ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ

Μεσολόγγι: «Φτωχοί» αλλά τίμιοι και κυρίως… τρελοί!

Ακούγεται σαν τίτλος από ελληνική ταινία αλλά είναι αλήθεια ότι στο Μεσολόγγι, στις δύο πρώτες αγωνιστικές κατάφεραν να γίνουν σημείο αναφοράς στην Basket League. Διαβάστε τα… παράξενα μιας ομάδας που κέρδισε την προσοχή μας Η πρώτη κανονιά ήρθε από τον Ντεβόντε Γκριν και το 73-70 επί του Άρη στο Αγρίνιο. Η δεύτερη μέσα στην Ρόδο...
Μεσολόγγι: «Φτωχοί» αλλά τίμιοι και κυρίως… τρελοί!

Ακούγεται σαν τίτλος από ελληνική ταινία αλλά είναι αλήθεια ότι στο Μεσολόγγι, στις δύο πρώτες αγωνιστικές κατάφεραν να γίνουν σημείο αναφοράς στην Basket League. Διαβάστε τα… παράξενα μιας ομάδας που κέρδισε την προσοχή μας

Η πρώτη κανονιά ήρθε από τον Ντεβόντε Γκριν και το 73-70 επί του Άρη στο Αγρίνιο. Η δεύτερη μέσα στην Ρόδο (77-66) επί του Κολοσσού. Η ομάδα που ονομαζόταν «Χαρίλαος Τρικούπης» και πλέον παρουσιάζεται ως «Μεσολόγγι» έχει κλέψει την παράσταση στην Basket League. Πρώτη της συμμετοχή στο επαγγελματικό πρωτάθλημα… Δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρα αλλά στο Αγρίνιο… Δεν έχει παίκτες τόσο «αστραφτερούς»… Αλλά δείχνει ότι ήρθε για να μείνει.

Πιθανότατα να μην υπήρχε ποτέ άλλοτε ομάδα με τόσο μικρό μπάτζετ στην Basket League. Ο Ντίνος Καλαμπάκος όμως, που έχει ριζώσει εκεί, δεν… καταλαβαίνει από τέτοια. Ιδανικός στο να «χτίζει» ομάδες ακόμα κι αν δεν διαθέτει τα απαραίτητα οικονομικά μέσα, άλλωστε ούτε στον Κόροιβο είχε ανάλογη κατάσταση. Και ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι είναι ένα από τα πλέον «κοφτερά» μυαλά που υπάρχουν σε Έλληνες προπονητές.

Η μεγάλη τους ευκαιρία

Όλο αυτό το σκηνικό λοιπόν, οι «φτωχοί αλλά τίμιοι», μοιάζει με σενάριο ελληνικής ταινίας. Προσθέστε και το «τρελλοί» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Και θα σας εξηγήσουμε γιατί, αναφέροντας μερικά παραδείγματα που φανερώνουν την άγνοια κινδύνου των παικτών. Που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, αντιθέτως το Μεσολόγγι είναι το κίνητρο για να αναδειχτούν. Ας αρχίσουμε από τους ξένους που με εξαίρεση τον Κέβιν Λάνγκφορντ που έχει παίξει χρόνια και στην Ελλάδα (Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Κολοσσός,Κόροιβος) αλλά και σε αξιόλογες ομάδες στην Ευρώπη (Λεβαλουά, Αντβέρπ μεταξύ άλλων), οι υπόλοιποι έχουν ως εξής:

Γκριν: Πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο

Ο Ντεβόντε Γκριν υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στο Μεσολόγγι. Προέρχεται από το NCAA και το φημισμένο κολέγιο Ιντιάνα. Ήδη έκανε το «μπαμ» με το buzzer beater κόντρα στον Άρη αλλά και με μια εξαιρετική παρουσία στην Ρόδο.

 

Φέργκιουσον: Καριέρα σε Α2 ακόμα και της… Αυστραλίας!

Έχετε ξανασυναντήσει παίκτη που έχει αγωνιστεί στην Α2 Αυστραλίας; Αν όχι, μπροστά σας βρίσκεται ο Τζαζμάρ Φέργκιουσον του Μεσολογγίου. Η καριέρα του έχει γραφτεί στην Α2 της Ιταλίας (Βερόνα, Μπιέλα, Μαντοβάνα, Φολρί), στην Α2 Αυστραλίας (Μπεντίγκι, Όλμπουρι) στο NBL του Καναδά (Μόνκτον). Σε μεγάλη κατηγορία έχει παίξει μόνο δύο χρονιές: Στην Κρεμόνα στην Ιταλία και τώρα στο Μεσολόγγι!!!

Αμάρντι: Από τα… αζήτητα επίσης

Ο Ρίτσαρντ Αμάρντι, στα 31 του χρόνια έχει αγωνιστεί κατά κύριο λόγο στην NBL του Καναδά (είναι η πατρίδα του) που δεν είναι και ό,τι ισχυρότερο. Και στα αδύναμα πρωταθλήματα της Σλοβακίας και της Βουλγαρίας απ’ όπου ήρθε πέρυσι.

Τσαντ Μπράουν: Ρεκόρ καριέρας 14 πόντοι!!!

Ο Τσαντ Μπράουν για τον οποίο στο Μεσολόγγι πιστεύουν ότι έχουν χτυπήσει… φλέβα χρυσού, ήρθε από την G League. Ποτέ στην καριέρα του, είτε στην αναπτυξιακή λίγκα είτε στο κολεγιακό δεν πέτυχε πάνω από 14 πόντους (είναι το ρεκόρ καριέρας του). Μάλιστα το ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ είναι μεγαλύτερο από των πόντων του (17).

Άντονι Μάθις: Από κολέγιο με 45% στα τρίποντα

Ο Άντονι Μάθις, επίσης, όπως και ο Γκριν, στο Μεσολόγγι κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Αποφοίτησε πριν λίγους μήνες από το Όρεγκον όπου σουταρε με 45% στα τρίποντα.

Τα Ελληνόπουλα

Πάμε και στους Έλληνες. Ο Γιάννης Αγραβάνης είναι ο μόνος που είχε ρόλο σε ομάδα Basket League με τα δύο «γεμάτα» χρόνια στο Περιστέρι και έχει 55 αγώνες στην Basket League. Μόλις τέσσερις λιγότερους από τον Γιάννη Χατζηνικόλα, παίκτη- κλειδί στο θρίαμβο στην Ρόδο που όμως βρίσκεται στην 6η του σεζόν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Με εξαίρεση τα 22 ματς με τον Κόροιβο (του Καλαμπάκου) ποτέ άλλοτε δεν είχε ουσιαστικό ρόλο. Ούτε στην ΑΕΝ Κηφισιάς, ούτε στον ΠΑΟΚ ή τα Τρίκαλα.

Επίσης τόσο ο Σαχπατζίδης όσο και ο Μοτσενίγος έχουν πολύ μικρή εμπειρία από Basket League…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεσολόγγι: «Φτωχοί» αλλά τίμιοι και κυρίως… τρελοί!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College