ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Ο Μιλόγεβιτς τον θέλει, η εξέδρα τον «καψουρεύτηκε»

Το άρθρο του Τάσου Καπετανάκου για τον Σέρχιο Αραούχο και την επικείμενη επιστροφή του στην ΑΕΚ που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι
Ο Μιλόγεβιτς τον θέλει, η εξέδρα τον «καψουρεύτηκε»

Τα όσα καλά είδαμε από το φιλικό με την Αντβέρπ και ειδικότερα την παρουσία του Γιώργου Τζαβέλλα που έφερε με το… καλημέρα ηρεμία στην (ταραχώδη) άμυνα και το «ναι» του Νταμιέν Λε Ταλέκ που είναι ήδη στην Αθήνα για υπογραφές, δεν φτάνουν να αλλάξουν την μοίρα της ΑΕΚ.

Είναι δυστυχώς πολλά που πρέπει να γίνουν και η ΑΕΚ πέταξε χρόνο. Δεν καταστράφηκε, αλλά πέταξε χρόνο. Πολύτιμο χρόνο. Και τώρα 1-2 καλά νέα δεν φτάνουν για να μπουν οι βάσεις της νέας ΑΕΚ. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και στην Πορταριά και στην Ολλανδία επιχείρησε να φτιάξει το ποδοσφαιρικό σχέδιο που θα πατήσει η ΑΕΚ, σε πρώτη φάση, για τα προκριματικά του καλοκαιριού. Άλλωστε με τόσες ελλείψεις και κενά, δεν μπορεί να δουλέψει με μακροπρόθεσμους στόχους. Τουλάχιστον ήρθε μία λύση στο κέντρο της άμυνας (Τζαβέλλας), μία για το τέρμα (Στάνκοβιτς) και ένας χαφ (Λε Ταλέκ) για να ενισχύσουν μεσοαμυντικά ότι προσπαθεί να φτιάξει ο Σέρβος.

Επιθετικά η παρουσία του Λιβάι Γκαρσία με το… καλημέρα άλλαξε το κλίμα και την αύρα. Και φάνηκε αυτό σε κάθε «κατεβασιά» της μπάλας. Ομως το 4-1-4-1 και το 4-2-3-1 δεν βοηθούν τον επιθετικό όταν αυτός είναι ο Ανσαριφάρντ, ή αν είναι σε τέτοια κατάσταση όπως ο Ιρανός τώρα.

Η είδηση χθες για τον Σέρχιο Αραούχο και την διαφαινόμενη επιστροφή του είναι πολύ σημαντικά μαντάτα για το κλαμπ. Για τον Μιλόγεβιτς σε πρώτο και βασικό στάδιο και εν συνεχεία για τον κόσμο. Διότι ο Αργεντίνος προσφέρει αυτό το συναίσθημα που έλειψε από την εξέδρα τόσο καιρό. Την καψούρα. Και το συναίσθημα δεν μπορείς να το αφαιρείς από το ποδόσφαιρο. Είναι σαν το… κομματιάζεις και να του αλλοιώνεις το DNA. Ο Αραούχο έχει μία αόρατη, αλλά πολύ δυνατή, σχέση με τον κόσμο. Δίχως να το πουλήσει, δίχως να… παίξει με την εξέδρα, όπως έκαναν άλλοι. Είναι αυτός που είναι και η εξέδρα τον γουστάρει. Όχι μικρή ή μεμονωμένη μερίδα, αλλά η πλατιά μάζα του κόσμου της ΑΕΚ. Και αυτό είναι σημαντικό για ένα κλαμπ που είχε πάντα στη διάθεση της παίκτες ή ακόμη καλύτερα επιθετικούς που καψούρευαν την εξέδρα.

Αλλά και αγωνιστικά ο Μιλόγεβιτς έχει δώσει το «ΟΚ» για τον φορ Αραούχο. Άρα έχει δώσει την έγκριση του για να είναι αυτός ο επιθετικός που μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλει ο Σέρβος. Να μπορεί να παίξει και εκτός κουτιού, να τραβήξει τα αντίπαλα στόπερ, να βγει στην αντεπίθεση με ταχύτητα και να ενισχύσει την πίεση ψηλά με τον Γκαρσία. Αρα και ο Μιλόγεβιτς και η εξέδρα της ΑΕΚ έδωσαν το «ΟΚ» για τον Αραούχο. Και επειδή το δεύτερο έχει ουσία εκτός γηπέδου, αυτό του προπονητή δείχνει πολλά.

Διαβάστε επίσης:

Γκολ, ανατροπές και εκπλήξεις στους τελικούς του Ευρωπαϊκού

Λίβερπουλ: Βγαλμένη από την δεκαετία του ΄90 η νέα εκτός έδρας εμφάνιση (pic & vid)

«Ενδιαφέρον της Σέλτικ για τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μιλόγεβιτς τον θέλει, η εξέδρα τον «καψουρεύτηκε»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...