Αλήθεια, οι αθλητές πότε θα μιλήσουν;


    Σπύρος ΒασιλείουΜία ακόμα ημέρα η σημερινή που το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα κοπεί στα δύο. Από τη μία η Ευρωλίγκα που διεξάγεται κανονικά και από την άλλη τα προκριματικά της FIBA με τις Εθνικές ομάδες.

Η Ευρωλίγκα, όπως άλλωστε και το ΝΒΑ, συνεχίζει κανονικά χωρίς διακοπή για τους προκριματικούς αγώνες του Μουντομπάσκετ με τις δύο ελληνικές ομάδες να παίζουν σήμερα Παρασκευή και να μην «δίνουν» τους διεθνείς τους στην Εθνική ομάδα. Όχι μόνο οι δύο ελληνικές ομάδες αλλά όλες οι κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη.

Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν με τις κανονικές τους συνθέσεις στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και κάποιες από αυτές στέλνουν τους… εκτός 12άδας να ενισχύσουν τις Εθνικές ομάδες. Το ζήσαμε πέρυσι, το ζούμε φέτος και θα το ξαναζήσουμε στην επόμενη διοργάνωση που θα έχει προκριματικά παιχνίδια μέσα στο χειμώνα.

Δε θα εξετάσουμε (και) τώρα ποια από τις δύο πλευρές έχει δίκιο. Άλλωστε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό. Οι ίδιοι οι παίκτες γιατί δεν έχουν πάρει θέση στην όλη υπόθεση.

Δε λέμε φυσικά να πάνε κόντρα στους εργοδότες τους και τα συμβόλαιά τους, άλλωστε έχουν -τουλάχιστον οι Έλληνες- αρνητικό προηγούμενο με αυτό, τότε που οι αθλητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού «έσπασαν» την απεργία σου συνδέσμου τους, του ΠΣΑΚ.

Απλώς δεν έχει ακουστεί κάποια φωνή από τους ίδιους του αθλητές αναφορικά με αυτό που διχάζει την ίδια τους της δουλειά.

Μάλιστα από το καλοκαίρι υπάρχει και η ένωση των παικτών της Ευρωλίγκας. Εκείνη που έκανε το τουίτ συμπαράστασης στον Θανάση Αντετοκούνμπο με… μια εβδομάδα καθυστέρηση.

Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να ακουστεί και η φωνή, η άποψη των παικτών. Εκείνοι είναι άλλωστε οι πρωταγωνιστές. Ειδικά αν φέρουμε στο μυαλό μας το παιχνίδι της Ελλάδας στη Γεωργία, που παρατάχθηκε με… κανονική σύνθεση, τη χαρά που έδειχναν οι αθλητές που έπαιχαν για την Εθνική.

Και κακά τα ψέματα, οι Ευρωπαίοι της Ευρωλίγκας αλλά και του ΝΒΑ είναι η βάση των περισσότερων ανταγωνιστικών Εθνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Είναι δεδομένο πως ο «πόλεμος» ανάμεσα στη FIBA και την Ευρωλίγκα είναι για τα χρήματα και όπου υπάρχουν αυτά τα πάντα σωπαίνουν. Ακόμα και οι αθλητές-εργαζόμενοι, εκείνοι που ενδεχομένως να βγουν χαμένοι απ’ όλο αυτό…Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.