×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Κωστένογλου, ένας προπονητής… ΑΕΚ


Τάσος Καπετανάκος

Κωστένογλου, ένας προπονητής… ΑΕΚ


Ο Νίκος Κωστένογλου περίμενε χρόνια αυτή την ευκαιρία.

Την σκεφτόταν από το 2012 όταν τόσο άδικα και αδικαιολόγητα τον «έφυγαν» για να φέρουν τον ακατάλληλο Βαγγέλη Βλάχο που δημιούργησε και ενέκρινε ένα ρόστερ που «φώναζε» ότι πάει στα «βράχια» της Β’ εθνικής. Και πήγε. Και από εκεί, στην Γ’ εθνική για το απαραίτητο restart.

Από το 2012 μέχρι το ματς με την Ξάνθη κάθε μέρα σκεφτόταν την προπονητική και την ΑΕΚ. Πέρασε από πολλούς πάγκους. Στους περισσότερους δεν υπήρχε μέλλον για προπονητές τύπου Κωστένογλου. Δεν θέλουν τέτοιους τύπους. Η προσωπικότητα του, η σοβαρότητα, η ηρεμία, ο λόγος του, ο τρόπος που κινείται, συμπεριφέρεται και δουλεύει είναι «ξένα» στοιχεία για την Ελλάδα. Ακόμη και για την ΑΕΚ που δεν έχει μάθει σε τέτοιες συμπεριφορές και πολλές φορές η κοινωνία της ως «ανθρωποφάγος» έπεσε πάνω στον «Κωστέ» επειδή ήταν ο εύκολος στόχος. Το είχε κάνει. Μακάρι να μην το επαναλάβει.

Ο Κωστένογλου, από τα ελάχιστα στελέχη της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξέρει καλά τον Κωστένογλου. Και μάλιστα τον εκτιμά βαθύτατα για όλο το… πακέτο δουλειάς προπονητή και προσωπικότητας. Μόνος του πήρε την πρωτοβουλία να τον έχει σταντ μπάι για παν ενδεχόμενο όταν ανέλαβε τις Ακαδημίες. Μόνος του αποφάσισε να τον πάρει τηλέφωνο το βράδυ της 25ης Αυγούστου. Είναι από τα ελάχιστα στελέχη διαχρονικά στην ΑΕΚ που δουλεύει τόσο πολύ, μελετά επισταμένα και εξελίσσεται στη δουλειά του. Ολα αυτά στα 48 του. Πιο ώριμος, «ψημένος» από ποτέ. Με συνεργάτες και τιμ που εμπιστεύεται. Και τον Αλεξόπουλο και τον Ατματσίδη και τον Μιχαηλίδη. Μακάρι σε αυτό να μπει άμεσα και ο Βούλγαρης.

Η ΑΕΚ έχει ένα τιμ που νιώθει τι είναι… ΑΕΚ, ξέρει πως να κινηθεί, τι να δουλέψει και τι απαιτήσεις υπάρχουν. Για πρώτη φορά με μια ισχυρή διοίκηση και έναν τεχνικό διευθυντή γνώση. Δεν είναι όλα όμως ρόδινα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο αγωνιστικό κομμάτι. Έγινε μεγάλο κακό από τις αρχές Ιουλίου και μετά. Αυτό τρέχουν να σώσουν. Και παιχνίδι με το παιχνίδι, εβδομάδα με την εβδομάδα η ΑΕΚ να κάνει τη… δουλειά.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras