×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Θέλετε πρωτάθλημα στην προπαγάνδα ή στον αγωνιστικό χώρο;


    Νίκος Τοσκίτσης

Θέλετε πρωτάθλημα στην προπαγάνδα ή στον αγωνιστικό χώρο;


Σε μία εποχή που δεν υπήρχε ακόμα το διαδίκτυο μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό αν κάποιος αγόραζε εφημερίδα την άλλη μέρα, θα νόμιζε ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε με πέτσινο πέναλτι στο 110′ και ενώ στην ίδια φάση είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ.

Τα παλιότερα χρόνια και επειδή πάντα η δύναμη των ΜΜΕ ήταν στην Αθήνα και αυτοί που έγραφαν ήταν ή οπαδοί αυτών των ομάδων ή τα ΜΜΕ είχαν σχέση με τους διοικούντες αυτών, οι άλλες ομάδες γνώριζαν απίστευτες διαιτητικές σφαγές αλλά δεν το διάβαζες πουθενά εκτός από τα τοπικά ΜΜΕ.

Έτσι, αυξήθηκαν σε ουδέτερες περιοχές και μακριά από την Αθήνα φίλαθλοι του ΠΟΚ και κάπως έτσι γεννήθηκε η αρνητικότητα και σε ακραίες περιπτώσεις και το «μίσος» για τις ομάδες της Αθήνας και κυρίως τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στις τάξεις των οπαδών των ομάδων της Βόρειας Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σαρώνει» στις μικρές Εθνικές!

Πλέον όμως βρισκόμαστε στο 2019 και τα ψέματα ότι ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός κράτησε καθυστερήσεις ως το 110′ και ότι έγινε φάουλ πριν το πέναλτι στο 95′ ενώ έγινε στο 89′ δεν πείθουν το ίδιο όπως παλιά.

Καταφέρνουν βέβαια να αφήσουν έναν… καπνό, προσπαθώντας όσο μπορούν να υποβαθμίσουν την οποία επιτυχία του ΠΑΟΚ. Αυτό συνέβη και πέρσι αφού υπερδιαφημίστηκαν οι τρεις αγώνες που ευνοήθηκε ο Δικέφαλος και υποβαθμίστηκαν οι φάσεις που ευνοήθηκαν οι αντίπαλοι.

Στο τέλος όμως, η πλειοψηφία μίλησε για έναν άξιο πρωταθλητή. Αυτό διότι δεν ζούμε στην εποχή της μονόπλευρης ενημέρωσης αλλά και επειδή ο ΠΑΟΚ, στην προκειμένη περίπτωση, ήταν ξεκάθαρα αγωνιστικά παντοδύναμος.

Πάντως μπορεί πολλοί, να προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα αλλού, όταν οι ίδιοι τους οι φίλαθλοι, ζητήσουν τους λόγους που δεν τα κατάφερε η δική τους ομάδα, όμως στο τέλος το γήπεδο «μιλάει» και όπως «μίλησε» πέρσι, θα μιλήσει και φέτος οποίος και να είναι στο τέλος ο πρωταθλητής.

Άλλωστε ως τώρα με τους ξένους διαιτητές και το VAR τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με άλλα χρόνια παρόλο που και φέτος έχουν γίνει σημαντικά λάθη. Θα πρέπει όμως οι ομάδες και τα ΜΜΕ που έχουν χρωματιστεί, να ρίξουν τους τόνους, να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αποφασίσουν να… παίξουν μπάλα μόνο εντός αγωνιστικού χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγιαξ: Γέμισαν το Λονδίνο με πανό «UEFA Mafia» οι Ολλανδοί (pics)

Διότι ότι και να γραφτεί, στο τέλος το γήπεδο θα βγάλει τον νικητή και δεν ζούμε στην εποχή που θα μπορέσουν να κρυφτούν από ένα ψεύτικο πρωτοσέλιδο η από ένα προπαγανδιστικό άρθρο. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως κάποιοι θέλουν να γυρίσουμε στην εποχή που γινόντουσαν διαιτητικά όργια, μόνο υπέρ μίας ομάδας, και ταυτόχρονα γινόταν θήραμα διαιτητών σφαγέων ο εκάστοτε ανταγωνιστής.

Τότε, που το πρωτάθλημα δεν το έπαιρνε ο καλύτερος και ταυτόχρονα νομίζαμε πως βρισκόμαστε σε μια εικονική πραγματικότητα με αυτά που διαβάζαμε.

Για αυτό μάλλον, ζούμε ότι ζούμε, αυτόν τον καιρό. Λύση δεν υπάρχει, εφόσον δεν υπάρχει διάθεση από τις υπερδυνάμεις του ελληνικού πρωταθλήματος, να τα βρουν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα την στιγμή και και το κράτος μπαίνει επίσης στην ίδια εξίσωση.

Όσο λοιπόν οι ομάδες συνεχίζουν να επενδύουν περισσότερο στο φαίνεσθαι από το είναι μην περιμένετε να αλλάξει κάτι ή για παράδειγμα να κάνουν κάποιο βήμα στην Ευρώπη. Θα συνεχίζουμε να ζούμε στην δική μας εικονική πραγματικότητα και θα είμαστε ανύπαρκτοι ποδοσφαιρικά.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram