ΧΡΗΣΙΜΑ

Μπουκάλια νερού, βάζα από μαρμελάδες, τάπερ από παγωτά. ποιες συσκευασίες απαγορεύεται να κρατάμε για να χρησιμοποιήσουμε ξανά;

Ανακαλύψτε ποιες συσκευασίες πρέπει να αποφεύγουμε να ξαναχρησιμοποιούμε για λόγους υγείας.
Μπουκάλια νερού, βάζα από μαρμελάδες, τάπερ από παγωτά. ποιες συσκευασίες απαγορεύεται να κρατάμε για να χρησιμοποιήσουμε ξανά;

Όλοι το έχουμε κάνει. Φαίνεται λογικό να κρατήσουμε ένα μπουκάλι νερού, ένα βάζο από μαρμελάδα ή ακόμα και ένα τάπερ από παγωτό για να το επαναχρησιμοποιήσουμε. Αλλά ποιοι τύποι συσκευασιών είναι επικίνδυνοι για την υγεία και δεν πρέπει να ξαναχρησιμοποιούνται;

Για αρχή, τα μπουκάλια νερού μπορεί να φαίνονται ασφαλή, αλλά η επαναχρησιμοποίησή τους δεν είναι τόσο ακίνδυνη όσο πιστεύουμε. Πολλά μπουκάλια φτιάχνονται από πλαστικό τύπου PET, το οποίο μπορεί να απελευθερώσει επικίνδυνες χημικές ουσίες όταν το θερμαίνουμε ή το ξαναγεμίζουμε πολλές φορές. Αυτός ο τύπος πλαστικού, αν και ανθεκτικός, μπορεί να καταστραφεί με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που καθιστά την επαναχρησιμοποίησή του επικίνδυνη για την υγεία μας.

Τα βάζα από μαρμελάδες είναι πολύ χρήσιμα για να αποθηκεύσουμε τρόφιμα, αλλά η επαναχρησιμοποίησή τους για το ίδιο σκοπό δεν είναι πάντα καλή ιδέα. Πολλά βάζα μαρμελάδας είναι φτιαγμένα από γυαλί ή πλαστικό, αλλά τα καπάκια τους μπορεί να είναι κακής ποιότητας ή να έχουν χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό. Επιπλέον, η θερμότητα που μπορεί να προκαλέσει η αποθήκευση ζεστών υλικών μπορεί να οδηγήσει στην αποδέσμευση χημικών από το καπάκι ή το υλικό του βάζου.

Τα τάπερ από παγωτό είναι επίσης ένας συχνά αναγνωρίσιμος τύπος συσκευασίας που συνήθως κρατάμε για να επαναχρησιμοποιήσουμε. Ωστόσο, το πλαστικό από το οποίο κατασκευάζονται συχνά δεν είναι ανθεκτικό στη θερμότητα ή την αποθήκευση λιπαρών ουσιών, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να απελευθερώσουν επικίνδυνες ουσίες μετά από αρκετές χρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να κρατάμε για επαναχρησιμοποίηση συσκευασίες που δεν έχουν κατασκευαστεί για αυτόν τον σκοπό. Οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται για προϊόντα όπως το νερό ή το παγωτό συνήθως δεν προορίζονται για επαναχρησιμοποίηση και ενδέχεται να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία μας όταν ξαναγεμιστούν ή αποθηκευτούν σε ακατάλληλες συνθήκες.

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Μπουκάλια νερού, βάζα από μαρμελάδες, τάπερ από παγωτά. ποιες συσκευασίες απαγορεύεται να κρατάμε για να χρησιμοποιήσουμε ξανά;».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήσιμα: Ξεχνάς να πιεις νερό; Το κόλπο για να πίνεις 2 λίτρα νερό τη μέρα

Ξεχνάς να πιεις νερό; Το κόλπο για να πίνεις 2 λίτρα νερό τη μέρα

Η σωστή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία. Με απλά κόλπα μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου εύκολα.

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι όταν βράζουμε ρύζι

Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι όταν βράζουμε ρύζι

Το σωστό ξέπλυμα και η προετοιμασία του ρυζιού μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στη γεύση και την υφή του.

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Γιατί δεν πρέπει να βάζεις χαρτί ψησίματος στη φριτέζα αέρος

Γιατί δεν πρέπει να βάζεις χαρτί ψησίματος στη φριτέζα αέρος

Η χρήση χαρτιού ψησίματος στη φριτέζα αέρος μπορεί να προκαλέσει κινδύνους όπως πυρκαγιά και ακατάλληλο ψήσιμο. Δες τις ασφαλείς εναλλακτικές!

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Ταρτάρ, σεβίτσε, τατάκι, καρπάτσιο, σασίμι: Τι είναι όλα αυτά;

Ταρτάρ, σεβίτσε, τατάκι, καρπάτσιο, σασίμι: Τι είναι όλα αυτά;

Τα ωμά πιάτα είναι από τις πιο εκλεπτυσμένες επιλογές της γαστρονομίας. Ανακαλύψτε τι είναι το ταρτάρ, το σεβίτσε, το τατάκι, το καρπάτσιο και το σασίμι και πώς διαφέρουν μεταξύ τους.

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Τελικά Αποθανατίζω ή Απαθανατίζω είναι το σωστό;

Τελικά Αποθανατίζω ή Απαθανατίζω είναι το σωστό;

Η σωστή λέξη είναι "απαθανατίζω"! Ανακάλυψε γιατί το "αποθανατίζω" είναι λάθος.

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Ο Νεύτωνας ήξερε γιατί ο καφές σου κρυώνει γρήγορα στην αρχή αλλά μετά πιο αργά;

Ο Νεύτωνας ήξερε γιατί ο καφές σου κρυώνει γρήγορα στην αρχή αλλά μετά πιο αργά;

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο καφές σου χάνει γρήγορα τη θερμότητα στην αρχή και μετά πιο αργά;

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Πώς να παραιτηθείς με στυλ – Γιατί η έξοδός σου πρέπει να είναι αξέχαστη

Πώς να παραιτηθείς με στυλ – Γιατί η έξοδός σου πρέπει να είναι αξέχαστη

Η παραίτηση μπορεί να είναι τέχνη. Μάθε πώς να αποχωρήσεις με στυλ και αυτοπεποίθηση!

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Τι μπορείς να κάνεις αν βαριέσαι στη δουλειά και η ώρα δεν περνάει

Τι μπορείς να κάνεις αν βαριέσαι στη δουλειά και η ώρα δεν περνάει

Όταν η ώρα δεν περνάει στη δουλειά, υπάρχουν τρόποι να διασκεδάσεις χωρίς να το καταλάβει το αφεντικό!

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Όλοι οι τρόποι που οι παλιοί καταλάβαιναν τι καιρό θα κάνει, πριν την πρόγνωση του καιρού

Όλοι οι τρόποι που οι παλιοί καταλάβαιναν τι καιρό θα κάνει, πριν την πρόγνωση του καιρού

Σύννεφα, ζώα, άνεμος και φυτά: οι παλιοί ήξεραν τον καιρό πριν τις σύγχρονες προβλέψεις.

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Μία κάλτσα πάντα χάνεται στο πλυντήριο, που πάει;

Μία κάλτσα πάντα χάνεται στο πλυντήριο, που πάει;

Μάθετε πού πηγαίνουν οι χαμένες κάλτσες στο πλυντήριο και πώς να τις κρατήσετε ζευγαρωμένες.

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Τσουνάμι: Τι πρέπει να κάνεις αν βρίσκεσαι σε κίνδυνο

Τσουνάμι: Τι πρέπει να κάνεις αν βρίσκεσαι σε κίνδυνο

Αν δεις τη θάλασσα να αποτραβιέται απότομα, τρέξε! Διάβασε τις οδηγίες επιβίωσης από τσουνάμι.

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Πως ξέρω αν υπνοβατώ ή όχι;

Πως ξέρω αν υπνοβατώ ή όχι;

Η υπνοβασία είναι ένα μυστηριώδες φαινόμενο ύπνου που συχνά δεν το αντιλαμβανόμαστε

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Σαντορίνη : 5στερα ξενοδοχεία με λιγότερο από 100 ευρώ τη βραδιά. Πως διαμορφώνονται οι τιμές τώρα με τους σεισμούς.

Σαντορίνη : 5στερα ξενοδοχεία με λιγότερο από 100 ευρώ τη βραδιά. Πως διαμορφώνονται οι τιμές τώρα με τους σεισμούς.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη έχει επηρεάσει τις κρατήσεις, ρίχνοντας τις τιμές των 5στερων ξενοδοχείων κάτω από 100 ευρώ

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Γιατί τα μαντεμένια τηγάνια είναι τόσο βαριά

Γιατί τα μαντεμένια τηγάνια είναι τόσο βαριά

Το βάρος των μαντεμένιων τηγανιών δεν είναι τυχαίο! Ανακαλύψτε γιατί το μαντέμι προσφέρει άριστη θερμική απόδοση, ανθεκτικότητα και φυσικές αντικολλητικές ιδιότητες,

Χρήσιμα
Χρήσιμα: Το στεγνό καθάρισμα και τα καρκινογόνα υλικά : Τι πρέπει να προσέξουμε

Το στεγνό καθάρισμα και τα καρκινογόνα υλικά : Τι πρέπει να προσέξουμε

Το στεγνό καθάρισμα χρησιμοποιεί χημικά όπως το PERC, που έχει συνδεθεί με κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον.

Χρήσιμα