Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν προσέγγισε σωστά τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ κι αυτό φαίνεται περισσότερο από τον τρόπο που λειτούργησε

Ο Ολυμπιακός έχασε τη λογική του για ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Και φυσικά το πλήρωσε πολύ ακριβά αφού οι Μοσχοβίτες δε συγχωρούν.

Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν προσέγγισε σωστά τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ κι αυτό φαίνεται περισσότερο από τον τρόπο που λειτούργησε.

Για να νικήσει ο Ολυμπιακός (όπως κι οποιαδήποτε ομάδα) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ειδικά στην έδρα της θέλει αρκετά πράγματα παραπάνω απ’ αυτά που παρουσίασαν οι Πειραιώτες. Οι Ρώσοι, παρά τις σοβαρές απουσίες (Μιλουτίνοφ, Γκριγκόνις, Σενγκέλια) διαθέτουν την εμπειρία και την ποιότητα να φέρνουν το παιχνίδι στο ρυθμό τους. Και ειδικά όταν ο Γουίλ Κλάιμπερν γίνεται μαέστρος.

Το πρώτο κομμάτι λοιπόν που πρέπει να μείνουμε, αφορά στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός απέτυχε στο κομμάτι αυτό όπως άλλωστε δείχνουν και οι 88 πόντοι που δέχθηκε. Από το 27′ η ΤΣΣΚΑ είχε καλύψει το φετινο μέσο όρο του στην άμυνα (66) καθώς με τον Κλάιμπερν εκτελεστή και δημιουργό, έβρισκε τρόπους μάλλον εύκολα να την ξεκλειδώνει.

Η ουσία είναι ότι οι Πειραιώτες έχασαν το μυαλό τους από το έβδομο λεπτό και μετά. Παρασυρόμενοι από την εκπληκτική τους επιθετική παρουσία (άρχισαν με 7/7 σουτ) πίστεψαν ότι έτσι θα πάρουν τον αγώνα! Λάθος…Την ΤΣΣΚΑ δε μπορείς να τη νικήσεις μόνο από την επίθεσή σου.

Από το 7′ και μετά ο Ολυμπιακός έπαψε να είναι η σκληρή ομάδα που όλοι ήξεραν στην άμυνα. Και μέχρι το 27′, θαρρείς και ήταν θεατές στο να παρακολουθούν να πετυχαίνει… καλάθια η ΤΣΣΚΑ.

Προσέξτε: Οι Ρώσοι έχασαν μόνο ένα δίποντο στο πρώτο μέρος (7/8). Μόνο τρία στο δεύτερο (8/11) και τέσσερα συνολικά στο ημίχρονο (15/19).  Έβγαλαν ημίχρονο 48 πόντων με μόλις 3 λάθη (!).

Μέχρι το 27′ η ΤΣΣΚΑ είχε 18/26 δίποντα και 5/11 τρίποντα και μόλις 4 λάθη. Κάπως έτσι ερμηνεύεται πολύ εύκολα το 66-49 με το οποίο ήταν μπροστά οι Ρώσοι.

Ο Ζαν Σαρλ μαζί με τον Φαλ άρχισαν να δίνουν λύσεις στην άμυνα του Ολυμπιακού. Μάλιστα ο Ζαν Σαρλ προσέφερε και μια ανέλπιστη χείρα συμπαράστασης επιθετικά στον Τάιλερ Ντόρσεϊ που ήταν απελπιστικά μόνος του στη βραδιά που έκανε ρεκόρ καριέρας.

Εκμεταλλευόμενοι και τις ανάσες που έπαιρνε ο Κλάιμπερν οι Πειραιώτες μείωσαν μετά από σερί 14-0 σε 66-63 κι έγιναν απειλητικοί. Δεν ήταν όμως μόνο η επιστροφή του Κλάιμπερν που έφερε και πάλι στη θέση του οδηγού τους Ρώσους.

Ήταν ότι υπήρχε και supporting cast. Από το 66-63 οι Ρώσοι βρήκαν λύσεις από τον Λούντμπεργκ, από τον Σβεντ και από τον Μπόλομποϊ. Στη λήξη του αγώνα και με μια ματιά στο στατιστικό βλέπεις ότι η ΤΣΣΚΑ είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Ολυμπιακός είχε τη μοναξιά του Ντόρσεϊ (32 πόντοι) κι επόμενο σκόρερ τον Ζαν Σαρλ με 11. Οι υπόλοιποι σε μονοψήφιο.

Όχι, έτσι δε μπορείς να νικήσεις την ΤΣΣΚΑ.