ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Παναθηναϊκός: Φυσιολογική κατάληξη, πολλαπλά εκτεθειμένος!

Ο Παναθηναϊκός φώναζε επίσημα ότι η ρήτρα δεν αποτελεί εμπόδιο κατόπιν διαβεβαίωσης της νομικής υπηρεσίας. Προφανώς κάτι δεν έκανε καλά
Παναθηναϊκός: Φυσιολογική κατάληξη, πολλαπλά εκτεθειμένος!

Εδώ και μέρες σας είχαμε γράψει το εξής: Ότι ο Παναθηναϊκός είναι… αιχμάλωτος της Euroleague. Ότι δεν μπορεί να αποχωρήσει. Τουλάχιστον όχι έτσι απλά όπως το έλεγαν, επίσημα κι ανεπίσημα! Η κατάληξη της παραμονής ήταν φυσιολογική, δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν. Μόνο που οι «πράσινοι» βγήκαν πολλαπλά εκτεθειμένοι.

Που εκτέθηκε ο Παναθηναϊκός; Σε επικοινωνιακό επίπεδο, από τη στιγμή κατά την οποία διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους ότι θα φύγει από τη διοργάνωση, έτσι απλά!

Εκτέθηκε και ουσιαστικά. Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ (τότε που ανακοίνωσε την αποχώρησή του) είχε ειπωθεί το εξής σχετικά με το θέμα: «Το νομικό μας επιτελείο έχει κάνει άριστη δουλειά και μας έχει διαβεβαιώσει ότι η ρήτρα μπορεί να ξεπεραστεί».

Εδώ συμβαίνουν τα εξής: Ή το νομικό επιτελείο δεν έκανε καλή δουλειά. Ή ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ επέλεξε… φουλ επίθεση χωρίς να έχει τα απαραίτητα όπλα. Ή για πολλοστή φορά ο Παναθηναϊκός έτρεξε σε μια μάχη… παίζοντας στο πεδίο του αντιπάλου!

Θα μου επιτρέψετε να επιλέξω το τρίτο. Διότι αν επιλέξω κάτι από τα άλλα δύο, τότε ο Παναθηναϊκός είναι ακόμα περισσότερο εκτεθειμένος.

Παράλληλα, αρνούμαι να επιλέξω τη λογική «δεν έγινε και τίποτα». Όταν σε επίσημο επίπεδο, μια ομάδα έχει «ανοιχτεί» τόσο πολύ στο θέμα της αποχώρησης… Όταν το λέει σε κάθε τόνο, δημόσια… Όταν υποστηρίζει ότι ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ για να το πετύχει κι αποδεικνύεται στην πρώτη Γενική Συνέλευση ότι δεν είχε τίποτα, τότε τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που πίστευε ότι η ρήτρα… έτσι απλά θα έσπαζε; Ότι δηλαδή οι άλλοι 10 μέτοχοι, μιας τόσο μεγάλης εταιρείας, δεν θα είχαν (εξ)ασφαλίσει το προϊόν τους; Ότι δηλαδή ο Παναθηναϊκός, ΑΝ ΕΦΕΥΓΕ, δεν θα έβρισκε ΚΑΙ ΤΟΥΣ 10 ΜΕΤΟΧΟΥΣ απέναντί του;

Μα πρόλαβαν και το είπαν οι μέτοχοι σε ανακοίνωση που είχαν βγάλει όλοι μαζί.

O Παναθηναϊκός πρέπει να αλλάξει τακτική

Κάτι πάει λάθος. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γυρίσει στο «σωστό»! Για τον Παναθηναϊκό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του στη διοργάνωση. Να αναθεωρήσει και να επανεκτιμήσει την τακτική του απέναντι στην Euroleague. Δεν έχει σημασία αν τα Media αναμεταδίδουν αυτά που λες. Σημασία έχει, αυτά που λες να μπορούν να γίνουν.

Επιμένω και το έχω ξαναγράψει: Ο τρόπος που λειτουργεί η Euroleague δεν είναι και ο καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός έχει ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ παράπονα και προσωπικά είμαι υπέρ του να μιλάει μια ομάδα, να διεκδικεί τα δικαιώματά της. Αλλά να έχει το σωστό τρόπο και τη σωστή τακτική. Να έχει συμμάχους… Να πείθει με τα επιχειρήματά της. Και όχι κάθε τρεις και λίγο να πετά πυροτεχνήματα και στο τέλος να βγαίνει και… ένοχη!

Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ χρόνο, ως το 2025 που λήγει το συμβόλαιο με την IMG να κάνει πράγματα. Σωστά… Σαν ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ. Σαν μια ομάδα που έχει ΕΞΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΗΣ και να αφήσει το αντάρτικο.

Γιατί μια μεγάλη ομάδα μπορεί να πείσει με το σωστό τρόπο. Με πλάνο. Με μεθοδολογία… Και όχι με άναρθρες κραυγές και με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Φυσιολογική κατάληξη, πολλαπλά εκτεθειμένος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College