Δε ξέρω αν το θυμάστε, αλλά η τελευταία σεζόν που ο Παναθηναϊκός την έβγαλε με τον ίδιο προπονητή που την άρχισε είναι το 2017-2018.

Κάθε σεζόν «ράβε-ξήλωνε» στον πάγκο του Παναθηναϊκού και κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να στηριχτεί ένας προπονητής. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Δε ξέρω αν το θυμάστε, αλλά η τελευταία σεζόν που ο Παναθηναϊκός την έβγαλε με τον ίδιο προπονητή που την άρχισε είναι το 2017-2018.

Τότε ο Παναθηναϊκός είχε εμπιστευτεί μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο (ακούγεται σα θαύμα) τον Τσάβι Πασκουάλ. Η προηγούμενη και μοναδική στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή χάνεται στη σεζόν 2012-2013 όταν ο Αργύρης Πεδουλάκης ολοκλήρωσε τη χρονιά με το double, το εντυπωσιακό 3-0 με δύο νίκες στο ΣΕΦ στο πρωτάθλημα και με πολύ καλή παρουσία στην Euroleague.

Προσέξτε τι ακολούθησε μετά:

2013-2014: Άρχισε ο Πεδουλάκης κι αντικαταστάθηκε από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη ο οποίος έκλεισε τη σεζόν με το πρωτάθλημα.

2014-2015: Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ανέλαβε τον Παναθηναϊκό στην αρχή της σεζόν αλλά πριν τα πλέι οφ αντικαταστάθηκε από τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

2015-2016: Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς άρχισε τη χρονιά η οποία ολοκληρώθηκε με τον Αργύρη Πεδουλάκη.

2016-2017: Κι όμως, ο Πεδουλάκης που άρχισε τη χρονιά δεν άντεξε παραπάνω από τις 10 Οκτωβρίου (!) κι αντικαταστάθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ο οποίος Πασκουάλ τελείωσε τη σεζόν όπως και την περίοδο 2017-2018.

2018-2019: Ο Παναθηναϊκός τον Δεκέμβριο του ’18 αντικαθιστά τον Πασκουάλ με ένα μεγάλο όνομα, τον Ρικ Πιτίνο.

2019-2020: Ο Αργύρης Πεδουλάκης επιστρέφει αλλά και πάλι δε μένει για πολύ: Ο Ρικ Πιτίνο επίσης επιστρέφει και βγάζει τη χρονιά.

2020-2021: Ο Παναθηναϊκός εμπιστεύεται τον Γιώργο Βόβορα αλλά ούτε αυτός θα βγάλει τη χρονιά. Θα αντικατασταθεί από τον Όντεντ Κάτας.

2021-2022: Ο Δημήτρης Πρίφτης έρχεται με τριετές συμβόλαιο αλλά αυτά είναι για τους τύπους. Απομακρύνεται στη διάρκεια της σεζόν για να επιστρέψει ο Βόβορας που ετοιμάζεται να παραδώσει τη θέση του και να καθίσει λίγο πιο πέρα ως ασίσταντ.

Ίσως και να ζαλιστήκατε απ’ όλα αυτά, όμως τα θεωρήσαμε απαραίτητα προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη η εικόνα μπροστά σας. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να στηρίξει τον προπονητή που θα πάρει, να κάνει την επιλογή του να αισθανθεί ασφάλεια και να δουλέψει.

Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό είναι το ζητούμενο: Να υπάρχει σταθερότητα που δηλώνει και σοβαρότητα. Για όλους τους παραπάνω μπορούμε να βρούμε μερικά αρνητικά στοιχεία, κάποιες αφορμές για αντικατάσταση.

Όμως δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργεί ένας Οργανισμός. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να στηρίξει τον προπονητή του, τον Ντέγιαν Ράντονιτς όπως όλα δείχνουν και όχι από τον Δεκέμβριο και μετά να αρχίσει η αποδόμηση και να ακολουθήσει η αντικατάσταση.

Θα πρέπει κάποια στιγμή, να αισθάνεται ο προπονητής του Παναθηναϊκού ότι δεν είναι αναλώσιμος.