ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να γυρίσει διακόπτη στην διακοπή

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανταποκριθεί καλά στην τελευταία τριάδα αγώνων κι ακολουθεί μια πεντάδα... πολύ δύσκολων αναμετρήσεων. Μπορεί;
Ο Παναθηναϊκός πρέπει να γυρίσει διακόπτη στην διακοπή

Θα μπορούσαμε να πούμε, κατά μια έννοια, ότι η διακοπή στην Euroleague μπορεί να βγει σε καλό. Να καθαρίσει το μυαλό των παικτών. Να δουν κάποια πράγματα καλύτερα και πιο ήρεμα. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει πλέον σε ένα ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ πρόγραμμα. Και με την εικόνα που παρουσιάζει είναι εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσο θα καταφέρει ν’ ανταπεξέλθει.

Οι πράσινοι θα έπρεπε να έχουν πάρει κάτι παραπάνω  από το 1-2, από την τελευταία τριάδα αγώνων με Βαλένθια και Ερυθρό Αστέρα. Το ιδανικό για εκείνους θα ήταν το 3/3 (που ήταν φυσικά μέσα στις δυνατότητές τους, δεν έπαιζαν με μεγαθήρια) αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν ικανοί να το πετύχουν. Μια νίκη επί της Ζενίτ στο ΟΑΚΑ, όπου πολύ απλά… δεν γινόταν με τίποτα να χάσουν.

Απλώς γι’ αυτούς τους τρεις αγώνες θα σας παρουσιάσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο. Κόντρα στην Βαλένθια ο Παναθηναϊκός είχε 10 λάθη και 10 ασίστ. Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα 18 λάθη και 15 ασίστ. Και απέναντι στην Ζενίτ 20 λάθη και 17 ασίστ.

Όταν σε τρεις αγώνες έχει περίπου 50 λάθη, τότε δεν έχουμε και πάρα πολλά να συζητήσουμε.

Μετά την διακοπή, το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού περιλαμβάνει κατά σειρά: Μπαρτσελόνα εντός, Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακό εκτός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός και Φενέρμπαχτσε εκτός! Με το ρεκόρ στο 14-10 και πλέον να μετράμε αντίστροφα για το τέλος της Κανονικής Περιόδου, θα πρέπει να μαζέψει ό,τι περισσότερο μπορεί.

Ο Παναθηναϊκός και το δεύτερο δεκάλεπτο της καταστροφής

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα με την Ζενίτ, μετά από ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ πρώτο δεκάλεπτο, επήλθε η μετάλαξη. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει, πως μια ομάδα που έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, πίεσε, έκλεψε μπάλες (4), είχε εύκολα καλάθια σε αιφνιδιασμό, κυριάρχησε στα ριμπάουντ (14 έναντι 2) και προηγήθηκε 28-8 και 30-11, τα… έχασε όλα.

Οι Ρώσοι πέτυχαν 29 πόντους στην δεύτερη περίοδο! Με άνεση. Χαλαρά… Διότι οι πράσινοι έπαψαν να έχουν υπομονή στην επίθεση κι αυτό τους δημιούργησε έντονη ανισορροπία στην άμυνα. Διότι μετά το πρώτο σκριν… χανόταν κάθε ίχνος άμυνας. Διότι δέχονταν πόντους με τον ίδιο τρόπο στο low post.

Τι έμεινε στον Παναθηναϊκό; Η εξαιρετική επιθετική παρουσία του ΝτεΣόν Τόμας. Η συνέπεια του Γουέσλι Τζόνσον στην άμυνα, όπου ήταν μακράν ο πιο σοβαρός και σταθερός παίκτης της ομάδας. Το ότι το δίδυμο Ράις- Παππά, αμυντικά, ήταν το καλύτερο που είχε η περιφέρεια του Παναθηναϊκού. Αλλά και η εξαιρετική δουλειά του Παπαγιάννη στο low post στο δεύτερο μέρος.

Αλλά σίγουρα (για μια ακόμα φορά) έμεινε και η αίσθηση ότι πρέπει να διορθώσει πολλά…

Και κατά την ταπεινή μου άποψη ότι χρειάζεται κι ενίσχυση το ρόστερ, ανεξάρτητα από την αναμενόμενη επιστροφή του Γιάννη Αθηναίου.

Απομένει να δούμε αν θα γυρίσει ο διακόπτης όταν θα επαναρχίσουν οι δραστηριότητες.

Διαβάστε όλα τα μπλογκ του συντάκτη εδω

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College