Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας μη εκλεγμένος (όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης) δε σέβεται τους θεσμούς και κουνάει το δάχτυλο στο λαό.

Αν ο Γιώργος Γεραπετρίτης πιστεύει ότι μπορεί να κάνει «μπάχαλο» τη Βουλή, τουλάχιστον ας έχει λαϊκή εντολή

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας μη εκλεγμένος (όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης) δε σέβεται τους θεσμούς και κουνάει το δάχτυλο στο λαό.

Η συμπεριφορά που έχει ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι προσβλητική. Όχι μόνο απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά στους θεσμούς και στην ίδια την κοινωνία. Δεν είναι ο πρώτος μη εκλεγμένος που αναλαμβάνει να εμφανίζεται ως «ο πολλών τοις μετρητοίς».

Προηγήθηκαν ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και φυσικά ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Άκης Σκέρτσος.

Η επιλογή του κ.Μητσοτάκη να έχει «ασπίδα» εξωκοινοβουλευτικούς είναι συνειδητή. Βέβαια έχει και την απόλυτη στήριξη του Αδώνιδος Γεωργιάδη στο Twitter (πρόσφατα σχολίαζε για… φάπες του συνοδοιπόρου και συναγωνιστή του στο ΛΑΟΣ, Θάνου Πλεύρη, στον ΣΥΡΙΖΑ, τέτοιο επίπεδο) αλλά αυτό έχει γίνει θεσμός! Ο υπουργός Ανάπτυξης «τρέφεται» από τις «επιθέσεις» στο διαδίκτυο και τις προκαλεί, διότι χωρίς αυτές είναι προφανές ότι θα κινδυνεύσει με μελαγχολία.

Θαυμάστε επίπεδο υπουργού

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλά με αυτό το ύφος και με τόση περιφρόνηση προς όλους.

Προσωπικά απορώ με το… ξέσπασμα σε χειροκροτήματα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, διότι δεν κατάλαβα τι… ωραίο βρήκαν! Θα έπρεπε πρωτίστως οι ίδιοι να τον έχουν ανακαλέσει στην τάξη και όχι να του επιτρέψουν να κορδώνεται από το βήμα της Βουλής.

Το ότι η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη είναι τελείως διαφορετική από του Καραμανλή δεν το συζητάμε. Αλλά σίγουρα εντάσσεται σε όλα τα παραπάνω.

Πάντως ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέβασε τον πήχη στον εαυτό του. Από τη στιγμή κατά την οποία είναι ο αντ’ αυτού του αρχηγού του (και πρωθυπουργού) ώστε να απαντά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και να ειρωνεύεται κιόλας με τέτοιο τρόπο που αρμόζει σε καφενείο) ιδού η ευκαιρία: Να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των ψηφοφόρων.

Εκεί θα διαπιστώσει και ο ίδιος κι εμείς αν είναι αποδεκτή η συμπεριφορά του. Αν και μέσα στον άκρατο λαϊκισμό που έχει καλλιεργηθεί δίκην… δήθεν ανώτερης συμπεριφοράς (κάτι που χαρακτηρίζει και τον ίδιο) πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες να προσελκύσει ψηφοφόρους είναι πολλές.

Πάντως του το προτείνουμε. Το αντέχει να φύγει από τη θέση του διορισμένου;

Διότι μέχρι τώρα το βιογραφικό του αναφέρει

-Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικούς, του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

-Μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ

-Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου

-Βουλευτής μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας και όχι μέσω σταυροδοσίας.

Αν θέλουν όλοι οι προαναφερόμενοι εξωκοινοβουλευτικοί να ρίξουν μια ματιά δίπλα τους και να δουν ύφος, συμπεριφορά κι έργο ενός εξωκοινοβουλευτικού, εκεί είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ας παραδειγματιστούν απ’ αυτόν.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο