×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ο πιο μεγάλος τίτλος του Ντέιβιντ Μπλατ


    Νίκος Μπουρλάκης

Ο πιο μεγάλος τίτλος του Ντέιβιντ Μπλατ


Ο Ντέιβιντ Μπλατ χθες κατέκτησε τον τίτλο που δεν μπορεί να μετρηθεί με τίποτα… Ούτε με την Ευρωλίγκα της Μακάμπι το 2014. Ούτε με το ηρωικό Ευρωμπάσκετ του 2007 μέσα στην Ισπανία, με την Εθνική Ρωσίας. Ακόμα και τον τίτλο στο ΝΒΑ κι αν κατακτούσε με τους Κάβαλιερς δεν θα ήταν τίποτε μπροστά στην ανατριχίλα που έκανε τους πάντες να αισθανθούν με την συγκλονιστική του ομολογία.

Πολλοί είπαν- και είναι απόλυτα σεβαστό- ότι θέλει πολλά κότσια να βγεις και να μιλήσεις δημόσια για την ασθένεια που σε ταλαιπωρεί. Δεν διαφωνώ απόλυτα, αλλά θα τοποθετήσω ακόμα ψηλότερα κάτι άλλο: Ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ έδειξε περισσότερο σθένος αντιμετωπίζοντας ο ίδιος με τον τρόπο που υπέδειξε μέσα από την ανακοίνωσή του, αυτό που του έτυχε.

Αμέσως ενημερώθηκε για την ασθένειά του. Εψαξε τα πάντα. Εμαθε… Κι άρχισε να την αντιμετωπίζει στέλνοντας το μήνυμα ότι η προσπάθεια στην ζωή δεν σταματά ποτέ. Δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ, άλλωστε. Είναι όμορφη και πρέπει πάντα να βρίσκουμε τρόπους να αξιοποιούμε τα πάντα. Να βρίσκουμε κίνητρα… Να χρησιμοποιούμε οτιδήποτε μας συμβαίνει ως ερέθισμα ώστε να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, ακόμα πιο δημιουργικοί.

Ντέιβιντ Μπλατ: Δεν θα παραδοθώ

«Δεν θα παραδοθώ» έγραψε ο Μπλατ. Σε μια ασθένεια… Λόγια που τα ακούς και αντιλαμβάνεσαι τελικά πόσο κενά είναι κάποια πράγματα που μας παθιάζουν, μας χωρίζουν, μας δηλητηριάζουν και μας υποχρεώνουν να ζούμε σε μια τοξικότητα. Να εκπέμπουμε αρνητική ενέργεια… Όταν δίπλα μας ένας άνθρωπος (που πολλοί εξ όσων διαβάζετε σίγουρα θα τον έχετε… βρίσει χυδαία επειδή υπήρξε και είναι ακόμα αντίπαλος της ομάδας σας) παραδίδει μαθήματα ζωής. Πως πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο μας, την μέρα μας. Να κάνουμε τη ζωή μας αξιόλογη…

Δεν είναι και πολλά αυτά που μπορείς να γράψεις μετά την χθεσινή απίστευτη ενέργεια του Ντέιβιντ Μπλατ. Το life coaching που παρουσιάζει είναι μοναδικό… Όχι απλώς επειδή κάνει τα πάντα για να ενισχύσει τον εαυτό του αλλά περνά και πολλαπλά μηνύματα σε ανθρώπους για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουν κάθε αντιξοότητα.  Και δηλώνει ότι είναι εκεί για να βοηθήσει τον οποιονδήποτε, με τον δικό του τρόπο.

Ο πιο δυνατός; Ο αποφασισμένος

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν είναι ένας ασθενής που γνωστοποιεί την ασθένεια που τον ταλαιπωρεί για να τον λυπηθούμε. Είναι ένας άνθρωπος που μας δείχνει ότι είναι δυνατός. Ότι μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυνατός. Ξέρετε ποιος είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος; Ο αποφασισμένος, είναι η απάντηση. Κι αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε μέσα από τα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού.

Λόγια… Δεν έχω άλλα. Θαυμάζω το μεγαλείο ψυχής του, τη δύναμή του. Και παίρνω παράδειγμα όπως πρέπει να πάρουμε όλοι μας.

Κόουτς έχεις ήδη κατακτήσει έναν τίτλο που δεν μπορεί κανείς άλλος να πάρει.

*Το άρθρο του Νίκου Μπουρλάκη δημοσιεύτηκε στην έντυπη μορφή του Sportime στις 20/8/2019

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram


Τελευταία Νέα