×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Φερέιρα: Το σκουφί του Λουτσέσκου το μυστικό!


    Νίκος Τοσκίτσης

Φερέιρα: Το σκουφί του Λουτσέσκου το μυστικό!. Φερέιρα: Το σκουφί του Λουτσέσκου το μυστικό!


Φερέιρα: Το σκουφί του Λουτσέσκου το μυστικό! Είναι εύκολο στις μεγάλες νίκες να γράφεις μεγάλα λόγια και στις ήττες να πηγαίνεις πάλι με το ρεύμα και να τους βγάζεις όλους άχρηστους.

Ωστόσο, ήταν λίγοι αυτοί που δήλωναν ανοιχτά ότι πρέπει να μείνει ο Αμπέλ Φερέιρα και πως ήταν άδικη η επίθεση που του έγινε. Κριτική είναι καλό που έγινε και πιστεύω τον βοήθησε. Αλλά άλλο αυτό, και άλλο το να ζητούν κάποιοι να φύγει!

Ο Αμπέλ Φερέιρα φόρεσε φέτος το σκουφί του Ραζβάν Λουτσέσκου, για αυτό κερδίζει. Όχι δεν είναι τυχερός. Ο κόσμος μπορεί να νομίζει ότι είναι το σκουφί που έφερνε τις νίκες αλλά η αλήθεια είναι ότι οι επιτυχίες έρχονται μετά από δουλειά. Και για να δουλέψει ένας προπονητής πρέπει να γίνεται υπό τις συνθήκες που αυτός θέλει.

Ποιο ήταν το σκουφί του Φερέιρα; Ο χρόνος που πήρε! Το πώς κέρδισε αυτόν τον χρόνο δεν έχει πλέον σημασία. Σημασία έχει, ότι τον πήρε και σιγά, σιγά δείχνει έργο.

Ο Φερέιρα χρειαζόταν χρόνο για να καταλάβει το γκρουπ του. Να μάθει τους παίκτες του και τι ρόλο… βαράει ο καθένας εντός και εκτός γηπέδου.

Χρειαζόταν και χρόνο αλλά και βοήθεια, για να μπορέσει να κάνει το ξεκαθάρισμα του ρόστερ ώστε να δουλέψει με τους δικούς του παίκτες. Δεν εννοώ απαραίτητα μεταγραφές αλλά τους παίκτες που του έκαναν και όχι αυτούς που έπρεπε επειδή αυτοί πήραν το πρωτάθλημα.

Έτσι πλέον, βλέπουμε μια ομάδα που έχει τη δική του σφραγίδα. Παίζει το σύστημα που θέλει, με τον τρόπο που θέλει και είναι πετυχημένος. Χωρίς να έχουν έρθει όλες οι μεταγραφές (που διακαώς επιθυμεί και με αρκετούς πρωτοκλασάτους εκτός ομάδας, ύστερα και από δικά του «θέλω»), ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τις Μπεσίκτας και Μπενφίκα με εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο.

Το θετικό είναι πως το σύνολο του δείχνει μία φρεσκάδα και δίψα για ποδόσφαιρο και επιτυχίες.Μία εικόνα εντελώς διαφορετική από πέρσι και μια εικόνα που δίνει σιγουριά και για το μέλλον. Ο ΠΑΟΚ πλέον, μπορεί να αισθάνεται σίγουρος με αυτόν και να στηρίξει ακόμα περισσότερο τον Πορτογάλο ώστε να περάσει τη φιλοσοφία του.

Από εκεί και πέρα, όλοι οι άλλοι και κυρίως οι φίλαθλοι να θυμούνται ότι σχεδόν ποτέ, δεν φταίει ένας προπονητής για την εικόνα μιας ομάδας αλλά η έλλειψη του…σκουφιού του Λουτσέσκου.

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Τελευταία Νέα