Ο Αργύρης Γιαννίκης και ο Παναγιώτης Κονέ

Η ΑΕΚ πήρε νέο προπονητή τον Αργύρη Γιαννίκη και ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει στο Sportime το σημαντικό πρόβλημα της για το ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ αμέσως μετά από μία νίκη που πιστέψαμε ότι έφερε ηρεμία στο Αγρίνιο, έλυσε την συνεργασία της με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Λίγες ημέρες μετά προσέλαβε τον Αργύρη Γιαννίκη στην θέση του, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα project προπονητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία καλή διετία για τα δεδομένα του ΠΑΣ Γιάννινα αρκούσε για να τον «ανεβάσει» στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Η ΑΕΚ ασχολείται μαζί του από το 2020. Ασχολήθηκε και τον Μάιο, αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης επέλεξε τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς περισσότερο ως απωθημένο παρά ως επιλογή και απόφαση ενός κλαμπ για αυτό που ήθελε να δει στο χορτάρι.

Ο Γιαννίκης παρέμεινε ελεύθερος από επιλογή του παρά το στενό πρέσινγκ, δεν δέχθηκε να πάει καν σε μικρομεσαία ομάδα και περίμενε την μεγάλη ευκαιρία. Και τώρα ήρθε. Η ΑΕΚ του προσφέρει το μεγαλύτερο challenge που μπορεί να προσφέρει σε έναν προπονητή 41 ετών. Και τώρα θα δούμε βασικά… αν αντέχει στα μέρη μας.

ΑΕΚ: Εδώ η αποτυχία εδώ κάνει εκκωφαντικό θόρυβο

Ο ίδιος βεβαίως έχει πολύ-πολύ δύσκολο έργο και το ξέρει καλύτερα από εμάς. Η αποτυχία εδώ κάνει εκκωφαντικό θόρυβο. Και είναι θέμα πως θα αντέξει ο ίδιος την πίεση και πως θα λειτουργήσει στο καθημερινό περιβάλλον «ΑΕΚ» με τις λάθος συμπεριφορές και την αντι-ποδοσφαιρική νοοτροπία. Η ΑΕΚ δεν είναι ένα ποδοσφαιρικά ορθολογικό κλαμπ. Κάθε άλλο.

Εχει αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές και λειτουργεί «έξω» από την νοοτροπία-λογική ανθρώπων του ποδοσφαίρου «τύπου Γιαννίκη». Ο νεαρός Ελληνας κόουτς είναι ένα ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό στοίχημα. Το πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι η… ίδια η ΑΕΚ. Η οποία αδυνατεί να κρατήσει δίπλα της στελέχη, αδυνατεί να κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους που εργάζονται για αυτήν. Είναι πιο εύκολο να παίρνει και να διώχνει στελέχη, παρά να τους δώσει όσα χρειάζονται για να μείνουν κοντά της. Είναι πικρό και στενάχωρο, μα είναι και η αλήθεια. Και πρέπει να την βλέπουμε κατάματα.

Μόνο έτσι μπορεί να μπει στο νέο της γήπεδο με τις ιδανικές ποδοσφαιρικά συνθήκες. Διότι επαναλαμβάνουμε: Στην «ΟPAP Arena» πρέπει να μπει και ένα αντίστοιχα σημαντικό ποδοσφαιρικά project. Μέχρι τώρα η ΑΕΚ δεν το καταφέρνει. Εχει λίγο χρόνο ακόμη…