Πάτρα: Όλοι μας πρέπει να έχουμε τύψεις για αυτές τις ψυχούλες

Δυστυχώς δεν θα είναι το τελευταίο συμβάν αυτό στην Πάτρα και αν συνεχιστεί η κατασταση στην κοινωνία μας να είναι ίδια, τότε όσο περνάει ο καιρός, το σοκ δεν θα είναι το ίδιο μεγάλο.

Πάτρα: Όλοι μας πρέπει να έχουμε τύψεις για αυτές τις ψυχούλες αλλά και για τις προηγούμενες και τις επόμενες: Πολλά μαζεμένα άσχημα γεγονότα στην Ελλάδα, στέλνουν μήνυμα αλλαγής στην κοινωνία μας. Δεν είμαστε τελικά τόσο… καλοί όσο νομίζαμε έτσι; Το αποκορύφωμα συνεχόμενων κακών ειδήσεων, ήταν αυτό που έγινε στην Πάτρα.

Δυστυχώς δεν θα είναι το τελευταίο συμβάν αυτό στην Πάτρα με την παιδοκτονία και αν συνεχιστεί η κατασταση στην κοινωνία μας να είναι ίδια, τότε όσο περνάει ο καιρός, το σοκ δεν θα είναι το ίδιο μεγάλο. Θα αρχίζουμε να συνηθίζουμε!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν. Μάνα φέρεται να σκότωσε τα τρία της παιδιά. Ένα άλλο ζευγάρι είχε θαμμένο το παιδάκι τους για χρόνια στην ταράτσα. Γυναίκα ρίχνει σε άλλη γυναίκα βιτριόλι, πολιτικοί παιδεραστές, βιασμοί και πολλά άλλα.

Το μυαλό… παίζει δύσκολα παιχνίδια και αρρωσταίνει ανθρώπους που φτάνουν σε απίστευτες, ακραίες, αδιανόητες, εγκληματικές πραξεις. Δεν θα τελείωσει όλο αυτό.

Χωρίς να είμαι ειδικός και σαν πρώτες σκέψεις, μετά από όλα αυτά, πιστεύω ότι αυτά τα φαινόμενα μπορούν να περιοριστούν.

Το να νιώθουμε σοκ κάθε φορά που συμβαίνει κάτι και να το προσπερνάμε έτσι, χωρίς να συμβεί κάτι δεν θα αλλάξει κάτι. Πρέπει το κράτος να είναι πιο υπεύθυνο, να οργανωθούν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, η κοινωνική πρόνοια. Να στελεχωθεί με περισσότερο κόσμο, με ακόμη περισσότερους ειδικούς. Θα πρέπει και ο κάθε υπεύθυνος να αναλάβει σοβαρά τις ευθύνες του.

Πρέπει όμως να αλλάξει και η κοινωνία μας. Πρέπει όλοι να έχουν ευθύνη για τον δίπλανο τους, για τον γείτονα τους, για τον συνάδελφο τους, τους συγγενείς τους, τους συμμαθητές τους. Πρέπει να μην φοβόμαστε να καταγγείλουμε συμπεριφορές, να έχουν το θάρρος να βοηθήσουμε όπου θεωρούμε ότι χρειάζεται αλλά και να φροντίζουμε και να αγαπάμε περισσότερο τους ανθρώπους.

Ίσως με όλα αυτά, να προλάβουμε κάποιες άσχημες καταστάσεις. Ίσως σιγά, σιγά γλιτώσουμε αρκετές ψυχές, γυναίκες, παιδιά.Ίσως έτσι σώσουμε τον εαυτό μας από τις ίδιες μας τις Ερινύες, που δεν κάναμε τίποτα, όταν έπρεπε.