ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ποιότητα ζωής σε σενάριο επιθεώρησης

Όταν τα ίδια τα πολιτικά πρόσωπα σου λένε αυτά που έχουμε ακούσει τότε είναι παραδομένοι στο κομματικό συμφέρον και σίγουρα δεν έχουν καμία επαφή με την κοινωνία
Ποιότητα ζωής σε σενάριο επιθεώρησης

Στην ποιότητα ζωής την οποία έθιξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς περιλαμβάνεται και η καθημερινή κατανάλωση φασολιών.

Αυτή άλλωστε την ποιότητα ζωής υπογράμμισε ένας υπουργός της Κυβέρνησής του. Ένας άλλος μας καλεί να μπαίνουμε σε πλατφόρμες για να δούμε που έχει φθηνότερα τρόφιμα και ένας βουλευτής του έδωσε ρεσιτάλ αρλουμπολογίας σε κανάλι και μετά ζητούσε τα ρέστα

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης όχι απλώς δε μετάνιωσε για την αστοχία του (πολύ κομψά) στο θέμα της τιμής των καυσίμων, αλλά αποφάσισε να το τερματίσει. Επέμεινε ότι οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι δεν έχουν αυτοκίνητο (!) άρα δε θα τους ευνοούσε η μείωση και συνέχισε λέγοντας: «Η τιμή στα φασόλια και τα ρεβίθια δεν αυξήθηκε»!

Είναι τόσο μεγάλος ο ταξικός του διαχωρισμός που εκτιμά ότι κάποιοι άνθρωποι πρέπει να τρώνε συνέχεια φασόλια και ρεβίθια. Αυτά μόνο στην Κατοχή λέγονταν. Θα μπορούσε κάλλιστα να τους πει ότι επειδή αυξήθηκε η τιμή του καφέ, θα μπορούν να φτιάχνουν ρόφημα από ρεβίθι όπως γινόταν επί Κατοχής.

Ποιότητα ζωής όχι αστεία.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης- αλήθεια- πόσες φορές το μήνα τρώει ρεβίθια και φασόλια; Και τι εκτιμά; Ότι το παιδί ενός φτωχού δεν πρέπει να τρώει και λίγο κρέας κάποια φορά;

Είναι ντροπή ίσως και ακόμα μεγαλύτερη απ’ εκείνη των καυσίμων, η τοποθέτησή του.

Ο αγαπημένος μας υπουργός που μας αναπτύσσει, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σταμάτησε για λίγο να κραδαίνει την αρχειοθέτηση της υπόθεσής του και προχώρησε σε συμβουλές. Να μπαίνουμε, είπε, στην πλατφόρμα e-katanalotis για να βρίσκουμε τις φθηνότερες τιμές.

Πραγματικά, αναρωτιέμαι αν ο Γεωργιάδης το είπε αυτό για να μας κάνει πλάκα ή για πολλοστή φορά στην ταραχώδη καριέρα του, απλώς προπαγανδίζει.

Είναι δυνατόν να μην έχει συναίσθηση της πραγματικότητας; Αν δηλαδή υπάρχει φτηνό τυρί στο Νέο Κόσμο, φτηνό κρέας στο Παγκράτι, φτηνή βενζίνη στα Πατήσια, φτηνά καθαριστικά στο Μοσχάτο και φτηνά λαχανικά σε λαϊκή στο Ναύπλιο, τι ακριβώς θα πρέπει να κάνουμε; Να μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και να επιστρέφουμε το βράδυ κι αφού θα έχουμε καταναλώσει όλη τη βενζίνη;

Ποιότητα ζωής! Αφού σε φέρνει και κοντά στην τεχνολογία

Μα είναι δυνατό να λέγονται τέτοια πράγματα;

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Στράτος Σιμόπουλος είπε ότι γίνεται η «τρίχα- τριχιά» ενώ «αν κοιτάς συνέχεια τον λεκέ, αυτός μεγαλώνει»! Κι αυτά σε θέματα που αφορούσαν στην ακρίβεια αλλά και στους 23.700 νεκρούς! Και μετά ΤΟΛΜΗΣΕ να βγάλει και το βίντεο για να πει ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του.

Όπου φυσικά στο βίντεο αποδεικνύεται ότι κανείς δε διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του.

Και βέβαια το σύνθημα είχε δοθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι και χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής»! Γι’ αυτό και θέλει να δώσει κίνητρα ώστε να επιστρέψουν οι νέοι από το εξωτερικό!

Ναι το είπε

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ζούμε σε μια πανέμορφη χώρα που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να έχει καταπληκτική ποιότητα ζωής. Όμως ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Κι επίσης οι περισσότεροι συμπατριώτες μας στο εξωτερικό θα άκουσαν αυτό και θα γέλασαν. Πικρά. Γιατί θέλουν να βρίσκονται στην πατρίδα τους.

Ό,τι κι αν λένε, όσο κι αν βγαίνει ο Άδωνις στα κανάλια και λέει για «πρωταθλήτρια επενδύσεων» ή ο Οικονόμου κάνει λόγο ότι «η Ελλάδα ηγείται της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης», τόσο επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε απόσταση από την κοινωνία. Από τη βάση της και όχι από τον περίγυρό της.

Μα είναι δυνατόν να λένε τέτοια πράγματα και να έχουν την απαίτηση να τα πιστέψουμε;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ποιότητα ζωής σε σενάριο επιθεώρησης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College