ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν ήταν απλώς ένας ηγέτης

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τότε που ο κορυφαίος παράγοντας στην ιστορία του Παναθηναϊκού «πέταξε προς τους ουρανούς» αλλά ακόμα παραμένει επίκαιρος. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν ήταν απλώς ένας ηγέτης

Η 10η Ιουνίου είναι μια ημερομηνία που δίπλα της μπαίνει το όνομα «Παύλος Γιαννακόπουλος» και θα σας εξηγήσουμε το λόγο.

Στις 10 Ιουνίου του 1971, ο Παύλος Γιαννακόπουλος έγινε μέλος του Παναθηναϊκού. Στις 10 Ιουνίου του 1987, ανέλαβε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. με την εκτόξευση της ομάδας μπάσκετ να γίνεται πραγματικότητα.

Σας παρουσιάσαμε πρόσφατα το ντοκουμέντο με την επιταγή των 50 εκατομμυρίων με την οποία ο Παύλος απέκτησε τον έλεγχο του Ερασιτέχνη,

Και τέλος, επειδή η μοίρα είναι «παράξενη» στις 10 Ιουνίου του 2018 ο τεράστιος παράγοντας κι επιχειρηματίας, άφησε τούτο τον κόσμο και πέταξε προς τις πύλες του Παραδείσου.

Πλήρης ημερών, απόλυτα επιτυχημένος κι αναγνωρισμένος αλλά αναντικατάστατος. Ο Παύλος (με το μικρό του όνομα τον έλεγαν όλοι και τον σέβονταν) δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου, του παράγοντα, του επιχειρηματία που συναντάς συχνά.

Κατάφερνε να είναι πρόεδρος και πατέρας μαζί. Σε όλους. Είτε στην επιχείρησή του είτε στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν για τον Παύλο κάτι παραπάνω από την αγαπημένη του ομάδα. Ήταν το πάθος και η λατρεία του. Είναι γνωστές οι ατάκες του για το πώς αντιμετώπιζε την παρουσία του στην ομάδα.

Όμως ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε πολλά ακόμη που δεν τα συναντάς στους παράγοντες του σήμερα.

Η ομάδα του, ο Παναθηναϊκός ήταν ΠΑΝΩ από τον εαυτό του. Ποτέ δεν έβαλε τίποτα πάνω από τον Παναθηναϊκό και αυτήν ακριβώς τη λογική είχε περάσει σε όλη την ομάδα.

Δεν του άρεσε να τον κολακεύουν αλλά δεχόταν την κριτική. Και μάλιστα όταν αισθανόταν ότι αδικούσε κάποιον είχε το θάρρος να απολογηθεί. Ανθρώπινα και λεβέντικα. Διότι πρόκειται για πράξη γενναιότητας και όχι δειλίας.

Κατάφερε με ένα μοναδικό τρόπο να συνδυάσει τον ερασιτέχνη με τον επαγγελματία, κάτι που δε γίνεται να το συναντήσεις σήμερα. Όχι στο πρακτικό κομμάτι, άλλωστε οι εποχές έχουν αλλάξει. Στη ψυχή!

Έβαζε πάντα υψηλούς στόχους και κατακτούσε διαρκώς κορυφές που ουδείς (πλην του ιδίου) φανταζόταν ότι θα μπορούσε να φτάσει. Το πείσμα του και η επιμονή του, συνδυαστικά με το όραμα ήταν εμφανή σε κάθε του δραστηριότητα.

Είχε πάθος για την ομάδα του, ήθελε να νικά αλλά δε μισούσε τον αντίπαλο. Κι αυτό είναι το πλέον βασικό.

Είχε δίπλα του πάντα τους καλύτερους, διότι ήξερε ότι απ’ εκείνους θα έβρισκε την καλύτερη δυνατή συνεργασία. Δεν του άρεσαν οι «πιστοί υποτακτικοί» κι εκείνοι που του έλεγαν πάντα «ναι».

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφτασε τον Παναθηναϊκό σε επίπεδα απίστευτα και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Με κύριο χαρακτηριστικό ότι το ΕΜΕΙΣ βρίσκεται πάνω από το ΕΓΩ.

Σκεφτείτε μόνο αν υπάρχει κάτι που ΔΕΝ πέτυχε. Δύσκολο.

Η 10η Ιουνίου είναι ημέρα μνήμης για ένα μεγάλο παράγοντα, ένα σπουδαίο άνθρωπο κι αναντικατάστατο.

Προσωπικά, επιμένω σε αυτό που είχα γράψει την ημέρα του θανάτου του: Όταν ο Γιώργος Καλαφάτης ίδρυσε τον Παναθηναϊκό, ονειρευόταν την ομάδα του Παύλου Γιαννακόπουλου.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν ήταν απλώς ένας ηγέτης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College