Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο Γιώργος Πρίντεζης, όταν έκανε το ντεμπούτο του πριν από 20 χρόνια στην Εuroleague, τα φανταζόταν ένα τόσο τρανό φινάλε.

Το πιθανότερο είναι ότι αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα θα είναι η τελευταία ευρωπαϊκή για τον Γιώργο Πρίντεζη. Και αυτό δίνει σημασία στον αγώνα. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο Γιώργος Πρίντεζης, όταν έκανε το ντεμπούτο του πριν από 20 χρόνια στην Εuroleague, τα φανταζόταν ένα τόσο τρανό φινάλε.

Βεβαίως η αλήθεια είναι ότι ο Πρίντεζης όπως και όλος ο Ολυμπιακός θα ήθελαν να παίζουν άλλο αγώνα σε λίγες ώρες. Όχι για την 3η θέση κόντρα στην Μπαρτσελόνα αλλά για να διεκδικούν το τρόπαιο, το τέταρτο στην ιστορία τους.

Από κει και πέρα όμως αυτή η διαδρομή του αρχηγού του Ολυμπιακού είναι ζηλευτή. Με αποκορύφωμα βεβαίως το πεταχταρι στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ το 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Γιώργος Πρίντεζης που προφανώς σε λίγη ώρα θα έχει τον τελευταίο του αγώνα στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, έζησε όσα ονειρευόταν μέσα από την αγαπημένη του ομάδα.

Και τίτλους κατέκτησε και πρωταγωνιστής έγινε όπως και αρχηγός και σίγουρα θα γραφτεί στην ιστορία ως μία από τις σημαντικότερες μορφές του μπασκετικού Ολυμπιακού.

Απέναντι σε μία απογοητευμένη Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο. Η μία παράμετρος έχει να κάνει με την επιστροφή του στο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κάτι που πλέον είναι δεδομένο. Και η δεύτερη με το γεγονός ότι πιθανότατα ο τελευταίος αγώνας του Γιώργου Πρίντεζη στα ερυθρόλευκα θα πρέπει να έχει τη δέουσα τιμή και σοβαρότητα.

Ο Ολυμπιακός θα έχει πάντα στο πλευρό του τους χιλιάδες φίλους του που βρέθηκαν στο Βελιγράδι και παράλληλα θα είναι εξαιρετικό να κλείσει την παρουσία του σε φάιναλ φορ για πρώτη φορά μετά το 2018 με ένα καλό τρόπο και μία καλή εμφάνιση.

Πέραν τούτων όπως αναφέραμε και σε παλαιότερο άρθρο, ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει στο φάιναλ φορ και επίσης έχει ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας άρα ο στόχος του πρώτου double μετά το 1997 είναι πάρα πολύ σημαντικός.

Η χρονιά θα είναι επιτυχημένη για τον Ολυμπιακό το πλησίασε και στο απόλυτο και θα έφτανε πιθανότητα εκεί αν δεν υπήρχε το τρίποντο του Μισιτς.

Αθλητικές ειδήσεις

ΑΕΚ: Όλοι θα φύγουν από την «Ένωση» ο γνωστός άγνωστος θα παραμείνει!

Ολυμπιακός: Δεν αντέχει την αμφισβήτηση Μαρτίνς ο Μπουχαλάκης – Φέρνει πρόταση!

Μπαρτσελόνα: Έτοιμη να πουλήσει δύο «αστέρια» της – Έχει δώσει το «οκ» ο Τσάβι!

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Διότι αν δεν έχεις μπει στο πούλμαν δεν μπορείς να ξέρεις