Όταν ο Βασίλης Σπανούλης μας πρωτοσυστήθηκε στη μεγάλη κατηγορία, ο τότε προπονητής του, Παναγιώτης Γιαννάκης είχε πει αξιομνημόνευτη ατάκα.

Φιλοδοξίες χωρίς όριο, σκληρή δουλειά, κίνητρο και ψηλά ο πήχης. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι ο Βασίλης Σπανούλης δεν ακολούθησε και τώρα το πεπρωμένο του; Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Όταν ο Βασίλης Σπανούλης μας πρωτοσυστήθηκε στη μεγάλη κατηγορία, ο τότε προπονητής του, Παναγιώτης Γιαννάκης είχε πει αξιομνημόνευτη ατάκα.

«Ο Σπανούλης είναι ικανός να περάσει και μέσα από τοίχο ώστε να πετύχει το στόχο του» είχε πει χαρακτηριστικά. Δεν έπεσε έξω! Ο Λαρισαίος ήθελε να είναι παντού και πάντα ο πρώτος. Έβαζε ψηλά τα όρια των φιλοδοξιών του, δούλευε σαν τρελός, μάθαινε και πάντα είχε κίνητρο!

Με λίγα λόγια μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι αυστηρός με τον εαυτό του και δουλεύει σκληρά ώστε να βρίσκεται στην κορυφή. Φιλόδοξος αλλά με ισχυρή προσωπικότητα, που τον απομακρύνει από την «αλαζονεία». Κι επειδή ο Σπανούλης βρήκε πολλούς τοίχους και τους προσπέρασε (όπως είχε πει ο Παναγιώτης Γιαννάκης) χάρη στις ικανότητες, τη δουλειά και την επιμονή του, ετοιμαστείτε για ένα νέο κεφάλαιο!

Ζούμε μια ιστορική στιγμή. Κι επισήμως πλέον, ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία της Ελλάδας, αποφασίζει να περάσει στο επόμενο βήμα του. Θα είναι ο προπονητής του Περιστερίου για τα επόμενα δύο χρόνια και θα δοκιμάσει, απέναντι σε καλύτερους και πιο έμπειρους να δείξει ό,τι και ως παίκτης στην αντίστοιχη εποχή: Ότι μπορεί να φτάσει στην κορυφή. Να γίνει πρώτος κι εκεί!

Η ΚΑΕ Περιστέρι ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα αυτή την ιστορική μετάβαση του Βασίλη Σπανούλη ο οποίος είναι πανέτοιμος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάω τη σταδιοδρομία μου, στο νέο κεφάλαιο αυτό της ζωής μου, με την ομάδα του Περιστερίου. Είναι μια ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο και παράδοση στο μπάσκετ.

Μια ομάδα που βγάζει υγεία, έχει όραμα και κίνητρο να πετύχει όμορφα πράγματα στο μέλλον. Κάτι που συμπίπτει με τις δικές μου φιλοδοξίες. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Περιστερίου, τον κ. Κότση, τον κ. Πολέμη και τον κ. Πανταζόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν από την αρχή προς το πρόσωπο μου».

Δεν είμαστε υπερβολικοί. Ο Σπανούλης είναι ένας άνθρωπος που άρχισε από χαμηλά και ξεπέρασε τα όριά του. Πήρε αποφάσεις πολύ σημαντικές που άλλοι θα δίσταζαν και πέτυχε! Και απ’ αυτά και μόνο θα πρέπει να τον υπολογίζουμε.

Προσωπικά, θα επιμείνω σε αυτό που έγραψα παραπάνω: Δεν είναι «φυσιολογική εξέλιξη» η μετάβαση στην προπονητική σε ό,τι αφορά στον Βασίλη Σπανούλη. Είναι απόφαση συνειδητή, είναι στόχος, είναι κίνητρο.

Το ότι ένας θρύλος του ελληνικού αθλητισμού μένει στο μπάσκετ, ως προπονητής, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και περιμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα βήματά του.