menu
Κυριάκος Μητσοτάκης

Ερμηνείες μπορούν να δοθούν πολλές, άλλωστε το επικοινωνιακό επιτελείο που έχει ο κ.Μητσοτάκης μόνο κακό δεν το λες. Όμως ας δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά.

Ερμηνείες μπορούν να δοθούν πολλές, άλλωστε το επικοινωνιακό επιτελείο που έχει ο κ.Μητσοτάκης μόνο κακό δεν το λες. Όμως ας δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά.

Ο κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να πριμοδοτήσει κάθε νέο 18-25 ετών με 150 ευρώ (σε δημόσια θεάματα, ταξίδια κτλ) εφόσον κάνει το εμβόλιο! Δε ξέρω πως ακούγεται στα δικά σας αυτιά, στα δικά μου τουλάχιστον δεν ακούστηκε και τόσο καλά.

Πρώτον, για να ξεκαθαρίσω τουλάχιστον τη δική μου θέση! Είμαι ΥΠΕΡ του εμβολιασμού και γι’ αυτό έσπευσα, όταν ήρθε η σειρά μου ηλικιακά, να κάνω το εμβόλιο! Δεύτερον, αδυνατώ να καταλάβω όσους δε θέλουν να εμβολιαστούν και ιδίως εκείνους που αναπτύσσουν θεωρίες συνωμοσίας.

Τρίτον, το εμβόλιο το έκανα (όπως και πολλοί από εσάς άλλωστε) για να προστατεύσω τον εαυτό μου και τους γύρω μου. Για να βοηθήσω ώστε σταδιακά να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς, πάντα τηρώντας τα μέτρα.

Δεν το έκανα ούτε επειδή το είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε επειδή καμιά 20αριά λοιμωξιολόγοι έγιναν TV Stars ξεχνώντας τον ιατρικό τους όρκο. Τους άρεσε πολύ αυτό…

Άλλωστε οι στιγμές ανεμελιάς που ομολόγησε ο πρωθυπουργός μαζί με την… ασταμάτητη αδερφή του, Ντόρα («κανείς δε θα με εμποδίσει από το να πάω στην Κρήτη» είχε πει) δεν τον καθιστούν ως το απόλυτα

Ούτε επειδή μου κουνούσε το δάχτυλο ο Hard- Χαρδαλιάς που το περασμένο καλοκαίρι πρώτος έσπασε τα μέτρα.

Ας πάμε στη νεολαία που (πρέπει να) είναι και το μέλλον της χώρας μας.

Αφενός να πούμε ότι αναφερόμαστε στις ηλικιακές ομάδες επάνω στις οποίες στήθηκε μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα. Για την «κακή νεολαία, που δεν ακούει και κάνει πάρτι»! Την ίδια στιγμή που στην Ικαρία, ο πρωθυπουργός γιόρταζε σε ένα σπίτι.

Είναι η ίδια νεολαία που… άρπαξε ξύλο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και στην πορεία η όλη προπαγάνδα προσπαθούσε να τους βγάλει από Μπακούνιν ως Τσε Γκεβάρα.

Είναι η ίδια νεολαία, όμως, που πρέπει να μεγαλώσει με τις αξίες και τα ιδανικά της γνώσης.

Είναι η ίδια νεολαία που… τυραννιέται από την αντίστοιχη «νεολαία του ‘80». Μια γενιά στην οποία ανήκω όπου κυριαρχούσε το «δε με νοιάζει αν θα περάσω στο Πανεπιστήμιο, έχω μια άκρη για να μπω στο Δημόσιο»! Ευτυχώς είχα άλλες ιδέες από τότε και δεν το μετανιώνω.

Είναι η νεολαία που ΔΕΝ πρέπει να μεγαλώσει με την ευκολία της πελατειακής σχέσης. Είναι τόσο συμπτωματικό ότι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα (18-25) το κυβερνών κόμμα δεν έχει και τόσο μεγάλη απήχηση;

Είναι τουλάχιστον ανόητο να θεωρείς (έστω κι αν δεν θα το παραδεχτείς ποτέ) ότι με 150 ευρώ και διακοπές θα τους αλλάξεις τα μυαλά. Όμως είναι βέβαιο ότι πας να τους βάλεις σε μια άλλη διαδικασία. Επικίνδυνη και καθόλου παραγωγική.

Δώσε ώθηση στους νέους να εμβολιαστούν με γνώση, με ενημέρωση, με καμπάνια…

Με μια πολιτική που θα τους δείχνει ότι έχουν μέλλον στην Ελλάδα.

Με εκπαίδευση, με υγεία και με δουλειές.

Όχι με τέτοιες παροχές… Είναι τουλάχιστον ντροπή να τους υποτιμάς έτσι.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ζήσης: Η παραμυθένια καριέρα του και οι 27 τίτλοι

Μετάλλαξη Δέλτα: Κινδυνεύουν και οι εμβολιασμένοι! Βόμβα από Παυλάκη

Euro 2020: Σφραγίζονται δύο ακόμη εισιτήρια για τα προημιτελικά

Δημοφιλη Αρθρα