Παιχνίδια σαν κι αυτά με τον Κισσαμικό, μια ομάδα του βεληνεκούς της ΑΕΚ θα πρέπει να τα «καθαρίζει» από το πρώτο ημίχρονο. Αυτός είναι ο κανόνας, ο οποίος για- κακή – τύχη των παικτών και του τεχνικού τιμ επιβεβαιώθηκε από τη χθεσινοβραδινή εξαίρεση στην Κρήτη.

Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα στη χαρά της υπέρβασης και αυτό που πέτυχε ο ΑΟΧ από τη σκοπιά του είναι αξιέπαινο. Ωστόσο, από την πλευρά της Ένωσης, το συγκεκριμένο στραβοπάτημα έρχεται και κολλάει με τις υπάρχουσες συνθήκες και το ατυχές timing.

Δεν είναι ότι γκέλαρε σε μια περίοδο… μέλιτος, ανάμεσα σε νίκες και θετικές εμφανίσεις. Αυτή η ισοπαλία έρχεται σε μια στιγμή όπου η Ένωση προσπαθεί να γυρίσει σελίδα από το απελπιστικά άγονο τελευταίο κομμάτι του 2018.

Βαθμολογικές απώλειες, ανεπιτυχή αποτελέσματα και έλλειψη τσαγανού. Η απόδοση λοιπόν όσων αγωνίστηκαν κόντρα στα «δελφίνια» του Βοσνιάδη ήταν- πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- ποδοσφαιρικά ανεξήγητη και αντιαισθητική.

Σαν να μην πέρασε ένα… έτος στην ουσία, με την προβληματική εικόνα να μεταφέρεται από το 2018 στο 2019.  Η έλλειψη διάθεσης ήταν το σημαντικότερο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 45 λεπτά που απλώς βρισκόταν σαν φυσική παρουσία ο Λούκας Μπογέ στο χορτάρι.

Εξ ου και η άμεση αντίδραση από τον Ουζουνίδη να τον καθίσει στον πάγκο στο δεύτερο μέρος.

Από εκεί και πέρα, το πηγάδι των δικαιολογιών, όπως αυτή της αγωνιστικής αποχής, κάποια στιγμή θα αρχίσει να στερεύει, ακόμα κι αν όντως εμπεριέχει δόση αλήθειας, μιας και το τελευταίο παιχνίδι του Δικεφάλου ήταν στις 20 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, τέτοιες περιπτώσεις τείνουν να μοιάσουν επικίνδυνα με τον περίφημο αστικό μύθου του βοσκού για την κλοπή των προβάτων. Κάποια στιγμή, κανείς δεν θα δίνει βάση σε αυτές, θα τις προσπερνάει και το κακό θα έχει… γίνει.

Γι’αυτό λοιπόν, αναπόφευκτα, μέχρι να γυρίσει το κλίμα, κάθε αγωνιστική και κάθε απόδοση προσωπικά θα έχει χαρακτήρα τεστ. Είτε παίκτες, είτε τεχνικό τιμ, θα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της διοίκησης.

Αν μάλιστα συνεχιστεί η χαλαρότητα και οι χαμηλές πτήσεις, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί τις συνέπειες που αυτές θα επιφέρουν.