ΠΑΟΚ: Η πιο μεγάλη βραδιά έρχεται - Δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Ο Νίκος Τοσκίτσης, γράφει για το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού του ΠΑΟΚ την Πέμπτη (04/11), που δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα ήρθε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να πετύχει κάτι σπουδαίο.

Σε τρεις μέρες οι ασπρόμαυροι παίζουν ένα από τα σημαντικότερα ματς στην ιστορία τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς με νίκη επί της Κοπεγχάγης σχεδόν εξασφαλίζουν την πρόκριση τους στους 16 του UEFA Conference League.

Αυτή η πρόκριση θα του δώσει ουσιαστικά την ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι πολύ σπουδαίο, δηλαδή να συμμετάσχει στα προημιτελικά ενός ευρωπαϊκού θεσμού.

Ενός θεσμού που όταν μπήκε στη ζωή μας πολλοί απαξίωσαν αλλά αποδείχθηκε πως θα καθιερωθεί και είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Στο UEFA Conference League άλλωστε δεν μπόρεσαν οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες να μπουν ούτε καν στους ομίλους.

Ένας θεσμός που και βαθμούς δίνει στον ΠΑΟΚ μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα σημαντική αφού θα έχει καλύτερες κληρώσεις στο μέλλον και βαθμούς δίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με το Europa League και στο οικονομικό κομμάτι διότι τα έσοδα και τα μπόνους κερδίζουν οι σύλλογοι είναι αρκετά μεγάλα.

Ήδη ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει ένα ποσό πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ και αν προκριθεί στους 16 θα βάλει ακόμη περισσότερα χρήματα στα ταμεία του.

Η αλήθεια είναι άλλωστε πως όταν μία ομάδα συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα τόσο υποβαθμισμένο όσο είναι το ελληνικό, δεν επιτρέπεται και δεν είναι φυσιολογικό να μην γίνεται στόχος η ευρωπαϊκή καταξίωση που μπορεί να την αλλάξει επίπεδο, να μεγαλώσει το brand name της και να προσελκύσει περισσότερους φιλάθλους όπως φυσικά και καλύτερους ποδοσφαιριστές.

Θεωρείται αδιανόητο να μην καταλαβαίνουν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ το πόσο σημαντικό είναι και για τους ίδιους ο αγώνας της Πέμπτης αφού μια μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία θα στρέψει τα φώτα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πάνω τους.

Το πόσο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό της Πέμπτης απέναντι στην Κοπεγχάγη πρέπει να το κατανοήσουν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και μακάρι να δούμε μία Τούμπα γεμάτη.

Μιλάμε για ένα ευρωπαϊκό ραντεβού στο οποίο όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ πρέπει να βρίσκεται εκεί.