Ο Οικονόμου έριξε ευθύνες στον Τσίπρα για τον Φουρθιώτη

Τελικά σε αυτή τη χώρα γίνονται τα πάντα και η δημοσιογραφία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα
Ο Οικονόμου έριξε ευθύνες στον Τσίπρα για τον Φουρθιώτη

Για όσα ακούστηκαν στη Βουλή για τον Μένιο Φουρθιώτη, ένας έμπειρος δημοσιογράφος όπως ο Δημήτρης Οικονόμου έδωσε μια πρωτότυπη ερμηνεία.

Την οποία ασφαλώς και πρέπει ο Δημήτρης Οικονόμου να φροντίσει να κατοχυρώσει μην τυχόν και την «κλέψει» κανένας άλλος και απολέσει την πατρότητά της. Θα είναι κρίμα, διότι σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ΠΡΕΠΕΙ να την καρπωθεί ο ίδιος. Που είναι και ο εμπνευστής άλλωστε.

Απ’ όσα ακούγονται και παρουσιάζονται εδώ και καιρό, απ’ όσα ακούσαμε ΌΛΟΙ να λέγονται από το βήμα της Βουλής, ο πολύπειρος παρουσιαστής κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:

«Θλιβερό να γίνεται βασικό πολιτικό επιχείρημα από τα χείλη πρώην πρωθυπουργού η trash tv και ο υπόδικος εκπρόσωπος της» έγραψε ο Οικονόμου στο Twitter. Θα μου πείτε, δικός του είναι ο λογαριασμός, μπορεί να γράφει ό,τι θέλει! Σωστό. Όπως και η εκπομπή του στον ΣΚΑΙ, δική του είναι, πάλι λέει ό,τι θέλει. «Λέμε εμείς τα δικά μας» δεν είχε ψιθυρίσει μια φορά σε έξαρση ειλικρίνειας;

Τον Μίκη Θεοδωράκη λίγες ώρες μετά το θάνατό του δεν τον είχε βγάλει μυθομανή; Και πόσα ακόμα ειδικά αν συνυπολογίσουμε και το ντέφι που βαράει στην Κυβέρνηση ή το ύφος αρπακτικού που παίρνει σε εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης.

Δεν έχει να κάνει με συναδελφικότητα και όλες αυτές τις γραφικότητες, αφού κρίνονται και οι κρίνοντες. Πολύ δε περισσότερο εκείνοι που έχουν δημόσιο λόγο, σε ώρα και κανάλι μεγάλης τηλεθέασης και διαμορφώνουν απόψεις και καταστάσεις.

Κατά τον παρουσιαστή του ΣΚΑΙ, αυτό ήταν το θλιβερό. Ότι το είπε ο Τσίπρας. Ότι χρησιμοποίησε ως πολιτικό επιχείρημα ότι ένας τύπος σαν τον Φουρθιώτη έχει στενές επαφές με κυβερνητικά στελέχη, βγάζει στη φόρα προσωπικές συνομιλίες που του ζητούν χάρες (!) και εκβιάζει λέγοντας (ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ) «καθίστε καλά γιατί θα σας βγάλω κι άλλα»!

Αυτός ο τύπος που έγραψε ότι «τον έβαλαν να κάνει μήνυση στον Βαξεβάνη και στον Πολάκη» ότι «τον αποφυλάκισαν με τη δέσμευση να μη μιλήσει» και διάφορα άλλα τραγικά.

Κι αυτά ο Δημήτρης Οικονόμου δεν τα βλέπει θλιβερά! Το ότι ένας Φουρθιώτης δίνει την αίσθηση ότι κρατάει στο χέρι μια Κυβέρνηση ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ Η ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ δεν είναι θλιβερό.

Θλιβερό είναι- κατά την Οικονόμειο θεωρία- ότι το είπε ο Τσίπρας! Μα είμαστε σοβαροί; Μπορείς να παρουσιάσεις αυτό το επιχείρημα ως πολιτικό σχόλιο, αντικειμενική ανάλυση; Ούτε καν υποκειμενική δεν είναι.

Για να τελειώνουμε: Αν η δημοσιογραφία θέλει να φανεί αντάξια του αληθινού της ρόλου, σίγουρα αυτό που αναφέραμε παραπάνω δε βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College