ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Παναθηναϊκός: Η σιωπή δεν καλύπτει το πρόβλημα!

Ο Παναθηναϊκός, με τα θέματα Παπαδόπουλου και Αλβέρτη απλώς πιστοποιεί τη βαθύτερη κρίση που διέρχεται. Και δεν είναι το μπάτζετ το πρόβλημα
Παναθηναϊκός: Η σιωπή δεν καλύπτει το πρόβλημα!

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Όταν ο Μάνος Παπαδόπουλος και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης εξετάζουν/σκέφτονται (διαλέξτε ό,τι θέλετε) το ενδεχόμενο να κλείσουν το κεφάλαιο που λέγεται «Παναθηναϊκός» τότε η κατάσταση δεν είναι απλή. Αντιθέτως, είναι πολύ σοβαρή. Και δεν μπορώ να κατανοήσω τη… σιγή ιχθύος αρκετών σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ο Παναθηναϊκός έτσι κι αλλιώς περνάει στη νέα του εποχή. Που απ’ ότι φαίνεται δεν θα είναι διαφοροποιημένη ως προς τα οικονομικά αλλά και ως προς τα πρόσωπα. Ο Μάνος Παπαδόπουλος βρίσκεται στον Παναθηναϊκό… πριν τον Αλβέρτη, ο οποίος πρωτοφόρεσε τα «πράσινα» το καλοκαίρι του 1990.

Ποτέ τους δε διανοήθηκαν, δε σκέφτηκαν, δεν πέρασε καν από το μυαλό τους να φύγουν. Ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι τους. Είναι η οικογένειά τους. Επί τριάντα και πλέον χρόνια, η καθημερινότητά τους είναι δεδομένη. Και το γήπεδο του Παναθηναϊκού, είτε Λεωφόρος, είτε Γλυφάδα, είτε ΟΑΚΑ είτε Σπόρτιγκ ήταν το σπίτι τους. Εκεί βρίσκονταν περισσότερες ώρες απ’ ότι στο… δικό τους.

Περισσότερες ώρες περνούσαν στον Παναθηναϊκό παρά με την οικογένειά τους. Όχι λόγω επαγγελματικών λόγων.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν επάγγελμα, ήταν η ζωή τους. Είναι κάτι που όλοι στοιχηματίζαμε, ότι χωρίς αυτό κάποιοι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν.

Όπως ο αείμνηστος Τάσσος Στεφάνου. Ένας από τους σπουδαιότερους παράγοντες κι ανθρώπους που ανέδειξε ποτέ ο Παναθηναϊκός. Ή ο Κώστας Πετράκης, επίσης μακαρίτης, που ο Παναθηναϊκός ήταν η ζωή του.

Και βέβαια ο Παύλος με τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Οι πρώτοι διδάξαντες στο δόγμα «να ζεις για τον Παναθηναϊκό και όχι από τον Παναθηναϊκό». Φυσικά η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν είχε να κερδίσει τίποτα από τον Παναθηναϊκό, μόνο έβαζε.

Το Sportime ανέδειξε όπως έπρεπε τόσο το θέμα του Παπαδόπουλου όσο και του Αλβέρτη. Όχι επειδή έχουμε… προσωπικά με κάποιον ή κάποιους. Διότι απλούστατα έτσι έπρεπε να γίνει. Είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ το ζήτημα.

Ο Μάνος Παπαδόπουλος και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι επαγγελματίες παράγοντες μεν. Αλλά εντελώς τυπικά φέρουν αυτόν τον τίτλο στον Παναθηναϊκό! Αν πάνε αλλού, όπως π.χ ο Μάνος στην Ζενίτ, θα είναι «σκληροί επαγγελματίες». Στο «Τριφύλλι» όχι…

Δηλαδή ο Μάνος Παπαδόπουλος, που έχει φάει μια ζωή στον Παναθηναϊκό θα σκεφτόταν ποτέ να φύγει επειδή του έγινε πρόταση από την Ζενίτ; Πολύ δύσκολο να το πιστέψει κάποιος

Ο «Φράγκι» δεν είναι απλώς ο Διευθυντής των Ακαδημιών ή ο Team Manager. Είναι εκείνος που φτιάχνει τα αποδυτήρια. Όπως έμαθε να κάνει στις χρυσές εποχές της ομάδας.

Δηλαδή ο Φραγκίσκος, που δεν… πούλησε ποτέ τον Παναθηναϊκό ακόμα και με τα δισεκατομμύρια τη Φορτιτούντο, ξύπνησε ένα πρωί και σκέφτηκε «τι ωραία ημέρα για να παραιτηθώ σήμερα»;

Από τη στιγμή κατά την οποία δύο άνθρωποι που πρώτα έβαζαν το συναίσθημα και μετά το επαγγελματικό… Πρώτα έβαζαν ψυχή και μετά όλα τα άλλα… Σκέφτονται να αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μετά από πολλές δεκαετίες…

Ε τότε τα πράγματα είναι σοβαρά. Ακόμα κι αν ανακαλέσουν τελικά την απόφασή τους. Όμως θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι:

Το ότι υπάρχει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ουσιαστικά αναδεικνύει ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλα ζητήματα. Πολύ μεγάλα.

Διότι αναφερόμαστε σε δύο ανθρώπους που ΚΑΝΕΙΣ δεν πίστευε ότι θα σκέφτονταν την αποχώρησή τους από την ομάδα.

Συμπέρασμα: Στον Παναθηναϊκός πρέπει να επαναπροσδιορίσουν, χωρίς εγωισμούς, πολλά πράγματα. Γιατί είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Η σιωπή δεν καλύπτει το πρόβλημα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College