Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είναι ο «ψεκασμένος» που έσπευσε να χαρακτηρίσει ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ο κριτής των πάντων, Νίκος Ευαγγελάτος.

Σε μια χώρα όπου με νόμο η Πολιτική είναι πάνω από τη Δικαιοσύνη, ο Τζόκοβιτς είναι ψεκασμένος σύμφωνα με τηλεπαρουσιαστή και ο κόσμος θαυμάζει την τήρηση των νόμων στην Αυστραλία!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είναι ο «ψεκασμένος» που έσπευσε να χαρακτηρίσει ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ο κριτής των πάντων, Νίκος Ευαγγελάτος.

Κι όταν ελαφρά τη καρδία ο Τζόκοβιτς, μια προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας, χαρακτηρίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, τότε θα ήταν προτιμότερο να μην το συζητήσουμε το θέμα καν. Αλλά πιθανότατα να πρόκειται και για τη βασική επιδίωξη όσων αρνούνται να αποδεχτούν την αντίθετη άποψη από τη δική τους. Ή αυτή που τους έχουν επιβάλλει να πιστεύουν και να διαδίδουν.

Πάμε από την αρχή, για να συστηθούμε, διότι θα με βγάλετε κι εμένα ψεκασμένο. Είμαι (τρις) εμβολιασμένος, συνειδητά. Πιστεύω ότι ο εμβολιασμός είναι κάτι που πρέπει να γίνει αλλά παράλληλα ΑΡΝΟΥΜΑΙ να χωρίσω σε κατηγορίες τους συνανθρώπους μου.

Σέβομαι την άποψη και την απόφαση όλων, ακόμα κι αν είναι ακραία. Παράλληλα πιστεύω ότι σε μια σοβαρή κι ανθρώπινη κοινωνία, θα έπρεπε να κάνουν τεστ τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.

Φυσικά σε αυτή την κοινωνία θα ήθελα δωρεάν τεστ για όλους αφού μιλάμε για δημόσια υγεία. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα μπορούσα να αποδεχτώ ως προνόμιο των εμβολιασμένων τα δωρεάν τεστ, κάτι σαφώς προτιμότερο από τα voucher των 150 ευρώ και όλες εκείνες τις ανοησίες δίκην προτροπής κι ενθάρρυνσης προς τους νέους.

Σε κάθε περίπτωση (κι αφού συστηθήκαμε) θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεις «ψεκασμένο» έναν τόσο μεγάλο αθλητή και άνθρωπο όπως ο Τζόκοβιτς. Για το φιλανθρωπικό του έργο για τη μάχη εναντίον του COVID-19 διαβάσατε αρκετά. Θα ήθελα όποιος χαρακτηρίζει «ψεκασμένο» τον τεράστιο Σέρβο τενίστα, να παρουσιάσει το αντίστοιχο δικό του (συμπεριλαμβανομένου και του Νίκου Ευαγγελάτου).

Φανταστείτε πόσο επικίνδυνο (κοινωνικά) είναι να χαρακτηρίζουμε έτσι απλά και να κολλάμε μειωτικές ταμπέλες σε ανθρώπους. «Εμείς κι εσείς» δηλαδή. Διχασμός. Ή αλλιώς διαίρει και βασίλευε.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Ο Τζόκοβιτς εξαιρέθηκε του εμβολίου κατόπιν διαδικασίας ενδελεχούς ιατρικού ελέγχου από δύο ξεχωριστές ανεξάρτητες ιατρικές επιτροπές.

Κατά την ταπεινή μου άποψη εδώ σταματά κάθε κουβέντα. Και συνεχίζουμε…

Διάβασα μια τοποθέτηση ενός πολύ έμπειρου δημοσιογράφου, γνώστη της κατάστασης στην Αυστραλία (αφού ταξιδεύει πολύ συχνά εκεί λόγω οικογενειακών σχέσεων) και με ιδιαίτερα θερμούς δεσμούς με τη χώρα. Ο λόγος για τον Στράτο Σεφτελή, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

Δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω. Συνεχίζουμε

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι η σαφής αναφορά της πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας στην τήρηση των νόμων στην Αυστραλία. Φυσικά και όλοι θέλουμε να τηρούνται οι νόμοι και φυσικά κανείς δεν (πρέπει να) είναι υπεράνω αυτών. Το συζητάμε αυτό στη χώρα όπου ισχύει ο αισχρός «Νόμος Περί Ευθύνης Υπουργών» όπου η Πολιτική βρέθηκε… πάνω από τη Δικαιοσύνη!

Δε διαμαρτυρόμαστε και τόσο γι’ αυτό πάντως!

Θα ήταν καλό, για παράδειγμα, να επιμείνουμε στην τήρηση των νόμων στην Ελλάδα και να σταματήσουμε να θαυμάζουμε την Αυστραλία κουνώντας το δάχτυλο προς πάσα κατεύθυνση.

Στη χώρα όπου η παρανομία με το αυτοκίνητο έχει γίνει καθεστώς (κι ακούς και βρισίδια από τον παραβάτη για να κάνεις στην άκρη αν τολμήσεις να πας κανονικά), το παρκάρισμα στις θέσεις ΑΜΕΑ, επίσης…

Εφόσον τηρούνται οι νόμοι ούτε πρέπει να τρέξεις να βρεις τον κολλητό στην Τροχαία για να σου σβήσει την κλήση ούτε και πρέπει να υπάρχει τέτοιος.

Σε μια χώρα που χρεοκόπησε αλλά κανείς δεν τιμωρήθηκε γι’ αυτό, αντιθέτως κάποιοι μας βγάζουν τη γλώσσα κοροϊδευτικά από το εξωτερικό, άλλοι εξακολουθούν να ψηφίζονται, άλλοι αποτραβήχτηκαν άνετοι για να απολαύσουν τη ζωή τους αλλά και κάποιοι άλλοι μας κατηγόρησαν ότι «μαζί τα φάγαμε» επειδή έκαναν αβέρτα διορισμούς (έδιναν ένα μισθό, δημιουργώντας ένα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ πελατειακό Κράτος) με αντάλλαγμα ψήφους.

Στην Ελλάδα που έχει κυριαρχήσει (με την ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ) η λογική του παραλόγου «κάνε αυτό που θες, έτσι κι αλλιώς ατιμωρησία υπάρχει» μάθαμε να κουνάμε το δάχτυλο στον Τζόκοβιτς  και να ανεχόμαστε χαρακτηρισμούς όπως «ψεκασμένος» από τηλεπαρουσιαστή, θαυμάζοντας ταυτόχρονα την Αυστραλία επειδή τηρεί τους νόμους!

Όσο για τον ξεσηκωμό των Σέρβων, μην απορείτε. Αρκεί να ρωτήσετε ένα Σέρβο τι είναι για όλη τη χώρα ο Νόλε. 

Πηγή φωτογραφίας: SkyNews