ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Ραζνάτοβιτς και η πολυτάραχη σχέση με τον Παναθηναϊκό

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς από το καλοκαίρι του 2012 και μετά έχει άριστες σχέσεις με τον Παναθηναϊκό. Πιο πριν είχαν χαλάσει λόγω Σπανούλη. Όλα τα επεισόδια. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Ο Ραζνάτοβιτς και η πολυτάραχη σχέση με τον Παναθηναϊκό

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς είναι ο πλέον διάσημος ατζέντης στην Ευρώπη με πολύ ισχυρό πελατολόγιο που όλοι θέλουν να τα έχουν καλά μαζί του.

Βεβαίως ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς καυχιέται (και όχι άδικα) για τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο συνεχώς χαρακτηρίζει ως «αδυναμία του»! Άλλωστε η σχέση του με τον Σπανούλη ήταν εκείνη που στιγμάτισε για ένα διάστημα τη σχέση του με τον Παναθηναϊκό όπου ο Σέρβος είχε χαρακτηριστεί persona non grata!

Φυσικά οι σχέσεις του Ραζνάτοβιτς με τον Παναθηναϊκό δεν έφτιαξαν απότομα τώρα, που συμφώνησε με τους «πράσινους» για τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Απλώς είναι η πρώτη φορά που ο Σέρβος ατζέντης βάζει «δικό του» προπονητή στον Παναθηναϊκό. Μέχρι τώρα κανείς από τους Σέρβους ή τους διάφορους –ιτς δεν ήταν δικός του!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το «καυτό καλοκαίρι» του 2010, όταν ο Βασίλης Σπανούλης αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τα έβαλε ανοιχτά, τόσο με τον παίκτη όσο και με τον Ραζνάτοβιτς τον οποίο θεώρησε υπεύθυνο για όσα έγιναν.

Θεωρούσε ότι ο Ραζνάτοβιτς έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Παναθηναϊκό και από την πρώτη στιγμή είχε στόχο να στείλει τον Σπανούλη στον Πειραιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια δυσάρεστη κατάσταση για τον Σέρβο ατζέντη. Όλος ο Παναθηναϊκός στράφηκε εναντίον του και φυσικά για την επόμενη διετία του Ζοτς το πελατολόγιο του Ραζνάτοβιτς δεν αποτελούσε επιλογή για τους «πράσινους».

Το καλοκαίρι του 2012 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, μαζί με τον συνεργάτη του, Δημήτρη Ιτούδη αλλά και τους περισσότερους βασικούς παίκτες. Η νέα διοικητική κατάσταση, βρέθηκε σε μια άβολη κατάσταση και αμέσως άρχισε τον «πόλεμο» στον ατζέντη Νίκο Λότσο ότι εκείνος ευθυνόταν για τη μαζική φυγή των παικτών αφού οι περισσότεροι ήταν δικοί του!

Λεπτομέρεια: Ο Λότσος τότε ήταν συνεργάτης του Μίσκο Ραζνάτοβιτς στον Βασίλη Σπανούλη! Από πλευράς Παναθηναϊκού υπήρξε η διαρροή ότι «υπεύθυνος για τη φυγή του Σπανούλη δεν είναι ο Ραζνάτοβιτς αλλά ο Έλληνας εκπρόσωπός του, Νίκος Λότσος».

Υπήρχε λόγος γι’ αυτή την τοποθέτηση. Ο πρώτος παίκτης που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του ’12 ήταν ο πελάτης του Ραζνάτοβιτς, Άντι Πάνκο κάτι που σήμανε το τέλος του «πολέμου» με τον Σέρβο ατζέντη.

Κάποιες ιστοσελίδες βρήκαν την ευκαιρία για «κλικ» κάνοντας λόγο για «ασέβεια του Παναθηναϊκού στον Ομπράντοβιτς» πατώντας επάνω στο συναίσθημα του κόσμου που ακόμα ήταν θερμό για τον Σέρβο (μόλις λίγες ημέρες είχε αποχωρήσει) αλλά η ουσία ήταν άλλη: Η αποκατάσταση των σχέσεων.

Η αλήθεια είναι, λοιπόν, ότι από το 2012 η «πληγή» που είχε ανοίξει με τον Σπανούλη, έκλεισε λόγω Πάνκο! Κι από τότε ο Ραζνάτοβιτς έχει φέρει αρκετούς παίκτες στον Παναθηναϊκό.

Για την ιστορία, μερικά χρόνια αργότερα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε και το «μέτωπο» με τον Νίκο Λότσο. Κάτι απόλυτα λογικό αφού δεν είναι νορμάλ να «απορρίπτεις» κορυφαίους ατζέντηδες στην Ευρώπη με πολύ σημαντικό πελατολόγιο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ραζνάτοβιτς και η πολυτάραχη σχέση με τον Παναθηναϊκό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College