×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο για το χθες!


Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα του 2007, του 2009 και του 2011. Κι αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από όλους ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Με το δεδομένο της αυτογνωσίας ο Παναθηναϊκός αρχίζει τη νέα του εποχή. Που δεν θα είναι εύκολη αλλά…μπορει να γίνει όμορφη.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιαζει νέες καταστάσεις παντού. Ο Αλβέρτης και ο Διαμαντίδης είναι οι άνθρωποι που βγαίνουν μπροστά. Με αρμοδιότητες αυξημένες. Και με την εμπειρία από τις χρυσές εποχές να προσφέρει όχι απλώς τεχνογνωσία αλλά και απόλυτη στήριξη από τον κόσμο.

Παντού όμως υπάρχουν αλλαγές.

Από τη διοίκηση μέχρι τον προπονητή. Με τον ιδιοκτήτη να δηλώνει αποστασιοποιημένος μέχρι να πωληθεί η ΚΑΕ όπως είπε.

Με νέο προπονητή, τον Γιώργο Βόβορα που πλέον καλείται να διαχειριστεί μια κατάσταση για όλη τη σεζόν και όχι για δυο η τρεις αγώνες.

Με τον επί σειρά ετών ηγέτη Νικ Καλάθη να βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα. Με τον Μάνο Παπαδόπουλο τον πιο έμπειρο παράγοντα της ομάδας να βρίσκεται σε νέες περιπέτειες στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν έχει την πολυτέλεια και την άνεση να κοιτάζει πίσω. Πρέπει να προχωρήσει χτίζοντας επάνω σε γνωστή στρατηγική.

Που αφορά περισσότερο στη νοοτροπία και την προσωπικότητα. Ξέρουν ο Αλβέρτης και ο Διαμαντίδης…

Πρέπει όλοι να δουν την αλήθεια κατάματα. Να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός στην επόμενη μέρα του και να χτίσει το μέλλον του. Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Να σταματήσει να είναι η ομάδα που όλο γκρινιάζει και τσακώνεται. Να ξαναγίνει η ομάδα που δίνει λύσεις και παράγει έργο. Παρά τους τίτλους που έρχονταν και χωρίς να μειώνουμε την προσπάθεια που γινόταν πολλά πράγματα πήγαιναν στραβά. Διότι η ομάδα, ο οργανισμός συνολικά είχαν κλειστεί στη…γυάλα τους και η εσωστρέφεια ήταν εμφανής.

Ξεκάθαρα τα λόγια είναι λιγότερα με σκοπό τα έργα να γίνουν περισσότερα. Για τον Παναθηναϊκό το ζητούμενο σε πρώτη φάση είναι να επιστρέψει η ομάδα στις παλιές της αρχές. Να βρει στόχο με γνώμονα την αγάπη στη δική της δουλειά και όχι να εκτρέφεται από την αντιπαλότητα και τις διαμάχες χωρίς ουσία. Και μόνο για επικοινωνιακή κάλυψη.

Αλβέρτης, Διαμαντίδης στην θέση του GM. Καλαϊτζης ως team manager. Η ασπίδα στον Γιώργο Βόβορα με πολύ μεγάλες προσωπικότητες και γνώστες της κατάστασης είναι δεδομένη. Και ισχυρή.

Ο Παναθηναϊκός επαναπροσδιορίζει τη θέση του στο χώρο της Euroleague όπως και στο ελληνικό πρωτάθλημα… Σε πρώτη φάση απαιτείται υπομονή και πίστη. Θα υπάρξουν και κακές βραδιές.

Αλλά ο Παναθηναϊκός τώρα αρχίζει…


Τελευταία Νέα