Συγγνώμη αλλά θα το πω κι ας φαίνεται λαϊκό και ελάχιστα ταιριαστό με την περίσταση. Ο Γιώργος Κύρτσος το τερμάτισε όσο δεν πάει.

Ο Γιώργος Κύρτσος θα πήγαινε να συλλυπηθεί την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά λέγοντας αυτή την τοποθέτηση που έκανε στο Twitter; Αν είναι δυνατόν!

Συγγνώμη αλλά θα το πω κι ας φαίνεται λαϊκό και ελάχιστα ταιριαστό με την περίσταση. Ο Γιώργος Κύρτσος το τερμάτισε όσο δεν πάει.

Πραγματικά, ώρες- ώρες αναρωτιέμαι τι μπορούμε να περιμένουμε, όταν ο Γιώργος Κύρτσος προβαίνει σε μια τοποθέτηση που προκαλεί ανατριχίλα. Και τον αναφέρω ως παράδειγμα διότι είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει από σπουδαίες θέσεις. Υπήρξε διευθυντής ισχυρών εκδοτικών προσπαθειών και στις εποχές της παντοδυναμίας των εφημερίδων. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολύ απλά ήταν (και είναι) ένας άνθρωπος που διαμορφώνει γνώμη στον κοινωνικό περίγυρο.

Όχι, λυπάμαι πολύ. Μη μου κάνετε λόγο για στοχοποίηση, μια λέξη που έχει γίνει πολύ της μόδας ως μέτρο άμυνας ενός που κάνει μια ανοησία. Η τελευταία τοποθέτηση του νυν ευρωβουλευτή προκαλεί το κοινωνικό σύνολο.

Προσέξτε την τοποθέτησή του στο Twitter σχετικά με το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Αν δεν παγώσατε με την ωμότητα του λόγου του αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κατάσταση, τότε τι θα λέγατε να προχωρήσουμε παρακάτω;

Χάθηκε ένας άνθρωπος… Εντάξει, είχε πολιτική διαδρομή και υψηλή θέση, αλλά πρωτίστως είναι άνθρωπος. Δε ξέρω αν αυτό που έγραψε ο κ.Κύρτσος θα το έλεγε δίκην συλλυπητηρίων στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά.

Δηλαδή θα τους έλεγε: «Ξέρετε λυπάμαι που χάσατε τον άνθρωπό σας αλλά πλέον το ΚΙΝΑΛ μπορεί να κεφαλαιοποιήσει αυτή την εξέλιξη και να κερδίσει ψήφους»! Πως το βλέπει; Θα το έκανε;

Ειλικρινά.

Πρόκειται για μια ακατανόητη τοποθέτηση που ουσιαστικά μας τρομάζει. Ότι έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας. Τη ψυχή μας. Τα συναισθήματά μας.

Την ώρα που χάνεται ένας νέος άνθρωπος, βλέπουμε έναν πολιτικό/δημοσιογράφο/συγγραφέα 69 ετών, με εμπειρία πολυετή σε θέσεις υψηλής ευθύνης, να κάνει λόγο για πολιτικά κέρδη… Από το θάνατο.

Όσο κι αν ανασκευάσει, όσο κι αν μας κατηγορήσει ότι τον κρίναμε… λανθασμένα, να μας συγχωρήσει αλλά δε θα τον πιστέψουμε.

Και βέβαια με αυτή την ανάρτηση μάλλον δικαιολογεί τον τίτλο που έβαλε στο νέο του βιβλίο: «Κάτω από τον πήχη» το ονόμασε. Αν κι εδώ μιλάμε για κάτω από το υπόγειο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Φώφη Γεννηματά βιάστηκε να συναντήσει τον οραματιστή πατέρα της

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τη μαχήτρια Φώφη