Ολυμπιακός: Παράλογο θα ήταν αν νικούσε


Υπερβάσεις έχουν γίνει στο μπάσκετ. Κι έχει κάνει πολλές και ο Ολυμπιακός. Μόνο που δεν είναι κανόνας στο συγκεκριμένο άθλημα. Κι έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί οι συνθήκες της αναμέτρησης, η έκπληξη θα ήταν αν το αποτέλεσμα ήταν… ανάποδο.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να νικήσει την Μπασκόνια στο ΣΕΦ. Τουλάχιστον έτσι όπως παρατάχθηκαν οι ομάδες. Με την frontiline του να είναι «πετσοκομμένη» από τις απουσίες, συν τον Χάρισον που είναι εκτός εδώ και καιρό, παρουσιάστηκαν με σύνθεση ανάγκης. Και σ’ αυτό πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι λόγω της ταλαιπωρίας που τράβηξε με τον COVID την περασμένη εβδομάδα, δεν είχε ούτε αγωνιστικό ρυθμό. Κάτι που ο Ολυμπιακός προσπάθησε κάπως να διορθώσει με ένα φιλικό κόντρα στο Μεσολόγγι.

Δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Οι Βάσκοι ακούμπησαν τη μπάλα στο ζωγραφιστό, όπου κυριάρχησε ο Φολ και κατόπιν ο Τζεκίρι στο πρώτο μέρος. Όταν έχτισαν διαφορά που ξεπέρασε και τους 20 πόντους, πήραν αυτοπεποίθηση. Οι σουτέρ τους ήταν «ζεστοί» (13/26 τρίποντα), οι εναλλακτικές τους λύσεις περισσότερες.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την άμυνά του στο τρίτο δεκάλεπτο, προσπάθησε να δυσκολέψει την κυκλοφορία της Μπασκόνια. Τα 19 λάθη των Βάσκων είναι αριθμός ικανοποιητικός για τον Ολυμπιακό αλλά σ’ αυτόν τον αγώνα έπρεπε να γίνουν… πολλά ακόμα.

Κάποια στιγμή θα κουράζονταν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Γορτώθηκαν και με φάουλ όταν ο Ιβάνοβιτς μπορούσε να φρεσκάρει την ομάδα του. Κι όταν είχε στο παρκέ έναν «στρατηγό» όπως τον Πιέρια Χένρι.

Για τον Ολυμπιακό ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος κι αυτό φάνηκε καθαρά στο παρκέ του ΣΕΦ. Η λογική του Μπαρτζώκα, να μην αναζητήσει δικαιολογίες ούτε και να κρυφτεί πίσω απ’ αυτές, είναι σωστή.

Μπορεί να ήταν άνισος ο αγώνας. Μπορεί οι πιθανότητες νίκης να ήταν περιορισμένες και να ελαχιστοποιήθηκαν στη διάρκεια της αναμέτρησης. Όμως ένας προπονητής πρέπει να κοιτάζει μπροστά. Όπως και η ομάδα.

Οι Πειραιώτες θα αναζητήσουν πλέον και κάποιες άλλες νίκες για να καλύψουν τις δύο εντός έδρας ήττες από Ζαλγκίρις και Μπασκόνια.


Sportime Extras