Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να φέρει από φέτος στο ΟΑΚΑ τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και να του προσφέρει πολυετές συμβόλαιο, βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι στο μέλλον του.

Ο Παναθηναϊκός κάνει αυτό που πρέπει, επενδύει σε νέους Έλληνες παίκτες επάνω στους οποίους μπορεί να χτίσει το μέλλον του. Κι αυτό είναι μονόδρομος για τους πράσινους

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να φέρει από φέτος στο ΟΑΚΑ τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και να του προσφέρει πολυετές συμβόλαιο, βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι στο μέλλον του.

Μετά τον αποκλεισμό της Λιετκαμπέλις από την Βίρτους στο Eurocup o Παναθηναϊκός έκανε την κίνησή του προκειμένου να φέρει τον 23χρονο γκαρντ/φόργουορντ στην Αθήνα και να τον εντάξει στο ρόστερ του.

Είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση αφού οι πράσινοι θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτόν ακριβώς το δρόμο: Να επενδύσουν στα νιάτα της Ελλάδας, σε παίκτες που έχουν προοπτική και φιλοδοξία ώστε να χτίσουν κάτι σπουδαίο για το μέλλον. Και το οποίο δε θα κρατήσει για ένα ή δύο χρόνια αλλά θα έχει συνέπεια και συνέχεια.

Ο Καλαϊτζάκης στο φετινό Eurocup έχει κατά μέσο όρο 13 πόντους- 2,8 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ ενώ σουτάρει με 38% από το τρίποντο.

Πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά και συνολικά η απόφαση να παίξει στην Λιθουανία όλα αυτά τα χρόνια του έκανε καλό.  Το είχαμε επισημάνει, άλλωστε, σε άρθρο μας ότι στην Ελλάδα κανείς δεν πρόσεξε τον Κρητικό φόργουορντ. Τα λεπτά που έπαιρνε ήταν περισσότερο θέμα ανάγκης και δεν είχε κανέναν ουσιαστικό ρόλο.

Σε αντίθεση με τους Λιθουανούς που όταν διαβλέψουν την προοπτική ενός αθλητή, του δίνουν χώρο, χρόνο και ρόλο χωρίς να κοιτάνε την ηλικία του. Κι αυτό είναι το σωστό (εδώ που τα λέμε) και κάποια στιγμή ας το πάρουμε απόφαση και στη χώρα μας.

Ο Παναθηναϊκός προχωρά ένα πλάνο, όπως φαίνεται που θα του δώσει πνοή για πολλά χρόνια.

Οι Χουγκάζ, Μαντζούκας, Σαμοντούροβ και Αβδάλας το εκφράζουν ήδη ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κοντά τους βρίσκεται και ο Γιώργος Παπαγιάννης (έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο). Η προσθήκη του Καλαϊτζάκη θα είναι ακόμα μια κίνηση για το μέλλον αλλά και για το παρόν αφού είναι παίκτης έτοιμος, μπορεί άμεσα να μπει και να αγωνιστεί.

Ο Παναθηναϊκός κάνει αυτό που πρέπει και το είχαμε επισημάνει από καιρό, ότι πρέπει να τολμήσει. Μόνο κέρδη θα έχει, επί της ουσίας. Κι αυτό φάνηκε περισσότερο στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα όπου είχαμε τονίσει για τη νίκη που ήρθε από το μέλλον.

Ακόμα κι αν με βρίσκετε υπερβολικό, πιστέψτε με, εκτιμώ ότι είναι το καλύτερο νέο εδώ και καιρό στον Παναθηναϊκό αυτό με την επικείμενη προσθήκη του Καλαϊτζάκη.