ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Όταν το σουβλάκι γίνεται είδος πολυτελείας

Τίποτα δεν είναι φτηνό στην Ελλάδα, τα πάντα ανεβαίνουν εκτός από τους μισθούς του κόσμου, όμως ακούμε ότι ζούμε στον παράδεισο. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Όταν το σουβλάκι γίνεται είδος πολυτελείας

Δεν ήταν δα και τόσο μεγάλη πολυτέλεια να πάρεις ένα σουβλάκι και να τη βγάλεις έτσι φτηνά για να σπάσεις τη μονοτονία.

Το σουβλάκι ήταν μια πολύ καλή και οικονομική «συντροφιά» και μπορούσε να σε καλύψει. Είτε να το πάρεις στο χέρι και να φύγεις, είτε να καθίσεις έτσι λιτά και οικονομικά να το χαρείς, σε κάθε περίπτωση αισθανόσουν μια χαρά που μπορούσες να προσφέρεις κάτι απλό στη ζωή σου. Και στο στομάχι σου.

Στη χώρα όπου τα πάντα αυξάνονται εκτός από το μισθό, ακόμα και το αγαπημένο σουβλάκι του Έλληνα έχει γίνει είδος πολυτελείας. Ξεπέρασε τα 3 ευρώ και βέβαια δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν αντέχουν να τη βγάζουν έτσι μια φορά την εβδομάδα.

Όλα έχουν τις συνέπειές τους. Και μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα στοιχίσει αυτό στους ιδιοκτήτες καταστημάτων που ούτως ή άλλως ζορίζονται.

Τα καύσιμα έχουν φτάσει στα ουράνια και προσπαθούμε να το γιατρέψουμε με επιδόματα. Δηλαδή προσπαθούμε με ασπιρίνη να καταπολεμήσουμε έναν «καρκίνο». Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει ξεφύγει, αλλά πάλι έχουμε παροχές αρκετά συζητήσιμες αφού πάλι ο πολίτης πληρώνει (και την «πληρώνει» ταυτόχρονα).

Τα πάντα έχουν εκτοξευτεί και κάθε επίσκεψη όχι μόνο στο super market αλλά και τη λαϊκή αγορά, έχει εξελιχθεί σε μεγάλη δοκιμασία. Ψυχική, όχι μόνο οικονομική. Η ακρίβεια θερίζει

Ποια είναι η αλήθεια; Ότι ο κόσμος δε χρειάζεται απλώς πειστικές απαντήσεις αλλά και ΛΥΣΕΙΣ στο συγκεκριμένο θέμα. Διότι πολύ απλά (δε χρειάζεται να έχεις σπουδάσει μαθηματικά για να το αναλύσεις αυτό) όταν ο μισθός μένει ίδιος (και είναι ήδη «τσεκουρωμένος») και η ζωή ακριβαίνει, τότε δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας.

Μπορείτε να φανταστείτε μια μέση οικογένεια, με έναν κανονικό μισθό (ακόμα κι αν δουλεύουν και οι δύο) που δεν έχει ιδιόκτητο σπίτι (άρα πληρώνει ενοίκιο) και δύο παιδιά, πως μπορεί να τα βγάζει πέρα;

Αλλά είπαμε. Όταν το σουβλάκι φτάνει να γίνει πολυτέλεια, τότε δε χρειάζεται να συζητάμε κάτι άλλο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όταν το σουβλάκι γίνεται είδος πολυτελείας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College