Εμεινε ακόμη ένα 90λεπτο για να ολοκληρωθεί το φετινό μαρτύριο της ΑΕΚ και να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν των πολλών και μεγάλων αλλαγών.

Ναι, η ΑΕΚ βγήκε Ευρώπη. Κατάφερε έστω και στο φινάλε τον μίνιμουμ στόχο. Αν μπορούμε να μιλάμε για «στόχο» το να βγεις στην Ευρώπη για την ΑΕΚ. Την Κυριακή το βράδυ μπορεί να τερματίσει και 3η. Δεν μου αλλάζει κάτι. Από το διπλό στην Λεωφόρο και μετά, η χρονιά έχει τελειώσει. Πρέπει να έχει τελειώσει για τη διοίκηση, ώστε να προχωρήσει στις πολλές και σημαντικές αλλαγές της νέας χρονιάς.

Ο συμπαθής και άξιος σεβασμού Μανόλο Χιμένεθ, παρά τα λάθη του, δείχνει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ και τους παίκτες. Χάλασε το μυαλό του, μαζί και την προπονητική σχέση του με την ομάδα. Το ότι θα βρίσκεται για πάντα στις καρδιές και το μυαλό όλης της κοινωνίας της ΑΕΚ, είναι αδιαπράγματευτο και οι δύο πλευρές πρέπει να το προστατέψουν αυτό στο φινάλε της συνεργασίας τους.

Η ΑΕΚ και στην Τρίπολη έδειξε πολλές από τις αδυναμίες της. Και στην αποτελεσματικότητα και στην τελική πάσα και στις δυνάμεις που έχει το ρόστερ της. Και αυτό το δεδομένο πρέπει να το κρατήσουμε αναφορικά με την αξιολόγηση όλων στην ομάδα.

Από Δευτέρα που θα έχουμε αποχαιρετισμούς στην ΑΕΚ, πρέπει να ξεκινήσει επίσημα η νέα χρονιά. την επόμενη εβδομάδα ή στο επόμενο 10ήμερο η Ενωση πρέπει να έχει νέο προπονητή. Αυτόν που έχει πείσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη ότι κάνει, ότι ταιριάζει, ότι μπορεί να κάνει την ΑΕΚ πρώτη. Και μαζί ότι χρειαστεί αυτός ο προπονητής για να το πετύχει. Μία κουβέντα στο τραπέζι, που δεν χωρά «ναι μεν αλλά» και «δεύτερες» σκέψεις.

Η ΑΕΚ πρέπει να έχει προπονητή, έναν άνθρωπο που θα την πείθει μετά από μελέτη και ψάξιμο ότι της ταιριάζει σε αυτό που θέλει. Οπως και αν λέγεται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΚ: Η 3η θέση και ο πήχης που έπεσε και πρέπει να ανέβει

ΑΕΚ: Ο λόγος που θέλει να φύγει ο Ντα Σίλβα από τη Ρεν!