ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Στέφαν Γέλοβατς: Όταν οι λέξεις κρύβουν πόνο

Μόνο την ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ να διαβάσεις για το θλιβερό μαντάτο του θανάτου του Στέφαν Γέλοβατς είναι αρκετό για να νιώσεις τον πόνο
Στέφαν Γέλοβατς: Όταν οι λέξεις κρύβουν πόνο

Ο Στέφαν Γέλοβατς ήταν ένα παιδί 32 ετών, αθλητής, γεμάτος δύναμη και κέφι για ζωή, αγαπητός σε όλους.

Στην ΑΕΚ δεν ήταν παρά μερικούς μήνες ο Γέλοβατς αλλά πρόλαβε να μπει για τα καλά στο πνεύμα της ομάδας. Ένα εξαιρετικό παιδί που απολάμβανε κάθε ώρα και στιγμή στο γήπεδο, μαζί με τους συμπαίκτες του.

Είχε ήδη προλάβει να γυρίσει αρκετές χώρες κι ομάδες στην Ευρώπη. Στην Τουρκία με την Αντάλια και την Γκαζιαντέπ, στην Ιταλία με την Καζέρτα, στη Λιθουανία με την Ρίτας (έπαιξε και Euroleague), στην Ισπανία με τη Σαραγόσα, στη Ρωσία με τη Νίζνι Νόβγκοροντ, στη Γερμανία με την Μπάμπεργκ. Έφτασε και στην Ιαπωνία στην ΝεοΦίνιξ κοντά στη Χαμαμάτσου. Οχτώ διαφορετικές χώρες σε εννέα ομάδες, εκτός της πατρίδας του.

Ο Γέλοβατς είχε όνειρα για τη ζωή… Και στην ΑΕΚ είχε ακόμα ένα κίνητρο να δώσει ό,τι είχε μέσα του. Σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκε, άλλωστε, γι’ αυτό φημιζόταν. Για τη «ψυχή» που έβγαζε και για τον τρόπο που «δενόταν» αμέσως με το υπόλοιπο σύνολο.

Όταν στις 14 Νοεμβρίου κατέρρευσε, ο χρόνος σταμάτησε. Ο ίδιος μπήκε σε μια μεγάλη μάχη κι άνιση όπως αποδείχτηκε επί σειρά ημερών. Η κρυφή ελπίδα όλων ήταν να τα καταφέρει, να νικήσει. Πάλεψε είναι αλήθεια, με όλες τις δυνάμεις του. Όμως κάποια πράγματα είναι ανώτερα από την ανθρώπινη δύναμη κι επιθυμία.

Ο Στέφαν Γέλοβατς, το «γελαστό παιδί» όπως τον χαρακτήρισε η ΚΑΕ ΑΕΚ θέλοντας να τονίσει τον αγαπητό του χαρακτήρα, έφυγε τόσο απότομα και τόσο σύντομα. Κι άφησε πίσω του κάποιες αναμνήσεις που γίνονται πικρές όταν σκέφτονται όλοι ότι ένας νέος άνθρωπος «βιάστηκε» να φύγει από κοντά μας.

Και το έβλεπες, από τότε που κατέρρευσε ο Στέφαν και άρχισε να παλεύει για τη ζωή του… Οι συμπαίκτες του έπαιρναν δύναμη από τη μάχη του και ήθελαν από την πλευρά τους να μεταφέρουν ελπίδα! Η σκέψη στον συμπαίκτη και φίλο τους, έκανε τους πάντες πιο δυνατούς. Και πίστευαν ότι θα δίνουν δύναμη και στον Στέφαν!

Δυστυχώς… Ο Σέρβος γίγαντας δεν κατάφερε να σηκωθεί.

Είναι κρίμα… Και βέβαια τα λόγια δεν έχουν καμία αξία όταν ένας νέος άνθρωπος χάνεται.

Το τελευταίο (αλλά καθόλου αμελητέο) που θα μου επιτρέψετε να επισημάνω είναι η σοβαρή, υπεύθυνη στάση της ΚΑΕ ΑΕΚ όλες αυτές τις μέρες που ο Στέφαν Γέλοβατς έδινε τη μάχη του.

Χειρίστηκαν το θέμα με υπευθυνότητα, διακριτικότητα και ανθρώπινη ευαισθησία, όταν γύρω τους έπεφταν σωρηδόν ποσταρίσματα από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους (ειδικά το Twitter έχει χιλιάδες από δαύτους) που ήθελαν να προλάβουν την… αποκλειστικότητα του μοιραίου.

Η ανακοίνωση του θλιβερού νέου, στο περιεχόμενό της, είναι ανατριχιαστική. Γραμμένη με άρτιο λόγο και σε ύφος που αρμόζει στην περίσταση προκειμένου να αποχαιρετήσουν ένα δικό τους, αγαπημένο παιδί. Ο Γιώργος Νικολάου και οι συνεργάτες του χειρίστηκαν ένα τόσο δύσκολο και θλιβερό θέμα με προσωπικό πόνο ψυχής, αλλά με σεβασμό στον Στέφαν και στην αποστολή τους. Τιμώντας το φίλο τους, τον Οργανισμό και φυσικά τον εαυτό τους.

Δείτε ΕΔΩ το πρωτοσέλιδο του e-Sportime για τον Στέφαν Γέλοβατς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Στέφαν Γέλοβατς και οι ξένοι του ελληνικού πρωταθλήματος που έφυγαν νωρίς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στέφαν Γέλοβατς: Όταν οι λέξεις κρύβουν πόνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College