Η δόξα ανήκει φυσικά στη Λάρισα που θριάμβευσε αλλά ο Παναθηναϊκός είναι το θέμα μας ενόψει των τελικών.

Τραγικό μπάσκετ, μηδέν αρχές στην επίθεση και ηρωικές προσπάθειες, δεν «απάντησαν» στην ενέργεια των παικτών της Λάρισας και πολλά ακόμα ανατριχιαστικά. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Η δόξα ανήκει φυσικά στη Λάρισα που θριάμβευσε αλλά ο Παναθηναϊκός είναι το θέμα μας ενόψει των τελικών.

Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί με τον τρόπο αυτό να έχει έστω και μια μικρή τύχη στη σειρά των τελικών της Basket League όπου θα τον περιμένει ένας αποφασισμένος και «πεινασμένος» Ολυμπιακός;

Με το δεδομένο ότι οι «πράσινοι» δεν είναι το φαβορί στο φετινό πρωτάθλημα (ας μην κρυβόμαστε) θα έπρεπε να επιδιώξουν μια σειρά από μικρές υπερβάσεις ώστε να πάρουν πιθανότητες.

Πρώτον, με το έλλειμμα στην ποιότητα να είναι γνωστό και φανερό, απαγορεύεται να παρουσιάζεται μια ομάδα χωρίς ενέργεια. Όταν στο 14’ οι «πράσινοι» βρίσκονται στο -26 (όχι από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς αλλά) από την Λάρισα τότε δεν έχουμε τίποτε άλλο να προσθέσουμε.

Όταν επί 40 λεπτά, το επιθετικό πλάνο είναι ηρωικές προσπάθειες και τρίποντα, τότε ειλικρινά τι άλλο θα μπορούσες να σχολιάσεις;

Ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να γυρίσει «τούμπα» τον αγώνα και να νικήσει (δεν ήταν μακριά) δε θα άλλαζε η επιχειρηματολογία μας. Θα ήταν εντυπωσιακό σημειολογικά να επιστρέψει από το -26 αλλά μην τρελαθούμε κιόλας.

Δε ξέρω αν τα 1/10 σουτ του Νέντοβιτς είναι χειρότερα από τα 21’56’’ του Οκάρο Γουάιτ (επίσης μηδέν σε άμυνα κι επίθεση) αλλά και τα DNP σε Χουγκάζ και Μαντζούκα.

Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Ο Μαντζούκας βρίσκεται δύο χρόνια στην ομάδα ενώ ο Χουγκάζ προέρχεται από δύο σεζόν, ως πρωταγωνιστής σε ομάδα που έπαιζε «τελικούς» παραμονής και έχει ρυθμό.

Αν ο στόχος είναι να ψηθούν πίσω από τον Κασελάκη, ΟΚ! Δεν έχουμε να πούμε κάτι.

Αν ψάχνετε κι άλλα ανατριχιαστικά στοιχεία δε θα μείνουμε στα 9/33 τρίποντα του Παναθηναϊκού αλλά στην τρομερή διαφορά των πόντων που έδωσαν οι παίκτες οι οποίοι ήρθαν από τον πάγκο: Η διαφορά ήταν στο +20 για τη Λάρισα (32-12) ενώ λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου ήταν στο 29-6!

Είναι τόσο νορμάλ να βλέπεις τον Παναθηναϊκό να παίρνει πολύ λιγότερους πόντους από τον πάγκο απέναντι στη Λάρισα;

Για τους Θεσσαλούς πάντως θα αφιερώσουμε άλλο κομμάτι. Το αξίζουν.