Ο Πάρις Λι δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απ' αυτό που είχαμε περιγράψει όταν ακούστηκε η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό.

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική της απόκτησης του Λι αλλά θα πρέπει να δούμε και ποιος θα είναι ο κύριος point guard. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Ο Πάρις Λι δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απ’ αυτό που είχαμε περιγράψει όταν ακούστηκε η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό.

Πλέον ο Λι είναι παίκτης του Παναθηναϊκού και υπό αυτό το πρίσμα θα εξετάσουμε τη λογική με την οποία εντάσσεται στην ομάδα. Τα χαρακτηριστικά του είναι γνωστά: Θα βγάλει ενέργεια, θα παίξει στο εκατό τοις εκατό σε όλους τους αγώνες, θα διεκδικήσει κάθε φάση, θα πιέσει.

Είναι εξαιρετικός συμπαίκτης και θαυμάσιο εργαλείο για μια ομάδα. Αυτά έδειξε και στην Μονακό όπου υπήρχαν πιο ισχυρές προσωπικότητες. Άλλο η Αντβέρπ όπου ως ηγέτης έγινε γνωστός κι άλλο το επίπεδο της Euroleague.

Η κίνηση του Παναθηναϊκού δεν είναι κακή και φυσικά δε θέλω να τη μειώσω με αυτό που θα γράψω: Το πόσο θα πιάσει η μεταγραφή του Πάρις Λι θα φανεί από τον παίκτη που θα αποκτηθεί για πρώτος point guard.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για τη διετή συμφωνία με τον Πάρις Λι κι ΕΔΩ τις δηλώσεις του παίκτη.

Αν ο Αμερικανός προορίζεται για βασικός πλέι μέικερ τότε το θέμα σηκώνει συζήτηση. Αν όμως είναι παρτενέρ μιας πιο ηγετικής μορφής στη θέση ένα τότε θα μιλάμε για μια εύστοχη επιλογή που θα πρέπει μετά να αποδειχθεί (βέβαια) μέσα στο γήπεδο.

Κι αυτό είναι το κομβικό σημείο της υπόθεσης. Ο Λι από μόνος του δε λέει τίποτα αν δε δούμε και τις υπόλοιπες κινήσεις και κυρίως αυτή του πλέι μέικερ που θα σηκώσει το μεγάλο βάρος στις πλάτες.

Τι περιμένουμε από το συγκεκριμένο παίκτη το γνωρίζουμε και το αναφέραμε παραπάνω. Σε όλη του την καριέρα δείχνει ότι έχει κίνητρο και φιλοδοξία κι αυτό δεν αμφισβητείται. Στη συγκεκριμένη θέση λοιπόν ο Παναθηναϊκός αναβαθμίζεται σε θεωρητικό επίπεδο και περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο βασικός πλέι μέικερ ώστε να εκτιμηθεί συνολικά η κατάσταση

Όπως όλα δείχνουν από τους ξένους της περσινής περιόδου μόνο ο Νέντοβιτς θα παραμείνει άρα ο Παναθηναϊκός πάει σε μια νέα κατάσταση στην εξάδα των μη γηγενών.

Σύντομα αναμένεται και η ανακοίνωση του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη άρα ο Παναθηναϊκός θα έχει κλείσει και τη θέση του φόργουορντ με Έλληνα παίκτη

Πιο πιθανό αυτή τη στιγμή φαντάζει να φορτώσει με ξένους την περιφέρεια που είναι το απόλυτα λογικό και να πάρει ένα τεσσάρι κι ένα πεντάρι πίσω από τον Παπαγιάννη επίσης σε ξένους.

Εκτός κι αν προκύψει θέμα Καλάθη οπότε εκεί αλλάζουν πάλι οι ισορροπίες. Θα φανούν όλα αυτά στην πορεία.