«Μύρισε»... old school ΠΑΟΚ στη Δανία-Μεγάλη ώθηση για διπλό στον Πειραιά!

Ο Νίκος Τοσκίτσης γράφει για το μεγάλο διπλό του ΠΑΟΚ στην Δανία που δίνει ώθηση ενόψει Πειραιά.

Μετά από πάρα πολύ καιρό, ίσως και χρόνια, «μύρισε» ξανά ΠΑΟΚ στην ατμόσφαιρα. Η κερκίδα θύμισε εποχές προ κορονοϊού ήταν λίγο…old school και έδωσε επιπλέον ώθηση στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο δικέφαλος πέτυχε μία σημαντική ευρωπαϊκή εκτός έδρας νίκη δείχνοντας πως είναι ικανός να πρωταγωνιστήσει φέτος στο Conference League αλλά το σημαντικότερο είναι πως αυτό συνδυάστηκε με τη δυναμική παρουσία του κόσμου του. Έχει λείψει από τον ΠΑΟΚ φέτος η παρουσία των φανατικών οπαδών του.

Η Τούμπα που δε γεμίζει, με το θρυλικό πέταλο της Θύρας 4 άδειο, δε μοιάζει σε τίποτα την καυτή έδρα που υπό άλλες συνθήκες, όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Το γήπεδο είναι κρύο, η ατμόσφαιρα χλιαρή και το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ, η ιδιαίτερη σύνδεση παικτών φιλάθλων αρκετά ανίσχυρο.

Το κλίμα αυτό, έχει επηρεάσει πολύ την ομάδα φέτος που βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της και παίζει για την κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη έχοντας όμως ηττηθεί για το ελληνικό πρωτάθλημα μόνο μέσα στην Τούμπα.

Ήττα από τον ΠΑΣ, μια ισοπαλία σαν ήττα από τον Βόλο, ισοπαλία με τη Σλόβαν. Αναμετρήσεις με κοινό παρονομαστή: Τη σχεδόν αδιάφορη σε ατμόσφαιρα Τούμπα.

Χθες στη Δανία όμως, το πέταλο που φιλοξενήθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχε από νωρίς εκτοξευθεί θυμίζοντας άλλες καλές οπαδικές εποχές, τότε που η κερκίδα συνέβαλε στα μέγιστα ώστε οι ποδοσφαιριστές να πάρουν σπουδαίες νίκες ακόμη και προκρίσεις.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που το έχει η μοίρα της να επηρεάζεται από τον κόσμο της και το κλίμα που επικρατεί στα πέριξ της.

Έτσι είναι σίγουρο ότι η χθεσινή βραδιά όπου ποδοσφαιριστές και κόσμος έγιναν μία γροθιά, θα βοηθήσει πολύ στη συνέχεια και θα δώσει έξτρα κίνητρο και ώθηση στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Έτσι λοιπόν, ο ΠΑΟΚ με τη βοήθεια των οπαδών του που χθες άφησαν τη σφραγίδα τους στο Παρκεν Στάντιον, έχει αφήσει ήδη πίσω του το σοκ του 4-4 με τον Βόλο και πηγαίνει στον Πειραιά με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία, έτοιμος για όλα.