μιας δεκαετίας; Υπάρχει απάντηση μετά τη μαγική εμφάνιση του Μπάτλερ και το break του Μαϊάμι. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Ο Τζίμι Μπάτλερ μιμήθηκε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και η ιστορία επαναλήφθηκε στην Βοστώνη μετά από 10 χρόνια.

Πως μπορούμε και βάζουμε δίπλα- δίπλα τον Μπάτλερ με τον ΛεΜπρόν; Προσέξτε: Γυρίζουμε το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου του 2012 και στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας. Οι Σέλτικς προηγούνται με 3-2, έχουν τον αγώνα στην έδρα τους και θέλουν να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς τους κόβει την όρεξη με 45 πόντους και οι Χιτ περνούν με το εντυπωσιακό 98-79 από την Βοστώνη. Στη συνέχεια κι αφού έφεραν το καθοριστικό έβδομο ματς στο Μαϊάμι παίρνουν τη νίκη (101-88) και την πρόκριση στον τελικό όπου πανηγύρισαν τον τίτλο (δεύτερο συνολικά και πρώτο από το back to back που ακολούθησε) απέναντι στην Οκλαχόμα.

Ε ο Τζίμι Μπάτλερ θύμισε κάτι από ΛεΜπρόν  στον έκτο αγώνα της σειράς των τελικών στην ανατολική περιφέρεια, έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους στα πλέι οφ του NBA και έδωσε το δικαίωμα στο Μαϊάμι να θεωρεί ότι έχει το «πάνω χέρι» για την πρόκριση.

Ας θυμηθούμε το σόου του ΛεΜπρόν

Σε μια σειρά ιδιαίτερα συναρπαστική και βέβαια (όπως αποδεικνύεται) απρόβλεπτη. Άλλωστε για πρώτη φορά στη σειρά, το προβάδισμα άλλαξε χέρια 8 φορές, όσες ακριβώς στους πέντε προηγούμενους αγώνες!

Ας επιστρέψουμε στον Μπάτλερ

Στους προηγούμενους τρεις αγώνες ο Μπάτλερ είχε συνολικά 27 πόντους με 10/40 σουτ και 6/6 βολές. Επίσης από τα 10/40 σουτ τα τρίποντα ήταν 1/7. Επίσης είχε συνολικά 7 ασίστ και 4 κλεψίματα. Η απάντηση στον do or die αγώνα; Οι 47 πόντοι με 16/29 σουτ (και 4/8 τρίποντα), 11/11 βολές.

Επίσης είχε 8 ασίστ (μια παραπάνω απ’ όσες συνολικά σε τρεις αγώνες) και 4 κλεψίματα (όσα ακριβώς στους τρεις αγώνες που προηγήθηκαν).

Αυτή τη φορά τα περιφερειακά σουτ είχαν ακρίβεια: 15/35 τρίποντα (4/8 ο Μπάτλερ, 4/9 ο Λάουρι και 3/8 ο Στρας) και παράλληλα η γραμμή των γκαρντ των Χιτ λειτούργησε ιδανικά.

Θα θυμάστε ότι στον προηγούμενο αγώνα όπου οι Σέλτικς είχαν προηγηθεί με 3-2, το δίδυμο starters του Μαϊάμι στην περιφέρεια, Λάουρι και Στρας είχαν συνολικά 0/15 σουτ και 3 ασίστ (όλες ο Στρας). Στο Game 6 οι δύο παίκτες προσέφεραν 31 πόντους με 10/26 σουτ (εκ των οποίων 7/17 τρίποντα) αλλά και 12 ασίστ (τις 10 ο Λάουρι).

Τα 7/45 τρίποντα του Game 5 έγιναν (όπως προαναφέραμε) 15/35 και πλέον στο Μαϊάμι θα κριθεί το ποιος θα είναι ο αντίπαλος των Γουόριορς στους τελικούς.