×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ο ΠΑΟΚ δεν μένει στον Μίχελ…


    Νίκος Τοσκίτσης

Ο ΠΑΟΚ δεν μένει στον Μίχελ…


Ο Μιχελ αποτελεί παρελθόν αλλα αυτό δεν είναι πλέον πρώτο θέμα συζήτησης στον ΠΑΟΚ. Ευτυχώς… 

Αυτό που παρουσιάζει μία ποδοσφαιρική ομάδα στον αγωνιστικό χώρο είναι ο καθρέφτης των γραφείων της ΠΑΕ που εκπροσωπεί.

Οσα δείχνει μία ομάδα στο χορτάρι και τα αποτελέσματα που φέρνει, προέρχονται από τη δουλειά που γίνεται στα γραφεία. Αν τα γραϕεία δεν λειτουργούν όπως πρέπει τότε αποκλείεται η λειτουργία της ομάδας να είναι σωστή όσο και να προσπαθούν τα αποδυτήρια να μείνουν ανεπηρέαστα.

Για αυτόν τον λόγο ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να πετύχει κάτι στα πρώτα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη παρά τα πολλά εκατομμύρια.

Τα γραφεία στην Μικράς Ασίας λοιπόν ήταν «μπερδεμένα» και το μπέρδεμα τους έβγαινε στο γήπεδο. Τι και αν ο Σαββίδης έβαζε εκατομμύρια ευρώ τα αποτελέσματα δεν ήταν ανάλογα. Ωστόσο, τα χρόνια πέρασαν ο μεγαλομέτοχος και ο γιος του ο Γιώργος (που βρίσκεται κοντά στην ομάδα) έμαθαν που βρίσκονται και με ποιους έχουν να κάνουν και τα πράγματα αρχίζουν και μπαίνουν σε μία σειρά αλλάζοντας επίπεδο, πάντα με τη βοήθεια αρκετών ανθρώπων που προυπήρχαν στον ΠΑΟΚ.

Οι γερές βάσεις

Πλέον, η ΠΑΕ δεν… αναστατώνεται με τις αλλαγές δεν «γκρεμίζεται» με μιας και εύκολα ότι καλό χτίζεται με κόπο. Αυτό το παρατηρεί κανείς και στο χορτάρι που η ομάδα του Λουτσέσκου βρίσκει πάντα τις λύσεις και ακόμα και υπό δύσκολες καταστάσεις και μετά από μεγάλες ήττες καταφέρνει να μένει όρθια.

Ετσι λοιπόν και η αποχώρηση του Λούμπος Μίχελ φέρνει στην ΠΑΕ τον Μάριο Μπράνκο που βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στην ομάδα και η μετάβαση στη νέα κατάσταση θα είναι ομαλή.

Κανένας δεν ασχολείται τόσο με αυτόν που έφυγε αλλα με αυτόν που ήρθε. Παλιά θα έμενε το περιβάλλον του ΠΑΟΚ και τα ίδια τα γραφεία στο τι έκανε και τι δεν έκανε ο Μίχελ ενώ στη σημερινή εποχή ο Δικέφαλος επικεντρώνεται στα νέα δεδομένα.

Ο νέος Αθλητικός Διευθυντής λοιπόν, θα φέρει άλλον αέρα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθώς ο Σλοβάκος τον τελευταίο καιρό έδειχνε σαν να είχε κουραστεί και να ξεμένει από… ιδέες.

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να χειριστεί και το θέμα του Αμρ Ουάρντα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με την γενικότερη συμπεριφορά το Αιγυπτίου και ειδικότερα στις προπονήσεις με αποτέλεσμα να χάνει ο Ουάρντα και τη δεύτερη ευκαιρία του.

Τα όσα έγιναν με τον Αιγύπτιο, θα ήταν ικανά παλιότερα να φέρουν αναταράξεις αλλά ο ΠΑΟΚ (που έχει έτοιμη λύση για την αντικατάσταση του) χειρίζεται και αυτήν την περίπτωση όπως πρέπει.