×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ο Αυγενάκης «κρύβεται» πίσω από τη δημοφιλία Μητσοτάκη με φόντο την ΕΠΟ


    Τάσος Καπετανάκος

Ο Αυγενάκης «κρύβεται» πίσω από τη δημοφιλία Μητσοτάκη με φόντο την ΕΠΟ


Ο Λευτέρης Αυγενάκης με τους χειρισμούς του στο ζήτημα των εκλογών της ΕΠΟ, αποφασίζει να βάλει… μπουρλότο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

FIFA-UEFA με επιστολή τους δημοσιοποίησαν την θέση τους. Δεν συμφωνούν με όσα πράττει και θέλει να εφαρμόσει ο υφυπουργός Αθλητισμού. Απαιτεί την συμφωνία όλων για να αλλάξουν τα όσα συμφωνήθηκαν στις 22 Ιανουαρίου στην συνάντηση του Big-4. Εκεί που είχαν συμφωνήσει μπροστά στη FIFA και την UEFA οι Μελισσανίδης, Μαρινάκης, Σαββίδης, Αλαφούζος και ΕΠΟ για όλα. Να γίνουν, δηλαδή, οι εκλογές της ΕΠΟ τον προσεχή Ιούνιο. Με FIFA-UEFA παρούσες πριν αποχωρήσουν οριστικά…

Λίγους μήνες μετά ο Λευτέρης Αυγενάκης κρύβεται πίσω από τη δημοφιλία Μητσοτάκη για την επιτυχία της αντιμετώπισης του κορονοϊού και επιχειρεί να αλλάξει τα συμφωνηθέντα. Με το πρόσχημα της «κυβερνητικής απόφασης». Ομως FIFA-UEFA βγήκαν μπροστά εγκαίρως και δεν… μασάνε από τέτοια τεχνάσματα. Και το έκαναν τώρα δίχως απειλές. Αργότερα δεν ξέρω, μπορεί να προκύψουν και οι απειλές για Grexit. Κάτι που θα αποτελεί τεράστιο ρίσκο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το μέλλον του. Διότι μετά από τόσες απειλές από τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες, κάποια στιγμή θα γίνει πράξη το Grexit. Και τότε θα τρέχουμε.

Τονίζεται δε στην επιστολή FIFA-UEFA ότι «στο πλαίσιο αυτό, UEFA και FIFA επεσήμαναν σε πολλαπλές περιπτώσεις ότι η ΕΠΟ πρέπει να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς αθέμιτη επιρροή ή παρέμβαση από τρίτους. Τυχόν παραβιάσεις της υποχρέωσης αυτής ενδέχεται να έχουν σοβαρές συνέπειες, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο καταστατικό της FIFA και της UEFA».

Πόσο πιο ξεκάθαρα να το κάνουν πια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Original 21: «Καραπαπά σου θίξαμε τον υπάλληλο του αφεντικού σου;»

Ο Αυγενάκης τα δικά του, η ΕΠΟ τα κουμάντα της

Για όσα θέλει να πράξει ο Αυγενάκης «πίσω» ή «μπροστά» από τον Μητσοτάκη έχω άποψη. Όπως και όλοι μας πάνω-κάτω. Τον κατανοώ για αυτό που θέλει να πετύχει, αν και δεν τον δικαιολογώ. Εμένα με ενδιαφέρει η στάση του ελληνικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απέναντι σε όλο αυτό. Δηλαδή της ΕΠΟ και των FIFA-UEFA. Εκεί περιμένω να γίνουν άμεσα πράξη οι εκλογές, μέσα από την ΓΣ της Ομοσπονδίας. Δηλαδή, μέσα από τις διαδικασίες της ΕΠΟ και το σώμα να αποφασίσει.

Το αν «άδειασαν» FIFA-UEFA τον Αυγενάκη μπορώ να το δω άνετα, αλλά οι πράξεις είναι που μετρούν πάνω από τις επιστολές. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, να αποφασίζει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι οι πολιτικές παρεμβάσεις για λογαριασμό του, ωφελώντας συγκεκριμένους.

Οπως έγινε με την τιμωρία του ΠΑΟΚ που έγινε πιο… light για να μην χωριστεί η Ελλάδα στη μέση όπως απειλούσε ο γιος του Βασίλη Γκαγκάτση, ο Μάκης Γκαγκάτσης. Όπως επιχειρεί να κάνει τώρα ο Λευτέρης Αυγενάκης προς όφελος της ομάδας (Ολυμπιακός) που έχει τη λιγότερη επιρροή από τις μεγάλες στις τοπικές Ενώσεις. Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι που έπαιζε τόσα χρόνια και τώρα επιχειρεί με παρέμβαση να το πάρει πίσω από… άλλο δρόμο.

Το αν θα αλλάξει η ημερομηνία και το σύστημα των εκλογών στην ΕΠΟ, πρέπει να το αποφασίσει η ίδια η ΕΠΟ. Το σώμα της. Με μελέτη των δεδομένων και όσων πρέπει να βελτιωθούν. Δεν είναι όλα καλώς καμωμένα στην Ομοσπονδία. Το έχουμε πει. Αλλά από εκεί, να πάμε σε πολιτική παρέμβαση-εξυπηρέτηση πάει… πολύ. Να γίνουν οι εκλογές με το συμφωνημένο σύστημα, να κερδίσει ο οποιοσδήποτε. Η «ποδοσφαιρική χούντα» έπεσε το 2016.


Τελευταία Νέα