ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Λοβέρδος ευλόγησε την οικογενειακή βία!

Ειλικρινά δε μπορώ να γνωρίζω αν ο Γιάννης Λοβέρδος εκτιμά ότι στο βωμό της κομματικής στήριξης και ακολουθίας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και από το βήμα της Βουλής μάλιστα.
Ο Λοβέρδος ευλόγησε την οικογενειακή βία!

Ειλικρινά δε μπορώ να γνωρίζω αν ο Γιάννης Λοβέρδος εκτιμά ότι στο βωμό της κομματικής στήριξης και ακολουθίας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και από το βήμα της Βουλής μάλιστα.

Ο Γιάννης Λοβέρδος είναι εκλεγμένος βουλευτής από τον δυτικό τομέα μάλιστα της Αττικής. Μια περιοχή ιδιαίτερη που τουλάχιστον στα δικά μου μάτια (μπορεί να κάνω και λάθος) θα έπρεπε να του δίνει μια δόση παραπάνω από κοινωνική ευαισθησία.

Σε κάθε περίπτωση ούτε ο ίδιος, ούτε η παράταξη που εκπροσωπεί, πολύ δε περισσότερο οι ψηφοφόροι του δε θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα άνετα μετά τα όσα ακούστηκαν. Από το δικό του στόμα.

Στο 2021 ένα μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μάλιστα του κυβερνώντος κόμματος μας έδειξε ότι μπορεί έτσι… άνετα να ευλογεί την κακοποίηση. Την ενδοοικογενειακή βία. Αλλά και να εξισώνει τη μοιχεία με την κακοποίηση!

Προσέξτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Μπορεί μια γυναίκα να έπιασε τον άντρα της να την απατά και να την κακοποιούσε και να την έδερνε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί δεν έχει δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

Κατ’ αρχήν, όπως προαναφέραμε εξισώνεται η μοιχεία με την κακοποίηση! Και νομικά να το δούμε, θα πρέπει να ενημερώσει κάποιος τον κ.Λοβέρδο ότι εδώ και δεκαετίες η μοιχεία δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα. Εκτός αν ο βουλευτής ζει στην εποχή του… Χάρη Ζάβαλου από την ταινία «η βίλλα των οργίων» που έσερναν τους μοιχούς με τα σεντόνια. Ή όταν τη μοιχό (μόνο τη γυναίκα, άλλωστε ο άντρας ήταν… άντρας τότε κι έπρεπε να κάνει ό,τι θέλει) την έβαζαν ανάποδα στα γαϊδούρια για να τη διασύρουν στο χωριό.

Σε κάθε περίπτωση αυτό λύνεται εσωτερικά. Και ουδεμία σχέση έχει με όσα ανέφερε ο  κ.Λοβέρδος. Ο οποίος ειλικρινά θα πρέπει να απαντήσει στις παρακάτω ερωτήσεις:

-Είναι καλός πατέρας αυτός που δέρνει τη σύζυγό του;

-Με αυτό που είπε, είναι βέβαιος ότι έχει καταλάβει τι έχει να ψηφίσει;

-Εχει σκεφτεί τι θα αισθάνεται ένα παιδί όταν θα πρέπει να ζήσει με εκείνον που κακοποιεί τη μητέρα του;

-Όποιος κακοποιεί τη σύζυγό του θα μένει ατιμώρητος και θα ασκεί ιδανικά (!!!) τον πατρικό του ρόλο;

Θα μπορούσαμε να θέσουμε πολλά ερωτήματα ακόμα. Αν κι αρκούν…

Καλό θα ήταν (αν και δεν έχω πολλές απαιτήσεις) να ανακαλέσει άμεσα ο κ.Λοβέρδος. Και… αντρίκεια (αφού και ο ίδιος το διαχωρίζει) να παραδεχθεί δημόσια ότι εκστόμισε απίστευτη προσβολή. Απέναντι στην κοινωνία. Όχι μόνο στις γυναίκες. Κι αν δεν το κάνει ο ίδιος ας το κάνει η παράταξή του.

Αρνούμαι να αποδεχτώ ότι η κυβέρνηση μιας χώρας μπορεί αν υιοθετεί επικίνδυνες τοποθετήσεις όπως αυτή του κ.Λοβέρδου.

Αλήθεια… Όταν ασκούσε δημοσιογραφία, αυτές ήταν οι θέσεις του; Ή απλώς πρέπει να υπηρετήσει τον κομματικό σωλήνα;

ΥΓ: Η απόπειρα… ξεπλύματος πριν λίγη ώρα (από πρώην συναδέλφους του) στο MEGA, εξέθεσε περισσότερο τον κ.Λοβέρδο! Διότι τον ρωτούσαν άλλα πράγματα. Πχ για το νομοσχέδιο. Το θέμα μας στη δήλωση του βουλευτή δεν είναι αυτό. Άλλο είναι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περισσότερες απόψεις για τη συνεπιμέλεια

 

 

 

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College