×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ο αλαζόνας Κόλμαν, που θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω κανονισμών…


    Τάσος Βουγιουκλίδης

Ο αλαζόνας Κόλμαν, που θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω κανονισμών…


Το θέμα της εβδομάδας στην παγκόσμια κοινότητα του στίβου είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2019 στα 100 μέτρα Κρίστιαν Κόλμαν. Για μια ακόμη φορά βέβαια, ο Αμερικανός συζητιέται όντας αρνητικός πρωταγωνιστής.

Πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή, ο Κόλμαν είχε προβλήματα με το ντόπινγκ, έχοντας χάσει τρεις ελέγχους σε διάστημα δώδεκα μηνών. Τότε, με κάποιο τρόπο την γλίτωσε, είτε λόγω καλού δικηγόρου είτε λόγω του χορηγού του, της Nike. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αγωνιστεί κανονικά στο παγκόσμιο της Ντόχα που κατέκτησε εν τέλει και το χρυσό μετάλλιο.

Ο Κόλμαν από ότι φαίνεται δεν κατάλαβε πως την περσινή χρονιά ουσιαστικά του χαρίστηκαν μη τιμωρώντας τον και συνεχίζει στο ίδιο τροπάριο. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 60 μέτρα, έχασε και φέτος τρεις ελέγχους (9 Δεκεμβρίου 2019, 16 Ιανουαρίου 2019, 26 Απριλίου 2019), κινδυνεύοντας πλέον πιο πολύ από ποτέ με διετή αποκλεισμό, πράγμα που αν επιβεβαιωθεί τότε, ο Αμερικανός θα χάσει τόσο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 όσο και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Γιουτζίν το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρίστιαν Κόλμαν: Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Φυσικά, το κακό στην υπόθεση για τον Αμερικανό είναι πως την περσινή χρονιά την υπόθεση του διαχειρίζονταν οι συμπατριώτες του, από την υπηρεσία αντί ντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USada), ενώ φέτος, η ευθύνη είναι της ανεξάρτητης αρχής της World Athletics(AIU), η οποία δεν δείχνει καμία διάθεση να κάνει τα… στραβά μάτια και να την χαρίσει στον Κόλμαν.

Το χειρότερο όμως, είναι η κάκιστη, προκλητική και αλαζονική διαχείριση του θέματος από τον Κόλμαν, ο οποίος κάνει τελείως άστοχες δηλώσεις, επιβαρύνοντας την θέση του κάθε μέρα και περισσότερο. Λέει πράγματα δημόσια, που όχι μόνο δεν αρμόζουν σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή και τον εκθέτουν, αλλά κατ’ επέκταση προσβάλουν και τους συναθλητές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με Στεφανίδη το Diamond League της Λωζάνης

Είναι τουλάχιστον αλαζονικό και εκνευριστικό, να έχεις κάνει το ίδιο λάθος δύο συνεχόμενα χρόνια και να βγαίνεις και να κάνεις δηλώσεις του τύπου «μου την έστησαν» ή ακόμα χειρότερα «είμαι ο… καθαρότερος αθλητής». Πολλές φορές, τέτοιες δηλώσεις σε… βγάζουν από τα ρούχα σου αν είσαι κάποιος αθλητής που δεν έχει χάσει σχεδόν κανέναν έλεγχο.

Προκλητική συμπεριφορά είχε ο Κόλμαν και πέρσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου κανείς δεν έχει ξεχάσει, το σπρώξιμο στους συναθλητές του, για να βγει ο ίδιος πρώτος από την φυσούνα στο ταρτάν.

Τέλος, κάποιες από τις αρχές που πρέπει να διακατέχει ένας μεγάλος πρωταθλητής είναι η πειθαρχία και ο σεβασμός. Σε τέτοιες περιπτώσεις το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να δεχθεί την ποινή του και να… ζητήσει και συγγνώμη, ειδικά μάλιστα, αν έχει παραβιάσει τους κανόνες για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ο Κρίστιαν Κόλμαν όμως, μάλλον θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω κανονισμών, αρνούμενος να δείξει ακόμα και τον στοιχειώδη σεβασμό προς τους συναθλητές του…


Τελευταία Νέα